第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
四、阅读与回答问题
Leonardo da Vinci was born in 1452. His family was quite well off(富裕的) and gave him a good education. He seemed to be a man who did well in almost anything he tried. The only exceptions were the old languages of Greek and Latin. That was probably a good thing; his mind was open to new ideas instead of being trapped by old ones. However, he was also known to be unpredictable(善变的).
He is considered one of the great geniuses in history. He was a painter, sculptor(雕塑家), musician, architect, inventor and mathematician. He was born at a time when a person could study most subjects and there was no dividing line between them. Most of his paintings and drawings have survived(继续存在) to this day. They show us a man of great curiosity and also one of great intelligence. He is especially famous for his drawings of things that were not invented until hundreds of years later such as a flying machine. He is also known as a kind and gentle person and a vegetarian(素食主义者). He often bought caged birds and set them free.
1. When was Leonardo da Vinci born?
2. What did Da Vinci not do well in?
3. What was Da Vinci?
4. What did Da Vinci draw that was not invented until hundreds of years later according to the passage?
Leonardo da Vinci was born in 1452. His family was quite well off(富裕的) and gave him a good education. He seemed to be a man who did well in almost anything he tried. The only exceptions were the old languages of Greek and Latin. That was probably a good thing; his mind was open to new ideas instead of being trapped by old ones. However, he was also known to be unpredictable(善变的).
He is considered one of the great geniuses in history. He was a painter, sculptor(雕塑家), musician, architect, inventor and mathematician. He was born at a time when a person could study most subjects and there was no dividing line between them. Most of his paintings and drawings have survived(继续存在) to this day. They show us a man of great curiosity and also one of great intelligence. He is especially famous for his drawings of things that were not invented until hundreds of years later such as a flying machine. He is also known as a kind and gentle person and a vegetarian(素食主义者). He often bought caged birds and set them free.
1. When was Leonardo da Vinci born?
2. What did Da Vinci not do well in?
3. What was Da Vinci?
4. What did Da Vinci draw that was not invented until hundreds of years later according to the passage?
答案:
1. He was born in 1452.
解析:由第一段第一句"Leonardo da Vinci was born in 1452."可知。
2. The old languages of Greek and Latin.
解析:由第一段第三句"The only exceptions were the old languages of Greek and Latin."可知。
3. He was a painter, sculptor, musician, architect, inventor and mathematician.
解析:由第二段第二句"He was a painter, sculptor, musician, architect, inventor and mathematician."可知。
4. A flying machine.
解析:由第二段倒数第三句"He is especially famous for his drawings of things that were not invented until hundreds of years later such as a flying machine."可知。
解析:由第一段第一句"Leonardo da Vinci was born in 1452."可知。
2. The old languages of Greek and Latin.
解析:由第一段第三句"The only exceptions were the old languages of Greek and Latin."可知。
3. He was a painter, sculptor, musician, architect, inventor and mathematician.
解析:由第二段第二句"He was a painter, sculptor, musician, architect, inventor and mathematician."可知。
4. A flying machine.
解析:由第二段倒数第三句"He is especially famous for his drawings of things that were not invented until hundreds of years later such as a flying machine."可知。
一、判断下列每组单词的音节数是否相同,相同的打“√”,不相同的打“×”
( ) 1. drop stop
( ) 2. city bake
( ) 3. enjoy butter
( ) 4. bird word
( ) 1. drop stop
( ) 2. city bake
( ) 3. enjoy butter
( ) 4. bird word
答案:
1. √
解析:"drop" /drɒp/(单音节),"stop" /stɒp/(单音节),音节数相同。
2. ×
解析:"city" /ˈsɪti/(双音节),"bake" /beɪk/(单音节),音节数不同。
3. √
解析:"enjoy" /ɪnˈdʒɔɪ/(双音节),"butter" /ˈbʌtə/(双音节),音节数相同。
4. √
解析:"bird" /bɜːd/(单音节),"word" /wɜːd/(单音节),音节数相同。
解析:"drop" /drɒp/(单音节),"stop" /stɒp/(单音节),音节数相同。
2. ×
解析:"city" /ˈsɪti/(双音节),"bake" /beɪk/(单音节),音节数不同。
3. √
解析:"enjoy" /ɪnˈdʒɔɪ/(双音节),"butter" /ˈbʌtə/(双音节),音节数相同。
4. √
解析:"bird" /bɜːd/(单音节),"word" /wɜːd/(单音节),音节数相同。
查看更多完整答案,请扫码查看