2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版》

二、单项选择
( ) 5. If you are ______ something, you'd better talk with your friends or your parents.
A. worry about
B. worried
C. worried about
D. worries
( ) 6. Our teacher has 20 years' teaching ______, so he is very ______.
A. experience; experience
B. experience; experienced
C. experiences; experience
D. experiences; experienced
( ) 7. Look! There's ______ sheep on the hill.
A. little
B. a little
C. few
D. a few
( ) 8. Can you tell me which way ______?
A. going
B. go
C. to go
D. goes
( ) 9. They practised for ______ hour to prepare better.
A. other
B. the other
C. another
D. others
( ) 10. We were all ______ to hear the ______ news.
A. excited; excited
B. excited; exciting
C. exciting; exciting
D. exciting; excited
答案: 5. C
解析:be worried about为固定搭配,意为“担心……”,选C。
6. B
解析:experience作“经验”讲不可数,20 years' teaching experience“20年教学经验”;experienced为形容词“有经验的”,选B。
7. D
解析:sheep单复数同形,a few修饰可数名词复数,意为“一些”;little修饰不可数名词,a little“一个小的”(后接单数名词),但此处sheep更可能为复数,选D。
8. C
解析:“疑问词+不定式”结构,which way to go意为“走哪条路”,选C。
9. C
解析:another hour意为“另一个小时”,选C。
10. B
解析:excited意为“感到激动的”(修饰人),exciting“令人激动的”(修饰物)。第一空“我们激动”用excited,第二空“激动的消息”用exciting,选B。
三、阅读理解
How much physical (身体的) activity do you do? In the past, your grandparents walked miles to school or to work. They cut wood, carried water or heavy things, washed clothes, worked in the fields, etc. Now we have washing machines, cars and buses. Most of us don't grow vegetables, and parents usually drive their kids wherever they want to go. But your body is designed for physical activity, and without enough exercise it starts to slow down and become unhealthy. There are some ways to do physical activity for free.
● Climb stairs instead of using lifts.
● Walk or ride your bike to school. Don't ask your mum or dad to drive you to school.
● Play sports games after class or after school.
● Practise skills like running, catching, throwing, kicking, hitting, or bouncing a ball.
● Walk when you talk with a friend, instead of sitting down talking.
● Walk or run with the dog. If you haven't got one, borrow one from a neighbour.
● Make and fly a kite.
What other ideas can you come up with? You can do a lot of these things by yourself. There are lots of other things that you can do. They may cost some money, and you will have to keep that time free.
( ) 1. Who did more physical activity according to paragraph 1?
A. Ourselves.
B. Our parents.
C. Our grandparents.
D. It's difficult to say.
( ) 2. Why do we do exercise?
A. To run fast.
B. To keep fit.
C. To be good at sport.
D. To eat more.
( ) 3. What does the underlined phrase "for free" in paragraph 1 mean?
A. You can do it at any time.
B. You can do it at any place.
C. You can do it with anyone.
D. You can do it without spending money.
( ) 4. Which of the following ISN'T one way to do physical activity?
A. Sit when you are talking with friends.
B. Play sports games when you have free time.
C. Climbing stairs is better than taking a lift.
D. Dogs can help you do exercise.
答案: 1. C
解析:由第一段“In the past, your grandparents walked miles... cut wood...”可知祖父母体力活动更多,选C。
2. B
解析:由第一段“without enough exercise it starts to slow down and become unhealthy”可知锻炼是为了保持健康(keep fit),选B。
3. D
解析:for free意为“免费地”,即“不花钱做”,选D。
4. A
解析:文中建议“Walk when you talk with a friend, instead of sitting down talking.”,A项“Sit when talking”不是建议,选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭