2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
三、(2024·盐城景山中学期中)阅读理解(15分)
Lonely Planet has listed the top 10 countries to visit in 2020. Here are some of the most interesting ones. Which do you want to visit?
The Netherlands, Europe
Where can you find the finest art museum and beautiful tulips(郁金香) in just one place? The answer is the Netherlands. You can enjoy 200 paintings in the Van Gogh Museum. Cycling is popular there, so the best way to get around is by bike.
Bhutan, Asia
It's a small country between China and India. The Tiger's Nest is famous there. It sits on a cliff(悬崖) that is over 900 metres tall. It's said to be the highest unclimbed mountain in the world.
Costa Rica, Latin America
People love this country for many reasons. First, Arenal Volcano National Park there is a good place to enjoy amazing views of an active volcano. Second, Costa Rica is home to half a million animal species. You can find many animals there, such as birds and monkeys. Third, it's a good choice to go on surfing.
Eswatini, Africa
Most of you might not know Eswatini and few people visited this country in the past. But you can know much about traditional African culture here. Tourists can visit the great royal(皇家的) palace and see a big ceremony(仪式) inside it.
1. If people travel to the Netherlands, they can ________.
A. have fun by bike
B. visit the great royal palace
C. see an active volcano
D. visit the finest science museum
2. How many reasons for visiting Costa Rica does the passage mention(提及)?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
3. Which of the following is NOT true?
A. Bhutan is an Asian country between China and India.
B. If you are an animal - lover, you can visit Costa Rica.
C. The Tiger's Nest is one of the famous sights in Bhutan.
D. Many people knew and visited Eswatini in the past.
Lonely Planet has listed the top 10 countries to visit in 2020. Here are some of the most interesting ones. Which do you want to visit?
The Netherlands, Europe
Where can you find the finest art museum and beautiful tulips(郁金香) in just one place? The answer is the Netherlands. You can enjoy 200 paintings in the Van Gogh Museum. Cycling is popular there, so the best way to get around is by bike.
Bhutan, Asia
It's a small country between China and India. The Tiger's Nest is famous there. It sits on a cliff(悬崖) that is over 900 metres tall. It's said to be the highest unclimbed mountain in the world.
Costa Rica, Latin America
People love this country for many reasons. First, Arenal Volcano National Park there is a good place to enjoy amazing views of an active volcano. Second, Costa Rica is home to half a million animal species. You can find many animals there, such as birds and monkeys. Third, it's a good choice to go on surfing.
Eswatini, Africa
Most of you might not know Eswatini and few people visited this country in the past. But you can know much about traditional African culture here. Tourists can visit the great royal(皇家的) palace and see a big ceremony(仪式) inside it.
1. If people travel to the Netherlands, they can ________.
A. have fun by bike
B. visit the great royal palace
C. see an active volcano
D. visit the finest science museum
2. How many reasons for visiting Costa Rica does the passage mention(提及)?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
3. Which of the following is NOT true?
A. Bhutan is an Asian country between China and India.
B. If you are an animal - lover, you can visit Costa Rica.
C. The Tiger's Nest is one of the famous sights in Bhutan.
D. Many people knew and visited Eswatini in the past.
答案:
[文章大意]本文介绍了世界上一些国家有趣的旅游景点。
1.A [解析]细节理解题。根据 The Netherlands, Europe 中的信息“Cycling is popular there, so the best way to get around is by bike.”可知,如果人们去荷兰旅游,他们可以骑自行车去玩。故选 A。
2.B [解析]细节理解题。根据 Costa Rica, Latin America 中的信息“First, Arenal Volcano National Park there is a good place to enjoy amazing views of an active volcano. Second, Costa Rica is home to half a million animal species. You can find many animals there, such as birds and monkeys. Third, it’s a good choice to go on surfing.”可知,首先,阿雷纳火山国家公园是欣赏活火山美景的好地方;第二,哥斯达黎加是 50 万种动物的家园。你可以在那里找到许多动物,如鸟和猴子;第三,去冲浪是个不错的选择。所以,文章提到了三个去哥斯达黎加的理由。故选 B。
3.D [解析]细节理解题。根据“Most of you might not know Eswatini and few people visited this country in the past.”可知,你们大多数人可能不知道斯威士兰,过去很少有人去过这个国家。而 D 选项意为过去很多人知道且去过斯威士兰,与原文不符,因此不正确。故选 D。
1.A [解析]细节理解题。根据 The Netherlands, Europe 中的信息“Cycling is popular there, so the best way to get around is by bike.”可知,如果人们去荷兰旅游,他们可以骑自行车去玩。故选 A。
2.B [解析]细节理解题。根据 Costa Rica, Latin America 中的信息“First, Arenal Volcano National Park there is a good place to enjoy amazing views of an active volcano. Second, Costa Rica is home to half a million animal species. You can find many animals there, such as birds and monkeys. Third, it’s a good choice to go on surfing.”可知,首先,阿雷纳火山国家公园是欣赏活火山美景的好地方;第二,哥斯达黎加是 50 万种动物的家园。你可以在那里找到许多动物,如鸟和猴子;第三,去冲浪是个不错的选择。所以,文章提到了三个去哥斯达黎加的理由。故选 B。
3.D [解析]细节理解题。根据“Most of you might not know Eswatini and few people visited this country in the past.”可知,你们大多数人可能不知道斯威士兰,过去很少有人去过这个国家。而 D 选项意为过去很多人知道且去过斯威士兰,与原文不符,因此不正确。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看