第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
二、单项选择 ( ) 7. Charlie _______ here next month. A. isn't working B. doesn't work C. isn't going to working D. won't work
答案:
D
解析:“next month”(下个月)表示将来,否定句用won't+动词原形;A为现在进行时表将来,强调计划安排,此处无此语境;B为一般现在时;C结构错误(to后接动词原形),故选D。
解析:“next month”(下个月)表示将来,否定句用won't+动词原形;A为现在进行时表将来,强调计划安排,此处无此语境;B为一般现在时;C结构错误(to后接动词原形),故选D。
( ) 8. —_______ you _______ have time tomorrow? —No. And I _______ busy in two days. A. Are; going to be; will be B. Are; going to; will be C. Are; going to be; will D. Are; going to; will
答案:
B
解析:“tomorrow”(明天)表示将来,“有时间”用be going to have time,一般疑问句将Are提前;“in two days”(两天后)表示将来,“忙碌”用will be busy,故选B。
解析:“tomorrow”(明天)表示将来,“有时间”用be going to have time,一般疑问句将Are提前;“in two days”(两天后)表示将来,“忙碌”用will be busy,故选B。
( ) 9. It _______ the Year of the Horse next year. A. is going to be B. is going to C. will be D. are going to be
答案:
C
解析:“next year”(明年)表示将来,客观事实用will be;A强调计划安排,此处为客观时间,故选C。
解析:“next year”(明年)表示将来,客观事实用will be;A强调计划安排,此处为客观时间,故选C。
( ) 10. —Chinese is too hard for Tom. —Really? But I _______ it _______ a problem if he works hard. A. think; will be B. think; isn't C. don't think; will be D. don't think; won't be
答案:
D
解析:否定前移,“I don't think+肯定从句”表示“我认为……不……”;“如果他努力,就不会是问题”,从句用一般将来时won't be,故选D。
解析:否定前移,“I don't think+肯定从句”表示“我认为……不……”;“如果他努力,就不会是问题”,从句用一般将来时won't be,故选D。
( ) 11. —Is _______ here? —No. Kate is ill in hospital. A. someone B. anyone C. everyone D. no one
答案:
C
解析:根据答语“Kate生病住院”可知问句问“所有人都在吗”,everyone意为“所有人”,符合语境;someone用于肯定句,anyone用于否定/疑问句(表“任何人”),no one意为“没人”,故选C。
解析:根据答语“Kate生病住院”可知问句问“所有人都在吗”,everyone意为“所有人”,符合语境;someone用于肯定句,anyone用于否定/疑问句(表“任何人”),no one意为“没人”,故选C。
( ) 12. —It's hot today. Why not go for a swim? —_______. Let's go. A. Good idea B. That's right C. Not at all D. Well done
答案:
A
解析:“Why not...?”(为什么不……?)表提议,肯定回答用Good idea(好主意);That's right(没错),Not at all(不客气),Well done(做得好)均不符合语境,故选A。
解析:“Why not...?”(为什么不……?)表提议,肯定回答用Good idea(好主意);That's right(没错),Not at all(不客气),Well done(做得好)均不符合语境,故选A。
( ) 13. The buildings there _______ fourteen floors or more. A. is B. are C. has D. have
答案:
D
解析:主语The buildings为复数,谓语动词用have(有);is/are为be动词,表“是”,不符合句意;has为第三人称单数,故选D。
解析:主语The buildings为复数,谓语动词用have(有);is/are为be动词,表“是”,不符合句意;has为第三人称单数,故选D。
( ) 14. —Jenny, would you like to come to the party at my new home tomorrow evening? —I'd love to, but I _______ free. I _______ to Shanghai tomorrow evening. A. don't have; am going to fly B. don't have; will fly C. am not; am flying D. am not; fly
答案:
C
解析:“free”为形容词,需与be动词连用构成谓语,否定句用am not;“tomorrow evening”(明天晚上)用现在进行时am flying表将来计划,故选C。
解析:“free”为形容词,需与be动词连用构成谓语,否定句用am not;“tomorrow evening”(明天晚上)用现在进行时am flying表将来计划,故选C。
( ) 15. —_______ you _______ him tomorrow? —Yes, I am. A. Will; visit B. Do; visit C. Are; visiting D. Are; going to visit
答案:
C
解析:答语“Yes, I am.”提示问句用be动词开头;现在进行时表将来计划,用Are you visiting,故选C。
解析:答语“Yes, I am.”提示问句用be动词开头;现在进行时表将来计划,用Are you visiting,故选C。
三、阅读与回答问题(每题答案不超过5个词) Our neighbourhood is a large, friendly and lively community. More than 30 families live there. Last month, something wonderful happened in our neighbourhood. We built a community garden. Mrs Lin thought of the idea. She has a garden that everyone admires, and next to the house is a large piece of land that is hers. Mrs Lin taught Maths at our school until she retired(退休) last year. "Not everyone has room for a garden," said Mrs Lin. "Let's build a garden that will be good for each family in the neighbourhood. I am ready to be a volunteer and try to make our community better." People in the community helped dig the garden, and Mrs Lin told us what to plant. On March 3, our neighbours came together at the garden to plant and water vegetable seeds. Then we had a big celebration. Mrs Lin gave a talk and we ate sandwiches, apples and carrots for lunch. Families in the neighbourhood volunteer to care for the garden, and we will all share the results. What a great gift to the community! We are lucky to live in a neighbourhood like this. 1. How many families live in the neighbourhood?
答案:
More than 30.
解析:由文中“More than 30 families live there.”可知答案为More than 30.
解析:由文中“More than 30 families live there.”可知答案为More than 30.
2. What did people in the community build?
答案:
A community garden.
解析:由文中“We built a community garden.”可知答案为A community garden.
解析:由文中“We built a community garden.”可知答案为A community garden.
3. What was Mrs Lin before she retired?
答案:
A Maths teacher.
解析:由文中“Mrs Lin taught Maths at our school until she retired last year.”可知她退休前是数学老师,答案为A Maths teacher.
解析:由文中“Mrs Lin taught Maths at our school until she retired last year.”可知她退休前是数学老师,答案为A Maths teacher.
4. When did people in the community have a big celebration?
答案:
On March 3.
解析:由文中“On March 3... Then we had a big celebration.”可知答案为On March 3.
解析:由文中“On March 3... Then we had a big celebration.”可知答案为On March 3.
5. Who volunteers to care for the garden?
答案:
Families in the neighbourhood.
解析:由文中“Families in the neighbourhood volunteer to care for the garden.”可知答案为Families in the neighbourhood.
解析:由文中“Families in the neighbourhood volunteer to care for the garden.”可知答案为Families in the neighbourhood.
查看更多完整答案,请扫码查看