第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
三、阅读理解
Bath, 97 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.
The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today travellers are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions(展览) there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many old Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect to the goddess.
Looking over the city, you will see many old buildings in the colour of honey. Among them, the Royal Crescent(皇家新月楼) and the Circus(马戏团) are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of a crescent(月牙形). The Circus is about 200 metres to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle with large houses. It has three entrances(入口) with a lawn(草坪) in the centre. When visiting Bath, you can't miss these two sites.
The museums in the city are also popular. A large number of people go there every day and you can go and enjoy Western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to Jane Austen Centre to know more about her life with her father in Bath. If you come in October, you can even take part in the Bath Film Festival.
( ) 1. The passage is mainly about the ______ in Bath.
A. writers
B. paintings
C. festivals
D. buildings
( ) 2. According to the passage, what can travellers do in the Roman Baths?
A. Play in the water.
B. Take a bath in public.
C. Enjoy ancient coins.
D. Buy old Roman objects.
( ) 3. Which of the following is CORRECT about the Royal Crescent and the Circus?
A.
B.
C.
D.
( ) 4. From this passage we can know that ______.
A. Bath must be the largest city in England
B. people like to visit the museums in Bath
C. people threw coins into the water just for fun
D. many old buildings in Bath are made of honey
Bath, 97 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.
The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today travellers are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions(展览) there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many old Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect to the goddess.
Looking over the city, you will see many old buildings in the colour of honey. Among them, the Royal Crescent(皇家新月楼) and the Circus(马戏团) are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of a crescent(月牙形). The Circus is about 200 metres to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle with large houses. It has three entrances(入口) with a lawn(草坪) in the centre. When visiting Bath, you can't miss these two sites.
The museums in the city are also popular. A large number of people go there every day and you can go and enjoy Western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to Jane Austen Centre to know more about her life with her father in Bath. If you come in October, you can even take part in the Bath Film Festival.
( ) 1. The passage is mainly about the ______ in Bath.
A. writers
B. paintings
C. festivals
D. buildings
( ) 2. According to the passage, what can travellers do in the Roman Baths?
A. Play in the water.
B. Take a bath in public.
C. Enjoy ancient coins.
D. Buy old Roman objects.
( ) 3. Which of the following is CORRECT about the Royal Crescent and the Circus?
A.
B.
C.
D.
( ) 4. From this passage we can know that ______.
A. Bath must be the largest city in England
B. people like to visit the museums in Bath
C. people threw coins into the water just for fun
D. many old buildings in Bath are made of honey
答案:
1. D
解析:短文主要介绍了Bath的Roman Baths, Royal Crescent, Circus, museums等建筑和场所,核心是建筑,选D。
2. C
解析:由第二段"You can see many old Roman objects, including the coins..."可知,能欣赏古硬币,选C。
3. B
解析:由第三段"The Circus is about 200 metres to the east of the Royal Crescent."(Circus在Royal Crescent东边200米)可知,地图上Royal Crescent在西,Circus在东,选项B符合。
4. B
解析:由第四段"The museums in the city are also popular. A large number of people go there every day"可知,人们喜欢参观Bath的博物馆,选B。
解析:短文主要介绍了Bath的Roman Baths, Royal Crescent, Circus, museums等建筑和场所,核心是建筑,选D。
2. C
解析:由第二段"You can see many old Roman objects, including the coins..."可知,能欣赏古硬币,选C。
3. B
解析:由第三段"The Circus is about 200 metres to the east of the Royal Crescent."(Circus在Royal Crescent东边200米)可知,地图上Royal Crescent在西,Circus在东,选项B符合。
4. B
解析:由第四段"The museums in the city are also popular. A large number of people go there every day"可知,人们喜欢参观Bath的博物馆,选B。
四、根据短文内容,用方框中所给单词或词组的正确形式填空,使短文完整、正确
make a change but interest have a good look like
Citywalk is becoming more and more popular across China. A lot of people put their Citywalk experiences(经历) on the internet.
What is Citywalk? It is a new kind of travel or just a relaxing walk for people to 1 at cities. Citywalk is the best way to see a different side of a city. People do not go to famous places of interest, 2 to the local markets, old streets and city centres. It's just 3 walking in open-air museums.
make a change but interest have a good look like
Citywalk is becoming more and more popular across China. A lot of people put their Citywalk experiences(经历) on the internet.
What is Citywalk? It is a new kind of travel or just a relaxing walk for people to 1 at cities. Citywalk is the best way to see a different side of a city. People do not go to famous places of interest, 2 to the local markets, old streets and city centres. It's just 3 walking in open-air museums.
答案:
1. have a good look
解析:此处表示“好好看看城市”,“have a good look at”为固定搭配,符合语境,填have a good look。
2. but
解析:前文“不去著名景点”与后文“去当地市场等”为转折关系,用but连接,填but。
3. like
解析:“be like”表示“像……”,句意为“这就像在露天博物馆散步”,填like。
解析:此处表示“好好看看城市”,“have a good look at”为固定搭配,符合语境,填have a good look。
2. but
解析:前文“不去著名景点”与后文“去当地市场等”为转折关系,用but连接,填but。
3. like
解析:“be like”表示“像……”,句意为“这就像在露天博物馆散步”,填like。
查看更多完整答案,请扫码查看