2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
三、新素材大熊猫福宝回国(2024·苏州振华中学期中)阅读理解(15分)
Giant panda Fu Bao arrived at Chengdu Shuangliu International Airport in Sichuan Province on 3 April, 2024, returning from South Korea.
Fu Bao has been loved by people and has played a role in improving friendship between the two countries since its birth.
According to the giant panda centre, China and South Korea have worked together in the fields of giant panda protection and breeding(繁殖), disease prevention(预防), and public education (公共教育) over the past eight years.
Since the 1990s, China has worked on protecting giant pandas with 26 organizations(组织) in 20 countries. There are now 49 giant pandas in other countries. They are to return to China between the ages of 2 and 4. Born in July 2020, over 1,000 visitors in South Korea went to give her best wishes as well as say goodbye. When giant pandas return to China, they have to be used to a new environment, caregivers(护理者) and food.
1. How old was Fu Bao when she returned to China?
A. 0 - 1. B. 1 - 2. C. 2 - 3. D. 3 - 4.
2. Why has Fu Bao been loved by people since she was born?
A. Because she was born in South Korea.
B. Because she has returned to China.
C. Because she has made the relationship between the two countries better.
D. Because she has been used to the new living conditions now.
3. Which of the following statements is true?
A. Fu Bao was born in South Korea on 3 April, 2024.
B. China and South Korea have worked together for about 8 years.
C. Korean visitors were happy to see Fu Bao's leaving.
D. The project is about breeding giant pandas and growing bamboo.
Giant panda Fu Bao arrived at Chengdu Shuangliu International Airport in Sichuan Province on 3 April, 2024, returning from South Korea.
Fu Bao has been loved by people and has played a role in improving friendship between the two countries since its birth.
According to the giant panda centre, China and South Korea have worked together in the fields of giant panda protection and breeding(繁殖), disease prevention(预防), and public education (公共教育) over the past eight years.
Since the 1990s, China has worked on protecting giant pandas with 26 organizations(组织) in 20 countries. There are now 49 giant pandas in other countries. They are to return to China between the ages of 2 and 4. Born in July 2020, over 1,000 visitors in South Korea went to give her best wishes as well as say goodbye. When giant pandas return to China, they have to be used to a new environment, caregivers(护理者) and food.
1. How old was Fu Bao when she returned to China?
A. 0 - 1. B. 1 - 2. C. 2 - 3. D. 3 - 4.
2. Why has Fu Bao been loved by people since she was born?
A. Because she was born in South Korea.
B. Because she has returned to China.
C. Because she has made the relationship between the two countries better.
D. Because she has been used to the new living conditions now.
3. Which of the following statements is true?
A. Fu Bao was born in South Korea on 3 April, 2024.
B. China and South Korea have worked together for about 8 years.
C. Korean visitors were happy to see Fu Bao's leaving.
D. The project is about breeding giant pandas and growing bamboo.
答案:
1.D [解析]推理判断题。根据第一段中的“On 3 April,2024,returning from South Korea”及第三段中的“They are to return to China between the ages of 2 and 4. Born in July 2020, over 1,000 visitors in South Korea went to give her best wishes as well as say goodbye.”可知,在韩国有超过 1,000 名游客前往给它最好的祝愿和道别。由此可推测出,福宝回到中国时有 3 岁多了。故选 D。
2.C [解析]细节理解题。根据第二段中的“Fu Bao has been loved by people and has played a role in improving friendship between the two countries since its birth.”可知,福宝自诞生以来一直受到人们的喜爱,并在增进两国友谊方面发挥了作用,所以福宝自出生以来就受到人们的喜爱,因为它改善了两国的关系。故选 C。
3.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“According to the giant panda centre, China and South Korea have worked together in the fields of giant panda protection and breeding(繁殖), disease prevention(预防), and public education(公共教育) over the past eight years.”可知,中国和韩国已经合作了大约 8 年。故选 B。
2.C [解析]细节理解题。根据第二段中的“Fu Bao has been loved by people and has played a role in improving friendship between the two countries since its birth.”可知,福宝自诞生以来一直受到人们的喜爱,并在增进两国友谊方面发挥了作用,所以福宝自出生以来就受到人们的喜爱,因为它改善了两国的关系。故选 C。
3.B [解析]细节理解题。根据第二段中的“According to the giant panda centre, China and South Korea have worked together in the fields of giant panda protection and breeding(繁殖), disease prevention(预防), and public education(公共教育) over the past eight years.”可知,中国和韩国已经合作了大约 8 年。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看