2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计七年级英语下册译林版》

二、单项选择
( ) 1. She will ______ him ______ the good news.
A. say; to  B. speak; to  C. talk; about  D. tell; about
( ) 2. What other things did people make by ______ animals?
A. study  B. to study  C. studies  D. studying
( ) 3. —Lucy, the meat smells ______. —But Mum, something is wrong with my nose. I can't smell things ______.
A. nice; well  B. well; nice  C. well; well  D. nice; nice
( ) 4. In spring, you will ______ the whisper of the breeze (微风) if you ______ carefully.
A. hear; listen  B. listen; hear  C. hear; listen to  D. listen to; hear
( ) 5. My mother doesn't ______ me ______ computer games.
A. allow; to play  B. allows; to play  C. allow; play  D. allows; to playing
答案: 1. D
解析:"tell sb. about sth."是固定搭配,意为"告诉某人关于某事",符合"她会告诉他这个好消息"的语境,故选D。
2. D
解析:"by"是介词,后接动名词,"studying"(研究)符合"通过研究动物制作其他东西"的语境,故选D。
3. A
解析:第一空"smells"是系动词,后接形容词"nice"(美味的);第二空"smell"是实义动词,后接副词"well"(好地),表示"闻不清楚",故选A。
4. A
解析:"hear"(听到)强调结果,"listen"(听)强调动作,"listen carefully"(认真听)是固定搭配,符合"如果你认真听,会听到微风的低语"的语境,故选A。
5. A
解析:"doesn't"后接动词原形"allow";"allow sb. to do sth."是固定搭配,意为"允许某人做某事",故选A。
三、阅读理解
Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished high school, he found a job in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper, he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is pleased with him.
One day, on his way home, he met his friend Mary. They were both happy. He asked the girl to come to his house, and she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future. They talked for a long time. "Have a look at your watch, please," said the girl. "What time is it now?" "Sorry, something is wrong with my watch," said Jack. "Where's yours?" "I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor. Bang! Bang! Bang!
The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, "It's twelve o'clock at night, Jack. Why are you still jumping upstairs?"
( ) 1. Jack was ______ when he finished high school.
A. sixteen  B. eighteen  C. twenty  D. fifteen
( ) 2. The old woman is pleased with Jack because ______.
A. he's her grandson  B. he's clever  C. he can keep quiet  D. he gets home early
( ) 3. We can know that Mary was Jack's ______ according to the text.
A. classmate  B. colleague (同事)  C. aunt  D. wife
( ) 4. The underlined word "stamp" in paragraph 3 means "______" in Chinese.
A. 盖印  B. 跺脚  C. 贴邮票  D. 承认
( ) 5. Jack stamped his foot on the floor to ______.
A. wake his grandma up  B. make his grandma angry
C. let his grandma tell him the time  D. let his grandma buy him a watch
答案: 1. B
解析:由第一段"Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished high school"可知,现在20岁,两年前高中毕业,当时18岁,故选B。
2. C
解析:第一段提到Jack工作到晚上10点,回家后"quick supper, goes to bed and soon falls asleep"(快速吃晚饭、睡觉),说明他很安静,所以奶奶对他满意,故选C。
3. A
解析:第二段"they talked about their school, teachers, classmates"(他们谈论学校、老师、同学)可知,Mary是Jack的同学,故选A。
4. B
解析:由后句"Bang! Bang! Bang!"(砰砰砰的声音)及"jumping upstairs"(在楼上跳)可知,"stamp his foot"是"跺脚",故选B。
5. C
解析:Jack和Mary不知道时间,Jack跺脚吵醒奶奶,奶奶喊出"现在是晚上12点",即Jack跺脚是为了让奶奶告诉他时间,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭