第104页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
四、阅读与回答问题
The students of Class 1, Grade 7 are going hiking on their field trip. Hiking is good for people's health. Many hikers like to hike in the countryside, forests and mountains.
Just walking for fun is the first kind of hiking. Many people like to hike in city parks or just on the sidewalks.
A hike can take a few hours or weeks. People just need clothes and shoes that are good for the weather. At the beginning, hikers should start with walks that they can do in one day. As you get stronger, you can go on overnight hikes. Later you can go longer than that. You can make your hike last for several days or weeks.
For safety, hikers should hike with someone. It is a good idea to have one or two friends with you. Hikers should also carry a map. It's useful.
Backpacking is another kind of hiking. People carry food, clothes and other things on their backs in a pack. Backpackers can stay many days in the places where there is no food to buy. They carry what they need on their backs.
Now, put on your hiking shoes and take a hike!
1. Where do many hikers like to hike?
2. What kind of hiking should hikers start with?
3. How many kinds of hiking are there in the passage?
4. What should hikers do for safety?
5. Do you want to go hiking? Why or why not? (请自拟一句话作答)
The students of Class 1, Grade 7 are going hiking on their field trip. Hiking is good for people's health. Many hikers like to hike in the countryside, forests and mountains.
Just walking for fun is the first kind of hiking. Many people like to hike in city parks or just on the sidewalks.
A hike can take a few hours or weeks. People just need clothes and shoes that are good for the weather. At the beginning, hikers should start with walks that they can do in one day. As you get stronger, you can go on overnight hikes. Later you can go longer than that. You can make your hike last for several days or weeks.
For safety, hikers should hike with someone. It is a good idea to have one or two friends with you. Hikers should also carry a map. It's useful.
Backpacking is another kind of hiking. People carry food, clothes and other things on their backs in a pack. Backpackers can stay many days in the places where there is no food to buy. They carry what they need on their backs.
Now, put on your hiking shoes and take a hike!
1. Where do many hikers like to hike?
2. What kind of hiking should hikers start with?
3. How many kinds of hiking are there in the passage?
4. What should hikers do for safety?
5. Do you want to go hiking? Why or why not? (请自拟一句话作答)
答案:
1. In the countryside, forests and mountains.
解析:由第一段“Many hikers like to hike in the countryside, forests and mountains.”可知。
2. Walks that they can do in one day.
解析:由第三段“At the beginning, hikers should start with walks that they can do in one day.”可知。
3. Two.
解析:文中提到“Just walking for fun is the first kind... Backpacking is another kind...”,共两种。
4. They should hike with someone and carry a map.
解析:由第四段“For safety, hikers should hike with someone... Hikers should also carry a map.”可知。
5. Yes, I do. Because it's good for my health. (答案不唯一)
解析:根据自身情况回答,合理即可。
解析:由第一段“Many hikers like to hike in the countryside, forests and mountains.”可知。
2. Walks that they can do in one day.
解析:由第三段“At the beginning, hikers should start with walks that they can do in one day.”可知。
3. Two.
解析:文中提到“Just walking for fun is the first kind... Backpacking is another kind...”,共两种。
4. They should hike with someone and carry a map.
解析:由第四段“For safety, hikers should hike with someone... Hikers should also carry a map.”可知。
5. Yes, I do. Because it's good for my health. (答案不唯一)
解析:根据自身情况回答,合理即可。
一、用方框中所给单词或词组的正确形式填空
get lost luck worry none find out enjoy be proud of hike later arrive
1. ______ of us knows the answer to the question.
2. We're ______ about his health.
3. I ______ the facts yesterday afternoon.
4. It's easy to ______ in a new place. Please take a map with you.
5. ______, he found a way out and was safe.
6. When you ______ at my office, call me first.
7. It's a really ______ cycling trip.
8. ______ is a good way to be close to nature and have fun.
9. Try hard, and you will ______ yourselves some day.
10. We got to the top of the mountain ______ that day.
get lost luck worry none find out enjoy be proud of hike later arrive
1. ______ of us knows the answer to the question.
2. We're ______ about his health.
3. I ______ the facts yesterday afternoon.
4. It's easy to ______ in a new place. Please take a map with you.
5. ______, he found a way out and was safe.
6. When you ______ at my office, call me first.
7. It's a really ______ cycling trip.
8. ______ is a good way to be close to nature and have fun.
9. Try hard, and you will ______ yourselves some day.
10. We got to the top of the mountain ______ that day.
答案:
1. None
解析:none of us意为“我们中没人”,首字母大写,填None。
2. worried
解析:be worried about为固定搭配,意为“担心……”,填worried。
3. found out
解析:find out意为“查明”,yesterday afternoon提示用过去式,填found out。
4. get lost
解析:get lost意为“迷路”,It's easy to do sth,填get lost。
5. Luckily
解析:副词Luckily修饰整个句子,意为“幸运地”,填Luckily。
6. arrive
解析:arrive at意为“到达”,when引导的时间状语从句用一般现在时表将来,填arrive。
7. enjoyable
解析:形容词enjoyable修饰名词trip,意为“令人愉快的”,填enjoyable。
8. Hiking
解析:动名词Hiking作主语,意为“徒步旅行”,填Hiking。
9. be proud of
解析:will后接动词原形,be proud of意为“为……自豪”,填be proud of。
10. later
解析:later意为“后来”,句意“那天我们后来到达了山顶”,填later。
解析:none of us意为“我们中没人”,首字母大写,填None。
2. worried
解析:be worried about为固定搭配,意为“担心……”,填worried。
3. found out
解析:find out意为“查明”,yesterday afternoon提示用过去式,填found out。
4. get lost
解析:get lost意为“迷路”,It's easy to do sth,填get lost。
5. Luckily
解析:副词Luckily修饰整个句子,意为“幸运地”,填Luckily。
6. arrive
解析:arrive at意为“到达”,when引导的时间状语从句用一般现在时表将来,填arrive。
7. enjoyable
解析:形容词enjoyable修饰名词trip,意为“令人愉快的”,填enjoyable。
8. Hiking
解析:动名词Hiking作主语,意为“徒步旅行”,填Hiking。
9. be proud of
解析:will后接动词原形,be proud of意为“为……自豪”,填be proud of。
10. later
解析:later意为“后来”,句意“那天我们后来到达了山顶”,填later。
二、单项选择
( ) 1. I used a map ______ my phone ______ help and then found the way.
A. at; to
B. in; for
C. on; to
D. on; for
( ) 2. He had ______ and walked ______. I couldn't follow him.
A. enough energy; enough fast
B. enough energy; fast enough
C. energy enough; enough fast
D. energy enough; fast enough
( ) 3. At last, we ______ the truth with the help of our teachers.
A. looked for
B. looked up
C. found
D. found out
( ) 4. —How many students are there in the classroom now? —______. I can see ______.
A. No one; none
B. No one; no one
C. None; no one
D. None; none
( ) 1. I used a map ______ my phone ______ help and then found the way.
A. at; to
B. in; for
C. on; to
D. on; for
( ) 2. He had ______ and walked ______. I couldn't follow him.
A. enough energy; enough fast
B. enough energy; fast enough
C. energy enough; enough fast
D. energy enough; fast enough
( ) 3. At last, we ______ the truth with the help of our teachers.
A. looked for
B. looked up
C. found
D. found out
( ) 4. —How many students are there in the classroom now? —______. I can see ______.
A. No one; none
B. No one; no one
C. None; no one
D. None; none
答案:
1. D
解析:on my phone意为“在我的手机上”,for help意为“为了帮助”,选D。
2. B
解析:enough修饰名词放前面(enough energy),修饰副词放后面(fast enough),选B。
3. D
解析:find out意为“查明真相”,符合“在老师帮助下查明真相”的语境,选D。
4. D
解析:回答how many用none;see后接none指代学生,选D。
解析:on my phone意为“在我的手机上”,for help意为“为了帮助”,选D。
2. B
解析:enough修饰名词放前面(enough energy),修饰副词放后面(fast enough),选B。
3. D
解析:find out意为“查明真相”,符合“在老师帮助下查明真相”的语境,选D。
4. D
解析:回答how many用none;see后接none指代学生,选D。
查看更多完整答案,请扫码查看