2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元双测全优测评卷八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
B(2024·南京玄武区期中)
Nowadays, experts call on high school students to read as many literary classics(文学名著) as possible. What do you think of it?
Linda: We don’t have enough life experiences, so we may have difficulty understanding the deeper classics. But this shouldn’t be a reason to give up reading classics. As Francis Bacon said, “Reading makes a full man; conference(谈话) a ready man;and writing an exact man. ”
Frank: Without background and life experiences, students can’t understand what writers want to express in their classics. While reading, some students mainly pay more attention to words and expressions than the hidden ideas. For this reason, reading classics might be a waste of time.
Curry: Classics are the treasures our ancestors left us. We should read them and pass them down. As the old Chinese saying goes “One who is filled with knowledge always behaves well. ” Classics can open up our minds and develop our interest in culture.
Mary: On the one hand, not all classics are suitable for all students, as there are many difficult expressions and deep ideas. On the other hand, the special writing styles make it difficult for students to understand. So they won’t probably choose them.
4. Who agrees with the idea of reading literary classics?
A. Linda & Curry.
B. Linda & Mary.
C. Curry & Frank.
D. Frank & Mary.
5. What does Curry think of literary classics?
A. They improve students’ reading skills.
B. They help students learn more words.
C. They develop students’ interest in culture.
D. They can change students’ personalities(个性).
6. 中考新考法 推断文章主旨 What does the passage mainly talk about?
A. Why literary classics become popular in high schools.
B. If high school students should read literary classics.
C. Why high school students should read literary classics.
D. How high schools should help students improve reading skills.
Nowadays, experts call on high school students to read as many literary classics(文学名著) as possible. What do you think of it?
Linda: We don’t have enough life experiences, so we may have difficulty understanding the deeper classics. But this shouldn’t be a reason to give up reading classics. As Francis Bacon said, “Reading makes a full man; conference(谈话) a ready man;and writing an exact man. ”
Frank: Without background and life experiences, students can’t understand what writers want to express in their classics. While reading, some students mainly pay more attention to words and expressions than the hidden ideas. For this reason, reading classics might be a waste of time.
Curry: Classics are the treasures our ancestors left us. We should read them and pass them down. As the old Chinese saying goes “One who is filled with knowledge always behaves well. ” Classics can open up our minds and develop our interest in culture.
Mary: On the one hand, not all classics are suitable for all students, as there are many difficult expressions and deep ideas. On the other hand, the special writing styles make it difficult for students to understand. So they won’t probably choose them.
4. Who agrees with the idea of reading literary classics?
A. Linda & Curry.
B. Linda & Mary.
C. Curry & Frank.
D. Frank & Mary.
5. What does Curry think of literary classics?
A. They improve students’ reading skills.
B. They help students learn more words.
C. They develop students’ interest in culture.
D. They can change students’ personalities(个性).
6. 中考新考法 推断文章主旨 What does the passage mainly talk about?
A. Why literary classics become popular in high schools.
B. If high school students should read literary classics.
C. Why high school students should read literary classics.
D. How high schools should help students improve reading skills.
答案:
B [文章大意]本文主要讲述了专家呼吁中学生尽可能多地阅读文学名著,四位同学对此给出了不同的看法。
4. A [解析]细节理解题。根据“Linda:... As Francis Bacon said, ‘Reading makes a full man; conference(谈话) a ready man;and writing an exact man.’”以及“Curry: Classics are the treasures our ancestors left us. We should read them and pass them down.”可知,Linda和Curry同意阅读文学名著。故选A。
5. C [解析]细节理解题。根据“Classics can open up our minds and develop our interest in culture.”可知,Curry认为文学名著可以开拓我们的思维,培养我们对文化的兴趣。故选C。
6. B [解析]推理判断题。根据“Nowadays, experts call on high school students to read as many literary classics(文学名著) as possible. What do you think of it?”及全文可知,本文主要讨论了中学生是否应该读文学名著。故选B。
4. A [解析]细节理解题。根据“Linda:... As Francis Bacon said, ‘Reading makes a full man; conference(谈话) a ready man;and writing an exact man.’”以及“Curry: Classics are the treasures our ancestors left us. We should read them and pass them down.”可知,Linda和Curry同意阅读文学名著。故选A。
5. C [解析]细节理解题。根据“Classics can open up our minds and develop our interest in culture.”可知,Curry认为文学名著可以开拓我们的思维,培养我们对文化的兴趣。故选C。
6. B [解析]推理判断题。根据“Nowadays, experts call on high school students to read as many literary classics(文学名著) as possible. What do you think of it?”及全文可知,本文主要讨论了中学生是否应该读文学名著。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看