2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
三、跨学科《金银岛》节选 (2024·南京玄武区期中)阅读理解(20分)
Black Dog was an unfriendly old man. One morning, Black Dog was found dead in his room. Jim and his mother opened his trunk(旅行箱) and found an old map.精题详解It looked like a treasure map. Jim was excited and told his mother that he would go and look for the treasure. But before that, he went to meet the village Squire(乡绅).
“Sir, this is what I have found in the blind man’s trunk who died yesterday. It looks to me like a map of some hidden treasure,” said Jim.
“Indeed it does,” agreed the Squire. “We should set sail at once to look for this treasure.” It was a long journey. In the ship Jim met an one - legged sailor who was the ship’s cook. His name was Long John Silver. He always had his pet parrot put on his shoulder. Silver was very friendly and had Jim rolling with laughter(哈哈大笑) with his stories.
One stormy night Jim feeling hungry, walked up to one of the barrels (桶) that contained apples. Suddenly, he heard voices, Jim felt suspicious(怀疑的) and jumped inside the barrel. Once inside he froze and held his breath(呼吸) to listen carefully. Long John Silver was talking. He was saying, “Tomorrow we will reach Treasure Island. As soon as I give the signal, we will take all people on the ship as prisoners(囚犯). Then we can take the map and dig up the treasure. Let us go back to our places before anyone sees.”
When Jim was sure everyone had gone, he climbed out of the barrel. He told the Squire about Long John Silver’s plan. The next morning, the island was visible(可见的) in the distance. Jim jumped off the ship and swam to the bank. There he met a ragged old man, who said, “I am Ben Gunn. I have been shipwrecked(遭遇海难) in this island for twenty years. I suppose you have come to look for the treasure.” Jim nodded and said, “I jumped off the ship, there are dangerous men on that ship. Please help me, my friend the Squire is on that ship too.”
Ben Gunn knew the island very well. He laid out traps for Long John Silver and his men. Jim and Ben Gunn dug up the treasure and swam to the ship. Jim, Ben and the Squire sailed back home leaving Long John Silver and his men in the island forever.
—Adapted from Treasure Island
1. Who did Jim look for treasure with at first?
A. Black Dog.
B. The village Squire.
C. Long John Silver.
D. Ben Gunn.
2. Which of the following about Long John Silver is true?
A. He owned the treasure map.
B. He was a very friendly person.
C. He had a parrot placed on his shoulder.
D. He was a one - eyed sailor.
3. The underlined word “froze” in Paragraph 4 probably means “________”.
A. turned into ice
B. stopped moving
C. felt cold
D. kept talking
4. Which is NOT the reason why Jim jumped off the ship?
A. Because the island was visible in the distance.
B. Because he wanted to dig up the treasure at once.
C. Because he wanted to run away from Long John Silver.
D. Because Long John Silver wanted to take all the people as prisoners.
5. 中考新考法 推断文章主旨 What is the main idea of the passage?
A. A brave boy who loved treasure got on a ship.
B. Two friends fought against dangerous men in a journey.
C. A brave boy sailed the sea to look for hidden treasure.
D. Some brave men tried their best to run away from an island.
Black Dog was an unfriendly old man. One morning, Black Dog was found dead in his room. Jim and his mother opened his trunk(旅行箱) and found an old map.精题详解It looked like a treasure map. Jim was excited and told his mother that he would go and look for the treasure. But before that, he went to meet the village Squire(乡绅).
“Sir, this is what I have found in the blind man’s trunk who died yesterday. It looks to me like a map of some hidden treasure,” said Jim.
“Indeed it does,” agreed the Squire. “We should set sail at once to look for this treasure.” It was a long journey. In the ship Jim met an one - legged sailor who was the ship’s cook. His name was Long John Silver. He always had his pet parrot put on his shoulder. Silver was very friendly and had Jim rolling with laughter(哈哈大笑) with his stories.
One stormy night Jim feeling hungry, walked up to one of the barrels (桶) that contained apples. Suddenly, he heard voices, Jim felt suspicious(怀疑的) and jumped inside the barrel. Once inside he froze and held his breath(呼吸) to listen carefully. Long John Silver was talking. He was saying, “Tomorrow we will reach Treasure Island. As soon as I give the signal, we will take all people on the ship as prisoners(囚犯). Then we can take the map and dig up the treasure. Let us go back to our places before anyone sees.”
When Jim was sure everyone had gone, he climbed out of the barrel. He told the Squire about Long John Silver’s plan. The next morning, the island was visible(可见的) in the distance. Jim jumped off the ship and swam to the bank. There he met a ragged old man, who said, “I am Ben Gunn. I have been shipwrecked(遭遇海难) in this island for twenty years. I suppose you have come to look for the treasure.” Jim nodded and said, “I jumped off the ship, there are dangerous men on that ship. Please help me, my friend the Squire is on that ship too.”
Ben Gunn knew the island very well. He laid out traps for Long John Silver and his men. Jim and Ben Gunn dug up the treasure and swam to the ship. Jim, Ben and the Squire sailed back home leaving Long John Silver and his men in the island forever.
—Adapted from Treasure Island
1. Who did Jim look for treasure with at first?
A. Black Dog.
B. The village Squire.
C. Long John Silver.
D. Ben Gunn.
2. Which of the following about Long John Silver is true?
A. He owned the treasure map.
B. He was a very friendly person.
C. He had a parrot placed on his shoulder.
D. He was a one - eyed sailor.
3. The underlined word “froze” in Paragraph 4 probably means “________”.
A. turned into ice
B. stopped moving
C. felt cold
D. kept talking
4. Which is NOT the reason why Jim jumped off the ship?
A. Because the island was visible in the distance.
B. Because he wanted to dig up the treasure at once.
C. Because he wanted to run away from Long John Silver.
D. Because Long John Silver wanted to take all the people as prisoners.
5. 中考新考法 推断文章主旨 What is the main idea of the passage?
A. A brave boy who loved treasure got on a ship.
B. Two friends fought against dangerous men in a journey.
C. A brave boy sailed the sea to look for hidden treasure.
D. Some brave men tried their best to run away from an island.
答案:
[文章大意]本文节选自《金银岛》,文章主要讲吉姆出海寻找宝藏的过程中遇到的一些事情。
1. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“‘Sir,this is what I have found in the blind man's trunk who died yesterday. It looks to me like a map of some hidden treasure,’ said Jim.”和第三段中的“‘Indeed it does,’ agreed the Squire. ‘We should set sail at once to look for this treasure. ’”可知,吉姆和乡绅一起去寻找宝藏。故选B。
2. C [解析]细节理解题。根据第三段中的“His name was Long John Silver. He always had his pet parrot put on his shoulder.”可知,Long John Silver身上一直有一只鹦鹉站在他的肩上。故选C。
3. B [解析]词义猜测题。根据第四段中的“Once inside he froze and held his breath(呼吸)to listen carefully. Long John Silver was talking.”可知,他屏住呼吸,此处应是他同时没有动,froze表示“僵住,停下不动”。故选B。
4. B [解析]细节理解题。根据第五段中的“The next morning,the island was visible(可见的)in the distance. Jim jumped off the ship and swam to the bank.”;第四段中的“Tomorrow we will reach Treasure Island. As soon as I give the signal,we will take all people on the ship as prisoners(囚犯). Then we can take the map and dig up the treasure.”及第五段中的“I jumped off the ship,there are dangerous men on that ship. Please help me,my friend the Squire is on that ship too.”可知,吉姆跳船是因为小岛要到了,Long John Silver要把人像囚犯一样带走,船上有危险,B项未提及。故选B。
5. C [解析]主旨大意题。本文主要讲吉姆出海寻找宝藏的事情。故选C。
素养考向 考查学生整体把握文章的能力。
1. B [解析]细节理解题。根据第二段中的“‘Sir,this is what I have found in the blind man's trunk who died yesterday. It looks to me like a map of some hidden treasure,’ said Jim.”和第三段中的“‘Indeed it does,’ agreed the Squire. ‘We should set sail at once to look for this treasure. ’”可知,吉姆和乡绅一起去寻找宝藏。故选B。
2. C [解析]细节理解题。根据第三段中的“His name was Long John Silver. He always had his pet parrot put on his shoulder.”可知,Long John Silver身上一直有一只鹦鹉站在他的肩上。故选C。
3. B [解析]词义猜测题。根据第四段中的“Once inside he froze and held his breath(呼吸)to listen carefully. Long John Silver was talking.”可知,他屏住呼吸,此处应是他同时没有动,froze表示“僵住,停下不动”。故选B。
4. B [解析]细节理解题。根据第五段中的“The next morning,the island was visible(可见的)in the distance. Jim jumped off the ship and swam to the bank.”;第四段中的“Tomorrow we will reach Treasure Island. As soon as I give the signal,we will take all people on the ship as prisoners(囚犯). Then we can take the map and dig up the treasure.”及第五段中的“I jumped off the ship,there are dangerous men on that ship. Please help me,my friend the Squire is on that ship too.”可知,吉姆跳船是因为小岛要到了,Long John Silver要把人像囚犯一样带走,船上有危险,B项未提及。故选B。
5. C [解析]主旨大意题。本文主要讲吉姆出海寻找宝藏的事情。故选C。
素养考向 考查学生整体把握文章的能力。
查看更多完整答案,请扫码查看