2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
三、阅读理解(15分)
What will happen if a family goes without the Internet for a month? One American family decides to find out. They sent an invitation to a TV station, and asked the workers to record their daily life without the Internet for a month.
When the workers meet the Smiths, they find that Mr Smith, Mrs Smith and their two kids are so crazy about the Internet that they hardly do things together. At mealtimes, everybody sits at the dining table for their food. “Everyone just runs into the kitchen, takes their food and then goes back to their screen,” Mrs Smith explained. “If we don’t make a change, our family will become strangers to each other!”
Getting back to a life without the Internet is not easy, especially when the Smiths lose themselves in it. They have to make many changes. For example, the two kids have to go to the school library to borrow books for their scientific projects. Mr and Mrs Smith need to go out shopping because they cannot buy things online. As the family has picked up the new lifestyle, they have found that they can spend more time talking over meals, playing sports and doing all kinds of activities together.
1. 中考新考法 推断文章开篇方式 How does the writer start the passage?
A. By giving an example.
B. By asking a question.
C. By listing a number.
D. By showing a reason.
2. How many people are there in the Smiths’ family?
A. Two. B. Three.
C. Four. D. Five.
3. 中考新考法 标题归纳 What’s the best title for the passage?
A. A Lesson to Remember:Don’t Talk to Strangers
B. A Saying to Learn:Many Hands Make Light Work
C. Life without Internet:a Family’s New Experience
D. An Amazing Life:the Best Moments to Keep in Mind
What will happen if a family goes without the Internet for a month? One American family decides to find out. They sent an invitation to a TV station, and asked the workers to record their daily life without the Internet for a month.
When the workers meet the Smiths, they find that Mr Smith, Mrs Smith and their two kids are so crazy about the Internet that they hardly do things together. At mealtimes, everybody sits at the dining table for their food. “Everyone just runs into the kitchen, takes their food and then goes back to their screen,” Mrs Smith explained. “If we don’t make a change, our family will become strangers to each other!”
Getting back to a life without the Internet is not easy, especially when the Smiths lose themselves in it. They have to make many changes. For example, the two kids have to go to the school library to borrow books for their scientific projects. Mr and Mrs Smith need to go out shopping because they cannot buy things online. As the family has picked up the new lifestyle, they have found that they can spend more time talking over meals, playing sports and doing all kinds of activities together.
1. 中考新考法 推断文章开篇方式 How does the writer start the passage?
A. By giving an example.
B. By asking a question.
C. By listing a number.
D. By showing a reason.
2. How many people are there in the Smiths’ family?
A. Two. B. Three.
C. Four. D. Five.
3. 中考新考法 标题归纳 What’s the best title for the passage?
A. A Lesson to Remember:Don’t Talk to Strangers
B. A Saying to Learn:Many Hands Make Light Work
C. Life without Internet:a Family’s New Experience
D. An Amazing Life:the Best Moments to Keep in Mind
答案:
[文章大意]本文是一篇记叙文,文章讲述了一个美国家庭决定尝试一个月不使用互联网,以此来改变他们过于依赖互联网的生活方式,最终他们发现这种生活方式让他们有更多的时间一起吃饭、一起做运动和一起做各种活动。
1.B [解析]细节理解题。根据文章第一句“What will happen if a family goes without the Internet for a month?”可知,作者是通过提出一个问题来开始这篇文章的。故选B。
2.C [解析]细节理解题。根据“When the workers meet the Smiths,they find that Mr Smith,Mrs Smith and their two kids...”可知,Smith一家有四口人。故选C。
3.C [解析]标题归纳题。根据全文内容可知,文章主要讲述了一个家庭尝试一个月不使用互联网的新体验。故选C。
1.B [解析]细节理解题。根据文章第一句“What will happen if a family goes without the Internet for a month?”可知,作者是通过提出一个问题来开始这篇文章的。故选B。
2.C [解析]细节理解题。根据“When the workers meet the Smiths,they find that Mr Smith,Mrs Smith and their two kids...”可知,Smith一家有四口人。故选C。
3.C [解析]标题归纳题。根据全文内容可知,文章主要讲述了一个家庭尝试一个月不使用互联网的新体验。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看