2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
四、阅读理解(30分)
A(2024.南京十三中期中)
Working people in Hong Kong are always busy in the daytime.They don't have enough time to enjoy themselves.If you are one of those people,come and join us!We'll take a night−time cruise(乘船游览)around the Victoria Harbour(维多利亚港).You can see fantastic city lights during the trip,and you can also enjoy a wonderful dinner on the junk(帆船)if you like.
Harbour Night Cruise
Time:6:30 p.m.−10:00 p.m.(Monday−Friday)
7:30 p.m.−12:00 p.m.(Saturday&Sunday)
Price: an adult a child under 12
(With dinner) 300 yuan 200 yuan
(Without dinner)220 yuan 140 yuan
Ticket office:Harbour Travel Service(No.30 Lam Ming Street)
More information:You may get more information on www.Harbour Travel.com
1.Which of the following is TRUE about the cruise according to the passage?
A.People can start the trip from No.30 Lam Ming Street.
B.People can surf wrww. Harbour Travel.com to buy tickets.
C.People can enjoy fantastic city lights during the daytime.
D.People can enjoy the trip for more than 4 hours on Saturday..
2.跨学科价格计算|Mr and Mrs Thomas with their 8−year−old son want to take the trip.How much can they save if they don't have dinner on the junk?
A.140 yuan. B.200 yuan. C.220 yuan. D.300 yuan.
A(2024.南京十三中期中)
Working people in Hong Kong are always busy in the daytime.They don't have enough time to enjoy themselves.If you are one of those people,come and join us!We'll take a night−time cruise(乘船游览)around the Victoria Harbour(维多利亚港).You can see fantastic city lights during the trip,and you can also enjoy a wonderful dinner on the junk(帆船)if you like.
Harbour Night Cruise
Time:6:30 p.m.−10:00 p.m.(Monday−Friday)
7:30 p.m.−12:00 p.m.(Saturday&Sunday)
Price: an adult a child under 12
(With dinner) 300 yuan 200 yuan
(Without dinner)220 yuan 140 yuan
Ticket office:Harbour Travel Service(No.30 Lam Ming Street)
More information:You may get more information on www.Harbour Travel.com
1.Which of the following is TRUE about the cruise according to the passage?
A.People can start the trip from No.30 Lam Ming Street.
B.People can surf wrww. Harbour Travel.com to buy tickets.
C.People can enjoy fantastic city lights during the daytime.
D.People can enjoy the trip for more than 4 hours on Saturday..
2.跨学科价格计算|Mr and Mrs Thomas with their 8−year−old son want to take the trip.How much can they save if they don't have dinner on the junk?
A.140 yuan. B.200 yuan. C.220 yuan. D.300 yuan.
答案:
A [文章大意]本文介绍了夜乘航船游览维多利亚港的时间、费用和售票信息等。
1.D [解析]细节理解题。根据“7:30 p. m.—12:00 p. m.(Saturday & Sunday)”可知,周六人们可以享受4个多小时的旅程。故选D。
2.C [解析]推理判断题。根据Price下的信息可知,托马斯夫妇和他们8岁的儿子想去旅行。如果他们不在帆船上吃饭,能省300+300+200 - 220 - 220 - 140 = 220元。故选C。
1.D [解析]细节理解题。根据“7:30 p. m.—12:00 p. m.(Saturday & Sunday)”可知,周六人们可以享受4个多小时的旅程。故选D。
2.C [解析]推理判断题。根据Price下的信息可知,托马斯夫妇和他们8岁的儿子想去旅行。如果他们不在帆船上吃饭,能省300+300+200 - 220 - 220 - 140 = 220元。故选C。
B(2024.南通通州区期中)
The Beijing Library in Beijing's Tongzhou District opened to the public on December 27th,2023.It offers people a modern and relaxing space to enjoy reading.
The Beijing Library covers an area of 75,000 square metres.It is the world's largest and most intelligent(智能的)library,with a first−of−its−kind 21,809−square−metre open reading space.It won the Guinness World Record for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children.The library is called“the forest of knowledge”because of the shape of its roof.There are about eight million books in the library. It
provides people with a relaxing space for reading and learning
about the culture of Beijing.There are over seven million books
in the underground intelligent stacks(书库).Robots can take the
books to the reading area within 15 minutes.With the assistance
of robots,people can easily get the book they want without
having to search for it themselves..
Ms Cheng lives in Tongzhou District.“I can't wait to take
my child to the library and I am happy that there is a good
outdoor space for children in the library.For children,reading in
such a beautiful library is really interesting.It's a perfect place
for life−long learning,”she said.
To welcome the readers,the library held a number of
immersive(沉浸式的)activities on the opening day,including a
concert,a traditional dress−up experience,and the creation of
artistic works.The library will hold more than 1,000 activities in
the future. Also,it'll give new born babies some gifts to
encourage life−long learning,including a reader's card,a book,
and a reading list.
3.When did the Beijing Library open?
A.On January 27th,2024. B.On December 15th,2023.
C.On February 20th,2024. D.On December 27th,2023.
4.What do we know about the Beijing Library?
A.It has the largest number of books in the world.
B.It offers visitors a relaxing space to enjoy reading.
C.It is popular with children for its forest−like reading rooms.
D.It won the Guinness World Record for its intelligent
system.
5.What does the underlined word“assistance”mean in Paragraph 3?
A.Click. B.Trade. C.Help. D.Magic.
6.What can we infer(推断)about Ms Cheng?
A.She works in the library.
B.She speaks highly of the library.
C.She likes reading in indoor space.
D.She always takes her child to the library.
The Beijing Library in Beijing's Tongzhou District opened to the public on December 27th,2023.It offers people a modern and relaxing space to enjoy reading.
The Beijing Library covers an area of 75,000 square metres.It is the world's largest and most intelligent(智能的)library,with a first−of−its−kind 21,809−square−metre open reading space.It won the Guinness World Record for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children.The library is called“the forest of knowledge”because of the shape of its roof.There are about eight million books in the library. It
provides people with a relaxing space for reading and learning
about the culture of Beijing.There are over seven million books
in the underground intelligent stacks(书库).Robots can take the
books to the reading area within 15 minutes.With the assistance
of robots,people can easily get the book they want without
having to search for it themselves..
Ms Cheng lives in Tongzhou District.“I can't wait to take
my child to the library and I am happy that there is a good
outdoor space for children in the library.For children,reading in
such a beautiful library is really interesting.It's a perfect place
for life−long learning,”she said.
To welcome the readers,the library held a number of
immersive(沉浸式的)activities on the opening day,including a
concert,a traditional dress−up experience,and the creation of
artistic works.The library will hold more than 1,000 activities in
the future. Also,it'll give new born babies some gifts to
encourage life−long learning,including a reader's card,a book,
and a reading list.
3.When did the Beijing Library open?
A.On January 27th,2024. B.On December 15th,2023.
C.On February 20th,2024. D.On December 27th,2023.
4.What do we know about the Beijing Library?
A.It has the largest number of books in the world.
B.It offers visitors a relaxing space to enjoy reading.
C.It is popular with children for its forest−like reading rooms.
D.It won the Guinness World Record for its intelligent
system.
5.What does the underlined word“assistance”mean in Paragraph 3?
A.Click. B.Trade. C.Help. D.Magic.
6.What can we infer(推断)about Ms Cheng?
A.She works in the library.
B.She speaks highly of the library.
C.She likes reading in indoor space.
D.She always takes her child to the library.
答案:
B [文章大意]本文主要介绍了北京智能图书馆,不仅可以更方便地借阅书籍,也可以体验到智能服务。
3.D [解析]细节理解题。根据“The Beijing Library in Beijing’s Tongzhou District opened to the public on December 27th, 2023.”可知,北京图书馆于2023年12月27日对公众开放。故选D。
4.B [解析]细节理解题。根据“It provides people with a relaxing space for reading and learning about the culture of Beijing.”可知,北京图书馆为游客提供了一个放松的空间来享受阅读。故选B。
5.C [解析]词义猜测题。根据“With the assistance of robots, people can easily get the book they want without having to search for it themselves.”可知,人们可以很容易地得到他们想要的书,而不必自己去搜索,由此可知,此处指在机器人的帮助下;assistance意为“帮助”。故选C。
6.B [解析]推理判断题。根据“‘I can't wait to take my child to the library... It's a perfect place for life - long learning’”可推知,程女士对图书馆的评价很高。故选B。
3.D [解析]细节理解题。根据“The Beijing Library in Beijing’s Tongzhou District opened to the public on December 27th, 2023.”可知,北京图书馆于2023年12月27日对公众开放。故选D。
4.B [解析]细节理解题。根据“It provides people with a relaxing space for reading and learning about the culture of Beijing.”可知,北京图书馆为游客提供了一个放松的空间来享受阅读。故选B。
5.C [解析]词义猜测题。根据“With the assistance of robots, people can easily get the book they want without having to search for it themselves.”可知,人们可以很容易地得到他们想要的书,而不必自己去搜索,由此可知,此处指在机器人的帮助下;assistance意为“帮助”。故选C。
6.B [解析]推理判断题。根据“‘I can't wait to take my child to the library... It's a perfect place for life - long learning’”可推知,程女士对图书馆的评价很高。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看