第79页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
三、单项选择
( ) 9. The little boy is watching the goldfish swim ______ in the tank.
A. to B. from C. around D. at
( ) 10. —Don't feed your dog at the table. —______.
A. Yes, please B. Of course C. Sorry, I won't D. You are right
( ) 9. The little boy is watching the goldfish swim ______ in the tank.
A. to B. from C. around D. at
( ) 10. —Don't feed your dog at the table. —______.
A. Yes, please B. Of course C. Sorry, I won't D. You are right
答案:
9. C
解析:"swim around"是固定搭配,意为"四处游动",符合"小男孩看金鱼在鱼缸里四处游动"的语境,故选C。
10. C
解析:上文祈使句"Don't..."表示禁止,回答应表示"不会再做","Sorry, I won't"(对不起,我不会了)符合语境,故选C。
解析:"swim around"是固定搭配,意为"四处游动",符合"小男孩看金鱼在鱼缸里四处游动"的语境,故选C。
10. C
解析:上文祈使句"Don't..."表示禁止,回答应表示"不会再做","Sorry, I won't"(对不起,我不会了)符合语境,故选C。
四、阅读理解
Pets like dogs and cats are usually popular with people. If you keep a dog or a cat, do you always turn on the radio or TV when you're not in just because you don't want your pet to be lonely? A study shows that some of the British people would like to turn on the radio or turn on the television for their pets. But do pets really like this?
Sometimes dogs respond (作出反应) to music. A study shows that when there is light music playing, many dogs seem to be silent. When it comes to rock music, those dogs seem to be very excited. They make little response to popular music.
For cats, they hardly respond to music because their hearing spectrum (声谱) is different from humans', so what they hear when they listen to music is different from what we hear. Some studies show that cats respond to the sounds within their own hearing spectrum. Scientists once tried to see what would happen if they played "cat music" for the cats. They asked a professor to make special music for cats. And it showed that when they were playing it to 47 cats, some cats did respond to it.
So, you'd better play different music for your pets. Good news for cat lovers: you can buy such special "cat music" online. The professor once took part in the cat study and he wrote "cat music" for sale online.
( ) 1. Why do some people leave the radio or TV on for their pets?
A. To do a study on pets. B. To stop them being noisy.
C. To make them less lonely. D. To make them love music.
( ) 2. The meaning of the underlined word "silent" in paragraph 2 is close to "______".
A. quiet B. sick C. hungry D. afraid
( ) 3. What does the second paragraph mainly talk about?
A. Why dogs respond to some music. B. How to make dogs respond to music.
C. How dogs respond to different music. D. What sounds dogs would like to hear.
( ) 4. Which of the following is TRUE?
A. Pets like to listen to the same music. B. Cats have little interest in music.
C. The professor didn't sell things online. D. "Cat music" can make people excited.
( ) 5. What's the best title for the passage?
A. How can we look after pets? B. What kind of music do dogs love?
C. Where can we buy special "cat music"? D. Do dogs and cats like music?
Pets like dogs and cats are usually popular with people. If you keep a dog or a cat, do you always turn on the radio or TV when you're not in just because you don't want your pet to be lonely? A study shows that some of the British people would like to turn on the radio or turn on the television for their pets. But do pets really like this?
Sometimes dogs respond (作出反应) to music. A study shows that when there is light music playing, many dogs seem to be silent. When it comes to rock music, those dogs seem to be very excited. They make little response to popular music.
For cats, they hardly respond to music because their hearing spectrum (声谱) is different from humans', so what they hear when they listen to music is different from what we hear. Some studies show that cats respond to the sounds within their own hearing spectrum. Scientists once tried to see what would happen if they played "cat music" for the cats. They asked a professor to make special music for cats. And it showed that when they were playing it to 47 cats, some cats did respond to it.
So, you'd better play different music for your pets. Good news for cat lovers: you can buy such special "cat music" online. The professor once took part in the cat study and he wrote "cat music" for sale online.
( ) 1. Why do some people leave the radio or TV on for their pets?
A. To do a study on pets. B. To stop them being noisy.
C. To make them less lonely. D. To make them love music.
( ) 2. The meaning of the underlined word "silent" in paragraph 2 is close to "______".
A. quiet B. sick C. hungry D. afraid
( ) 3. What does the second paragraph mainly talk about?
A. Why dogs respond to some music. B. How to make dogs respond to music.
C. How dogs respond to different music. D. What sounds dogs would like to hear.
( ) 4. Which of the following is TRUE?
A. Pets like to listen to the same music. B. Cats have little interest in music.
C. The professor didn't sell things online. D. "Cat music" can make people excited.
( ) 5. What's the best title for the passage?
A. How can we look after pets? B. What kind of music do dogs love?
C. Where can we buy special "cat music"? D. Do dogs and cats like music?
答案:
1. C
解析:根据第一段"If you keep a dog or a cat... just because you don't want your pet to be lonely"可知,人们开收音机或电视是为了让宠物不那么孤独,故选C。
2. A
解析:第二段提到"when there is light music playing, many dogs seem to be silent",与后句"rock music... very excited"对比,"silent"应与"excited"(兴奋的)相反,意为"安静的",与"quiet"(安静的)意思相近,故选A。
3. C
解析:第二段主要描述狗对不同音乐的反应:轻音乐时安静,摇滚乐时兴奋,流行音乐时几乎无反应,即"狗如何对不同音乐作出反应",故选C。
4. B
解析:A项,由第二段狗对不同音乐反应不同及第三段猫对普通音乐几乎无反应可知,宠物并非喜欢相同音乐,A错;B项,第三段"they hardly respond to music"(猫几乎对音乐无反应)说明"猫对音乐几乎没兴趣",B对;C项,最后一段"he wrote 'cat music' for sale online"可知教授在网上卖音乐,C错;D项,文中未提"猫音乐让人兴奋",D错,故选B。
5. D
解析:文章主要讨论狗和猫对音乐的反应(狗对不同音乐有反应,猫对普通音乐无反应但对"猫音乐"有反应),核心是"狗和猫喜欢音乐吗",故选D。
解析:根据第一段"If you keep a dog or a cat... just because you don't want your pet to be lonely"可知,人们开收音机或电视是为了让宠物不那么孤独,故选C。
2. A
解析:第二段提到"when there is light music playing, many dogs seem to be silent",与后句"rock music... very excited"对比,"silent"应与"excited"(兴奋的)相反,意为"安静的",与"quiet"(安静的)意思相近,故选A。
3. C
解析:第二段主要描述狗对不同音乐的反应:轻音乐时安静,摇滚乐时兴奋,流行音乐时几乎无反应,即"狗如何对不同音乐作出反应",故选C。
4. B
解析:A项,由第二段狗对不同音乐反应不同及第三段猫对普通音乐几乎无反应可知,宠物并非喜欢相同音乐,A错;B项,第三段"they hardly respond to music"(猫几乎对音乐无反应)说明"猫对音乐几乎没兴趣",B对;C项,最后一段"he wrote 'cat music' for sale online"可知教授在网上卖音乐,C错;D项,文中未提"猫音乐让人兴奋",D错,故选B。
5. D
解析:文章主要讨论狗和猫对音乐的反应(狗对不同音乐有反应,猫对普通音乐无反应但对"猫音乐"有反应),核心是"狗和猫喜欢音乐吗",故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看