第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Unit 3 My hometown B. 用括号内所给单词的适当形式填空。
1. Let's ______ (watch) the football match together this Saturday.
2. With wonderful buildings and art treasures inside, it's well worth ______ (share).
3. Those cameras are those ______ (visit). You'd better not take them away.
4. We are happy to get a ______ (tasty) of the past through the hutong.
5. Many people get up early to watch the ______ (raise) of the national flag.
1. Let's ______ (watch) the football match together this Saturday.
2. With wonderful buildings and art treasures inside, it's well worth ______ (share).
3. Those cameras are those ______ (visit). You'd better not take them away.
4. We are happy to get a ______ (tasty) of the past through the hutong.
5. Many people get up early to watch the ______ (raise) of the national flag.
答案:
1. watch 2. sharing 3. visitors' 4. taste 5. raising
解析:
1. “Let's do sth.”(让我们做某事),用动词原形watch。
2. “be worth doing”(值得做),用sharing。
3. 名词所有格“visitors'”(游客们的),指相机是游客们的。
4. “a taste of”(体验……),用名词taste。
5. “the raising of”(……的升起),用动名词raising。
解析:
1. “Let's do sth.”(让我们做某事),用动词原形watch。
2. “be worth doing”(值得做),用sharing。
3. 名词所有格“visitors'”(游客们的),指相机是游客们的。
4. “a taste of”(体验……),用名词taste。
5. “the raising of”(……的升起),用动名词raising。
二、阅读理解
As Xiong Chuanfa, 34, blows(吹) a lifelike tiger out of sugar in just minutes, kids look at him in surprise, thinking he is a magician.
Xiong has been blowing sugar figurines(糖人) for over twenty years. Blowing sugar figurines is a traditional Chinese folk art with a history of over 600 years and has been listed as a state-level intangible cultural heritage(非物质文化遗产).
Every morning, Xiong prepares the sugar and drives to different markets to start his "magic show" around the city. He heats(加热) the sugar, pulls off a little to make a ball and blows it into different shapes—a rabbit, a monkey and even Bing Dwen Dwen, the mascot of the Beijing 2022 Winter Olympics.
People, especially little kids, are interested in his skills. To draw young people closer to the art, he also stops by colleges. Many college students have been drawn to the art, waiting in line for hands-on experience. Among them, Simon, a foreign student from Australia, was surprised at a sugar Bing Dwen Dwen by Xiong. He couldn't resist trying to make one himself. However, he couldn't get the wanted shape, though he tried several times. "It looks simple, but actually it's very difficult to master the skill," he said. Thanks to Xiong's helping hand, Simon finally saw a horse slowly taking shape. "I can't believe I've done this," he said, expressing his excitement at how a pot of sugar has been turned into something "truly amazing".
Xiong said that blowing sugar figurines can date back to the Ming Dynasty and that his family has passed down this art for four generations(代). His 6-year-old son often blows sugar balloons, just like what he used to do as a child. "We will spend the rest of our lives helping pass on this intangible heritage," Xiong said.
( ) 1. From the passage we can learn that Xiong Chuanfa is ______.
A. 26 years old B. 34 years old C. a bus driver D. a foreign magician
( ) 2. The underlined word "resist" in paragraph 4 probably means "______".
A. be crazy about B. be interested in C. stop oneself from D. care more about
( ) 3. The writer gives an example of Simon to show that ______.
A. young people are better at learning to blow sugar figurines than kids
B. it is difficult for foreigners to learn to blow sugar figurines
C. blowing sugar figurines is becoming a worldwide popular art
D. blowing sugar figurines is popular because of its long history
( ) 4. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Xiong and his folk art of sweet blows
B. A magic folk art and Chinese culture
C. Xiong's family and sugar figurine skills
D. A foreigner and the intangible heritage
As Xiong Chuanfa, 34, blows(吹) a lifelike tiger out of sugar in just minutes, kids look at him in surprise, thinking he is a magician.
Xiong has been blowing sugar figurines(糖人) for over twenty years. Blowing sugar figurines is a traditional Chinese folk art with a history of over 600 years and has been listed as a state-level intangible cultural heritage(非物质文化遗产).
Every morning, Xiong prepares the sugar and drives to different markets to start his "magic show" around the city. He heats(加热) the sugar, pulls off a little to make a ball and blows it into different shapes—a rabbit, a monkey and even Bing Dwen Dwen, the mascot of the Beijing 2022 Winter Olympics.
People, especially little kids, are interested in his skills. To draw young people closer to the art, he also stops by colleges. Many college students have been drawn to the art, waiting in line for hands-on experience. Among them, Simon, a foreign student from Australia, was surprised at a sugar Bing Dwen Dwen by Xiong. He couldn't resist trying to make one himself. However, he couldn't get the wanted shape, though he tried several times. "It looks simple, but actually it's very difficult to master the skill," he said. Thanks to Xiong's helping hand, Simon finally saw a horse slowly taking shape. "I can't believe I've done this," he said, expressing his excitement at how a pot of sugar has been turned into something "truly amazing".
Xiong said that blowing sugar figurines can date back to the Ming Dynasty and that his family has passed down this art for four generations(代). His 6-year-old son often blows sugar balloons, just like what he used to do as a child. "We will spend the rest of our lives helping pass on this intangible heritage," Xiong said.
( ) 1. From the passage we can learn that Xiong Chuanfa is ______.
A. 26 years old B. 34 years old C. a bus driver D. a foreign magician
( ) 2. The underlined word "resist" in paragraph 4 probably means "______".
A. be crazy about B. be interested in C. stop oneself from D. care more about
( ) 3. The writer gives an example of Simon to show that ______.
A. young people are better at learning to blow sugar figurines than kids
B. it is difficult for foreigners to learn to blow sugar figurines
C. blowing sugar figurines is becoming a worldwide popular art
D. blowing sugar figurines is popular because of its long history
( ) 4. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Xiong and his folk art of sweet blows
B. A magic folk art and Chinese culture
C. Xiong's family and sugar figurine skills
D. A foreigner and the intangible heritage
答案:
1. B 2. C 3. C 4. A
解析:
1. 由第一段“Xiong Chuanfa, 34”可知选B。
2. “resist trying”表示“忍不住尝试”,“resist”意为“阻止自己”,选C。
3. Simon是澳大利亚留学生,被吹糖人吸引并尝试,说明该艺术吸引国际关注,正成为世界流行艺术,选C。
4. 文章主要介绍熊传发和他的吹糖人艺术,“sweet blows”呼应“吹糖”,A为最佳标题。
解析:
1. 由第一段“Xiong Chuanfa, 34”可知选B。
2. “resist trying”表示“忍不住尝试”,“resist”意为“阻止自己”,选C。
3. Simon是澳大利亚留学生,被吹糖人吸引并尝试,说明该艺术吸引国际关注,正成为世界流行艺术,选C。
4. 文章主要介绍熊传发和他的吹糖人艺术,“sweet blows”呼应“吹糖”,A为最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看