2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版》

三、阅读理解(20分)
We went into a secondhand shop to get out of the rain.
I took my 6 - year - old daughter’s hand and we started to walk around. Suddenly she reached out her hand to touch a pair of shiny black shoes.
“Buy for me?” she asked. “Oh, Sweetie, they are tap dancing(踢踏舞) shoes. You aren’t taking tap dance.”“Buy for me?” she repeated. “Well, let’s try them on.”
She sat on the floor and took off her bright pink rain boots. When she stood up we heard “click”. She took a step, “click, click, click.”
The sun came out and we went on our way. Our next stop was the grocery store(杂货店).
“Click, click, click...” people turned to look as we entered the store. People would never allow their daughter to wear tap dancing shoes to the grocery store.
“Excuse me, dear. Why would you allow your daughter to wear tap dancing shoes here? They make such a noise.”“Isn’t it wonderful?”“Wonderful? My dear, this is not the place to wear those shoes.”
“You don’t understand. When she was a baby, doctors told us that she would never walk or talk. It has taken a lot of hard work and patience, but she asked for the shoes and the ‘click, click, click’ says that she can walk,” I said.
My daughter is 18 now and will graduate from grade 12 in June. It has not always been easy, but it has all been worthwhile(值得做的). She has taught me that it doesn’t matter what others think. They don’t walk in your shoes.
1. Why did the mother and daughter go to the secondhand shop?
A. They just went window shopping.
B. The daughter loved the place.
C. They just found the place to hide from the rain.
D. The mother wanted to buy cheap shoes for her daughter.
2. People would never allow their daughter to wear tap dancing shoes to the grocery store because _______.
A. they make noise
B. they are expensive
C. they are dirty
D. it is not allowed
3. According to the story, which of the following is TRUE?
A. The mother didn’t buy the tap dancing shoes for her daughter.
B. The mother allowed her daughter to do anything she wanted.
C. The mother had once thought of giving her daughter up.
D. For the mother, the “click” noise sounded beautiful.
4. 中考新考法 句意理解 What does the sentence “They don’t walk in your shoes” mean?
A. They don’t have the same shoes as yours.
B. They don’t know how you feel.
C. They don’t walk the same way as you.
D. They don’t know the size of your shoes.
5. 中考新考法 推断文章主旨 The story wants to tell us _______.
A. the love between mother and daughter is strong
B. sometimes you shouldn’t care what others say
C. you should wear the wrong shoes for your feet
D. wearing your own shoes helps you walk faster
答案: 1. C [解析]细节理解题。根据“We went into a secondhand shop to get out of the rain.”可知,“我们”去了一家二手商店是为了去避雨。故选 C。
2. A [解析]细节理解题。根据“Why would you allow your daughter to wear tap dancing shoes here? They make such a noise.”可知,它们发出噪音。故选 A。
3. D [解析]推理判断题。根据“Isn’t it wonderful?”以及文章中母亲叙述女儿的成长中的经历可知,母亲认为女儿穿鞋子的发出的声音很美妙。故选 D。
4. B [解析]句意理解题。根据“She has taught me that it doesn’t matter what others think.”可知,别人不会知道你自己的感受,正如别人不会穿着你的鞋子走路一样。故选 B。
5. B [解析]主旨大意题。根据文章内容可知,这里的故事告诉我们:有时候,我们不需要太在乎他人的言论和看法。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭