第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
三、阅读理解
When we buy a house, we all want to have nice neighbours because most of us think that it is helpful to live with some good neighbours. But what kind of neighbour is good? The answers are different from people to people. Here are my answers.
First, it is very important to respect(尊重) each other. If our neighbours try to know more about our life, how will we feel? He or she may also talk with others about our life. Do you want to live with him or her any more? The answer is “No”. We will feel very sad to have this kind of neighbour and move away quickly.
Next, a good neighbour is always ready to give us a hand when we need him or her. For example, if we are not at home, our good neighbours will watch our house for us.
Finally, a good neighbour should love the environment. He or she never throws rubbish here and there. Good neighbours should keep the place clean because a good environment can make us comfortable and happy.
I think we all should learn to be good neighbours, and I also hope everyone will have good neighbours and live a happy life.
( ) 1. We want to have nice neighbours because ________.
A. they can share food with us B. they can tell interesting stories C. they can make us feel happy D. it is helpful to live with good neighbours
( ) 2. We will feel ________ in a good environment.
A. tired and sick B. comfortable and happy C. warm and free D. strong and busy
( ) 3. What WON'T your good neighbour do?
A. Try to know more about your life. B. Respect your life. C. Keep the place clean. D. Watch your house when you aren't at home.
( ) 4. Which of the following is TRUE?
A. People are all good neighbours. B. People all have good neighbours. C. People should learn to be good neighbours. D. People all know how to be good neighbours.
( ) 5. What is the best title for this passage?
A. My neighbours B. How to be good neighbours C. What kind of neighbour is good D. I have some good neighbours
When we buy a house, we all want to have nice neighbours because most of us think that it is helpful to live with some good neighbours. But what kind of neighbour is good? The answers are different from people to people. Here are my answers.
First, it is very important to respect(尊重) each other. If our neighbours try to know more about our life, how will we feel? He or she may also talk with others about our life. Do you want to live with him or her any more? The answer is “No”. We will feel very sad to have this kind of neighbour and move away quickly.
Next, a good neighbour is always ready to give us a hand when we need him or her. For example, if we are not at home, our good neighbours will watch our house for us.
Finally, a good neighbour should love the environment. He or she never throws rubbish here and there. Good neighbours should keep the place clean because a good environment can make us comfortable and happy.
I think we all should learn to be good neighbours, and I also hope everyone will have good neighbours and live a happy life.
( ) 1. We want to have nice neighbours because ________.
A. they can share food with us B. they can tell interesting stories C. they can make us feel happy D. it is helpful to live with good neighbours
( ) 2. We will feel ________ in a good environment.
A. tired and sick B. comfortable and happy C. warm and free D. strong and busy
( ) 3. What WON'T your good neighbour do?
A. Try to know more about your life. B. Respect your life. C. Keep the place clean. D. Watch your house when you aren't at home.
( ) 4. Which of the following is TRUE?
A. People are all good neighbours. B. People all have good neighbours. C. People should learn to be good neighbours. D. People all know how to be good neighbours.
( ) 5. What is the best title for this passage?
A. My neighbours B. How to be good neighbours C. What kind of neighbour is good D. I have some good neighbours
答案:
1. D
解析:由第一段“because most of us think that it is helpful to live with some good neighbours”可知,选D。
2. B
解析:由第四段“a good environment can make us comfortable and happy”可知,选B。
3. A
解析:由第二段“If our neighbours try to know more about our life... We will feel very sad”可知,好邻居不会过度打听生活,选A。
4. C
解析:由最后一段“I think we all should learn to be good neighbours”可知,选C。
5. C
解析:文章主要讲“什么样的邻居是好邻居”,选C。
解析:由第一段“because most of us think that it is helpful to live with some good neighbours”可知,选D。
2. B
解析:由第四段“a good environment can make us comfortable and happy”可知,选B。
3. A
解析:由第二段“If our neighbours try to know more about our life... We will feel very sad”可知,好邻居不会过度打听生活,选A。
4. C
解析:由最后一段“I think we all should learn to be good neighbours”可知,选C。
5. C
解析:文章主要讲“什么样的邻居是好邻居”,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看