2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
A(2024·南京秦淮区期末)
In the morning, a grandfather took his grandson to a school. When the boy and his grandfather went into the playground, some children came up.
“What a funny old man!” one boy said, making a face.
“Hey, fatty(胖子),” another one shouted.
The children jeered at(嘲笑) them and jumped up and down.
Without saying a word, the old man took his grandson out of the school gate. “Wonderful! I don’t have to go to school!” the boy said.
“You do, but not this one,” his grandfather replied. “I’ll find you a school myself. ” The grandfather took his grandson back to his own house, asked the boy’s grandmother to look after him, and then went out to look for a school himself.
Every time he got to a school, the old man went into a playground, and waited for the children to come out at break time. In some schools the children completely ignored(不理会) the old man, and in others, they made fun of him. When this happened, he would run sadly and go home. Finally, he went into the very small playground of a very small school, and stood tiredly against the wall. The bell rang, and the children got out into the playground.
“Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?” a voice said.
“We’ve got a bench in the playground—come and sit down,” came another voice.
Soon a young teacher came out into the playground. The old man greeted him and said, “Finally, I’ve found the best school for my grandson in town. ”
1. The grandson felt ________ when his grandfather took him out of the school gate.
A. worried
B. happy
C. bored
D. unhappy
2. When the old man was in the very small school, the children ________.
A. shouted at him
B. made fun of him
C. were polite to him
D. ignored him
3. We can see that the old man judges(判断) a school by its ________.
A. students
B. library
C. buildings
D. playground
In the morning, a grandfather took his grandson to a school. When the boy and his grandfather went into the playground, some children came up.
“What a funny old man!” one boy said, making a face.
“Hey, fatty(胖子),” another one shouted.
The children jeered at(嘲笑) them and jumped up and down.
Without saying a word, the old man took his grandson out of the school gate. “Wonderful! I don’t have to go to school!” the boy said.
“You do, but not this one,” his grandfather replied. “I’ll find you a school myself. ” The grandfather took his grandson back to his own house, asked the boy’s grandmother to look after him, and then went out to look for a school himself.
Every time he got to a school, the old man went into a playground, and waited for the children to come out at break time. In some schools the children completely ignored(不理会) the old man, and in others, they made fun of him. When this happened, he would run sadly and go home. Finally, he went into the very small playground of a very small school, and stood tiredly against the wall. The bell rang, and the children got out into the playground.
“Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?” a voice said.
“We’ve got a bench in the playground—come and sit down,” came another voice.
Soon a young teacher came out into the playground. The old man greeted him and said, “Finally, I’ve found the best school for my grandson in town. ”
1. The grandson felt ________ when his grandfather took him out of the school gate.
A. worried
B. happy
C. bored
D. unhappy
2. When the old man was in the very small school, the children ________.
A. shouted at him
B. made fun of him
C. were polite to him
D. ignored him
3. We can see that the old man judges(判断) a school by its ________.
A. students
B. library
C. buildings
D. playground
答案:
A [文章大意]本文主要讲述了一位爷爷为孙子寻找学校的故事。
1. B [解析]细节理解题。根据“‘Wonderful! I don't have to go to school!’”可知,爷爷将孙子带出学校时,孙子感到很开心。故选B。
2. C [解析]推理判断题。根据“‘Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?’ a voice said.”及“‘We've got a bench in the playground—come and sit down,’ came another voice.”可推知,孩子们都对老人很有礼貌。故选C。
3. A [解析]推理判断题。根据“‘Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?’ a voice said.”和“‘We've got a bench in the playground—come and sit down,’ came another voice.”以及“‘Finally, I've found the best school for my grandson in town.’”可知,这所学校的学生们对老人很有礼貌,因此老人最终选择了这所学校,由此可知,老人是通过学校的学生的行为来判断一所学校的。故选A。
1. B [解析]细节理解题。根据“‘Wonderful! I don't have to go to school!’”可知,爷爷将孙子带出学校时,孙子感到很开心。故选B。
2. C [解析]推理判断题。根据“‘Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?’ a voice said.”及“‘We've got a bench in the playground—come and sit down,’ came another voice.”可推知,孩子们都对老人很有礼貌。故选C。
3. A [解析]推理判断题。根据“‘Sir, are you all right? Shall I get you something to drink?’ a voice said.”和“‘We've got a bench in the playground—come and sit down,’ came another voice.”以及“‘Finally, I've found the best school for my grandson in town.’”可知,这所学校的学生们对老人很有礼貌,因此老人最终选择了这所学校,由此可知,老人是通过学校的学生的行为来判断一所学校的。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看