2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版》

三、阅读理解
The dog days, also called Sanfutian in Chinese, refer to the hottest and most humid days of the year. This hottest period can be different from year to year. It starts in July and lasts for about 30 to 40 days. It has three stages: Chufu, Zhongfu and Mofu. Zhongfu is usually the hottest of the three.
Because of the high temperatures, people may feel uncomfortable and have a poor appetite(胃口). Some even get sick from eating too many cold foods.
To stay healthy, it is important to choose the proper foods during the dog days. Foods which are easy to digest(消化) and full of protein(蛋白质) are good choices, such as various vegetables, chicken, eggs and peanuts. It's better not to eat uncooked, cold or spicy foods. Besides choosing the proper foods, the taste of a dish is also important. Sour taste can improve the appetite and bitter taste makes people feel refreshed.
As a saying goes, "Eating a chicken at the beginning of the dog days will keep you healthy for a whole year." Therefore, as soon as the dog days arrive, it will be better for you to choose proper foods to keep healthy.
( ) 1. Which of the following can describe the dog days properly?
A. The warmest days of the year.
B. The coolest days of the year.
C. The hottest days of the year.
D. The coldest days of the year.
( ) 2. What can people choose to eat during the dog days according to the passage?
A. Cold foods.
B. Spicy foods.
C. Uncooked foods.
D. Foods full of protein.
( ) 3. How many days are there in Zhongfu in 2025 according to the picture?
A. Fifteen.
B. Ten.
C. Twenty.
D. Thirty.
( ) 4. What is the Chinese meaning of the underlined sentence in paragraph 4?
A. 起伏吃只鸡,一年好身体。
B. 中伏食仙草,酷暑绕道走。
C. 头伏吃三宝,健康少不了。
D. 末伏吃三宝,不劳郎中跑。
( ) 5. What is the passage mainly about?
A. The saying about the dog days.
B. The feeling of the dog days.
C. The knowledge about the dog days.
D. The weather during the dog days.
答案: 1. C
解析:第一段第一句“refer to the hottest and most humid days of the year”可知,三伏天是一年中最热的日子,故选C。
2. D
解析:第三段第二句“Foods... full of protein... are good choices”可知,应选择富含蛋白质的食物,故选D。
3. B
解析:根据图片“Zhongfu: July 30th–August 8th”,共10天(7月30日至8月8日),故选B。
4. A
解析:划线句“Eating a chicken at the beginning of the dog days will keep you healthy for a whole year.”意为“在三伏天开始时吃一只鸡,能让你全年健康”,对应A项,故选A。
5. C
解析:文章介绍了三伏天的定义、阶段、影响及饮食建议,是关于三伏天的知识,故选C。
四、阅读与回答问题
In 223 BC Meng Tian led the army in a war against the Chu Kingdom. In those days, people wrote on silk with a kind of stick pen. The stick pen was very hard and made writing very slow. Meng Tian had to often write a great number of reports about battlefield situation to the Qin ruler. He was frustrated(沮丧的) with the difficulty of writing, so he decided to make improvements.
Between battles, Meng enjoyed hunting. One day, Meng hunted a wild rabbit. It was fat and heavy and its tail left a trail(痕迹) on the ground. Meng suddenly had an idea. He immediately tied the rabbit's tail to a stick and tried writing with it. But the rabbit's hair was too oily(含油的) to hold the ink. Meng felt very sad and threw his "rabbit hair brush pen" away into a hole in the rocks.
However, Meng Tian couldn't accept the failure and continued to spend time wondering how to improve the brush pen. A few days later, when he was having a walk outside for some fresh air, by chance, he found again the rabbit hair brush pen that he had thrown away. He picked it up and found that it had changed and was now soft and wet—holding water. Meng Tian got inspiration at once. He put the rabbit hair brush pen back in the ink and found it worked beautifully on silk.
1. What did people write with in 223 BC?
2. What was Meng Tian's hobby between battles?
3. How did Meng Tian feel when he failed to write with the rabbit's hair?
4. When did Meng Tian find the rabbit hair brush pen again?
5. What do you think of Meng Tian? Why do you think so? (请自拟一句话作答)
答案: 1. A kind of stick pen.
2. Hunting.
3. Very sad.
4. A few days later, when he was having a walk outside for some fresh air.
5. He was creative and persistent. Because he tried to improve the pen and didn't give up after failure.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭