2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
三、(2024·盐城亭湖区期中)阅读理解(20分)
I was on a train in Japan. Suddenly the train stopped and I heard the voice from the announcer(播音员). 精题详解
Sadly,I didn't understand at all. So,I just sat there doing nothing.
However,everyone started getting off the train. Then an old woman saw me. She could speak some Chinese and told me that an accident happened on the railways. She asked me where I was trying to get. Then she told me that we had to change trains three or four times to get there.
I was glad when I heard she was going the same way as me. To be honest,I couldn't deal with it without her help. We went together and got to know each other along the way. She told me a lot of things about Japan. ________
It was a three - hour journey,and when we made it to the final destination(目的地),we said goodbye. I managed to catch my train in time. She told me she had a train to catch as well. And I found that her home was back the other way! I was surprised. A woman spent her whole day sitting on trains just to help a foreign tourist.
1. Which country may the writer come from?
A. China.
B. The UK.
C. France.
D. Japan.
2. What do we know about the old woman?
A. She was going the same way as the writer.
B. It took her three hours to get home that day.
C. She told the writer a lot of things about Europe.
D. She was kind to a stranger from other countries.
3. 中考新考法 句子还原 Which of the following is the best to fill in “________”?
A. A big smile was always on her face.
B. She was angry with me.
C. I didn't like Japan at all.
D. I felt sad about everything.
4. 中考新考法 推断文章出处 Maybe this passage comes from the ________.
A. newspaper
B. children's book
C. writer's diary
D. poster
I was on a train in Japan. Suddenly the train stopped and I heard the voice from the announcer(播音员). 精题详解
Sadly,I didn't understand at all. So,I just sat there doing nothing.
However,everyone started getting off the train. Then an old woman saw me. She could speak some Chinese and told me that an accident happened on the railways. She asked me where I was trying to get. Then she told me that we had to change trains three or four times to get there.
I was glad when I heard she was going the same way as me. To be honest,I couldn't deal with it without her help. We went together and got to know each other along the way. She told me a lot of things about Japan. ________
It was a three - hour journey,and when we made it to the final destination(目的地),we said goodbye. I managed to catch my train in time. She told me she had a train to catch as well. And I found that her home was back the other way! I was surprised. A woman spent her whole day sitting on trains just to help a foreign tourist.
1. Which country may the writer come from?
A. China.
B. The UK.
C. France.
D. Japan.
2. What do we know about the old woman?
A. She was going the same way as the writer.
B. It took her three hours to get home that day.
C. She told the writer a lot of things about Europe.
D. She was kind to a stranger from other countries.
3. 中考新考法 句子还原 Which of the following is the best to fill in “________”?
A. A big smile was always on her face.
B. She was angry with me.
C. I didn't like Japan at all.
D. I felt sad about everything.
4. 中考新考法 推断文章出处 Maybe this passage comes from the ________.
A. newspaper
B. children's book
C. writer's diary
D. poster
答案:
[文章大意]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者去日本的时候,因为在火车上听不懂广播,而陷入困境。一位女士陪着作者换了几趟火车,最后作者成功地赶上了火车,临别时作者才知道这位女士的路线正好是相反的。作者特别感激这位女士的善意和帮助。
1. A [解析]推理判断题。根据“She could speak some Chinese and told me that an accident happened on the railways. ”可知,女士用中文与作者交流,由此可猜测作者是中国人。故选 A。
2. D [解析]细节理解题。根据“I was glad when I heard she was going the same way as me. To be honest, I couldn't deal with it without her help. ”和“And I found that her home was back the other way! I was surprised. A woman spent her whole day sitting on trains just to help a foreign tourist. ”可知,虽然女士不顺路,但还是热心地帮助了作者这个陌生的外国人。故选 D。
3. A [解析]句子还原题。根据“She told me a lot of things about Japan. ”可知,女士热心地帮助了作者,还向作者介绍了日本,女士的行为充满善意,因此是带着微笑的,A 项“她的脸上总是挂着灿烂的笑容。”符合语境。故选 A。
4. C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文是作者在日本旅行时的经历,因此可以在作者的日记中读到。故选 C。
1. A [解析]推理判断题。根据“She could speak some Chinese and told me that an accident happened on the railways. ”可知,女士用中文与作者交流,由此可猜测作者是中国人。故选 A。
2. D [解析]细节理解题。根据“I was glad when I heard she was going the same way as me. To be honest, I couldn't deal with it without her help. ”和“And I found that her home was back the other way! I was surprised. A woman spent her whole day sitting on trains just to help a foreign tourist. ”可知,虽然女士不顺路,但还是热心地帮助了作者这个陌生的外国人。故选 D。
3. A [解析]句子还原题。根据“She told me a lot of things about Japan. ”可知,女士热心地帮助了作者,还向作者介绍了日本,女士的行为充满善意,因此是带着微笑的,A 项“她的脸上总是挂着灿烂的笑容。”符合语境。故选 A。
4. C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文是作者在日本旅行时的经历,因此可以在作者的日记中读到。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看