2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

一、完形
素养:思维品质 话题:个人经历
难度:难 建议用时:8分钟
原创题 I don't think many people have been in a situation like the one Lilly and I experienced last winter. We _1_ to snowboard for the first time in the great and beautiful mountains of Austria. Of course, many things can go _2_ when you're new to an extreme sport(极限运动), but what happened to us was very _3_. The old saying "there's a first time for everything" is _4_ true based on(依据) our experience!
We'd booked lessons before we arrived, and both felt quite nervous _5_ we took the lift up the mountain with Max, our coach. "Don't worry," he said. "You might _6_ a bit, but you'll love it!" The first _7_ was really challenging and we fell onto the ground many times! By the end of the first day, we were very _8_ but, as promised, we'd had a great time and fallen totally in love with snowboarding.
The following day, Max was showing how to turn. As our eyes followed him down the slope(斜坡), he _9_ disappeared. "Where did he go?" I asked Lilly, as we headed for where he'd disappeared. We discovered Max at the _10_ of a big hole. "I think it's broken," he said, _11_ his left leg. We called for help on his radio and twenty minutes later the three of us were in a helicopter (直升机) heading for the _12_ centre.
I'm pretty sure we _13_ the helicopter ride more than poor Max! After examining Max's body, the _14_ was sure that he had broken his leg. She said it was the first time she'd ever _15_ learners bring their coach in for treatment.
What an unforgettable experience we had! And yes, it's true that there's a first time for everything.
1 A. waited B. decided C. learned D. disagreed
2 A. bad B. well C. crazy D. wrong
3 A. awful B. common C. unusual D. fantastic
4 A. hardly B. nearly C. surely D. especially
5 A. when B. if C. until D. so
6 A. fall down B. move up C. give up D. turn around
7 A. game B. trip C. race D. lesson
8 A. glad B. tired C. bored D. down
9 A. madly B. quickly C. heavily D. suddenly
10 A. top B. side C. middle D. bottom
11 A. swinging B. holding C. crossing D. exercising
12 A. local B. medical C. national D. leading
13 A. got B. took C. hated D. enjoyed
14 A. teacher B. guide C. doctor D. driver
15 A. let B. seen C. made D. stopped
答案: 1. C 根据下文内容可知,本文主要讲述的是作者和Lilly第一次学习滑雪的经历,故所缺的词是learned。
2. D 根据设空后的"when you're new to an extreme sport (极限运动)"可推知,此处表示"很多事情都会出错"。go wrong意为"出现问题",符合文意。
3. C 根据设空前的"but"及下文内容可知,发生在作者和Lilly身上的事情真的很罕见,故所缺的词是unusual "不寻常的,罕见的"。
4. C 根据下文内容可知,依据作者和Lilly初次滑雪的经历来看,老话"凡事都有第一次"无疑是对的,故所缺的词是surely"无疑,确定"。
5. A 根据文意可知,作者和Lilly同教练Max一起搭便车上山时感觉非常紧张,故所缺的词是when "当……的时候"。
6. A 根据下文中的"The first... we fell onto the ground many times!"可知,此处教练说的是"你们可能会摔倒几次,但是你们将会爱上它!",故所缺的短语是fall down "摔倒"。
7. D 根据上文中的"We'd booked lessons before we arrived"可知,此处应用lesson"课"。
8. B 上文提到第一节课充满了挑战,作者和Lilly摔倒了很多次,由此可推知,第一天结束时,作者和Lilly很疲倦,故所缺的词是tired"疲倦的"。
9. D 根据设空前的"As our eyes followed him down the slope (斜坡)"可知,作者和Lilly一直看着教练演示,突然教练消失了,故所缺的词是suddenly"突然"。
10. D 根据常识可知,Max应是掉入了一个大洞的底部,故所缺的词是bottom"底部"。
11. B 上文提及Max认为自己的腿骨折了,故可推知Max说话时托着他的左腿,所缺的词是holding"抓住,托住"。
12. B Max摔断了腿,作者和Lilly通过无线电寻求帮助,由此可推知,此处他们应是乘坐直升机前往医疗中心,故所缺的词是medical"医疗的"。
13. D 根据文意可知,作者和Lilly非常享受这次直升机旅行,故所缺的词是enjoyed"享受"。
14. C 根据设空前的"After examining Max's body"可知,医生确定Max摔断了腿,故所缺的词是doctor "医生"。
15. B 根据文意可知,此处医生说的是她第一次见学员带着教练来治疗,故所缺的词是seen"看见"。
二、阅读理解
素养:思维品质 话题:体育人物
难度:中 建议用时:7分钟
时文阅读 Do you know who won the first gold medal for the Chinese team at the Paris 2024 Olympics? China's rising shooting star Huang Yuting and her partner Sheng Lihao did. They are champions in the 10 - meter air rifle mixed team event.
Huang Yuting also got both the individual(个人) and team golds in the women's 10m air rifle at Hangzhou Asian Games in 2023. During the competitions, she showed excellent calmness for her age. "I'm very happy. I didn't think about winning two gold medals. I take great pride in offering the best to our country," said Huang Yuting. "To be honest, I had a little bit ups and downs in mindset (心态) before the competition, but I tuned myself up and tried my best to do everything right. All of these led to my success," she added.
Huang Yuting was born in 2006 in Huangyan district, Taizhou, Zhejiang Province. Her journey into shooting began in the summer of 2016 when the district's youth sports school rifle team chose talent at her school. The selection test for team members was hard, but Huang Yuting performed excellently.
Following her successful selection into the summer training camp, Huang Yuting's ability quickly emerged(显露).
In 2017, she joined the Huangyan Youth Sports School rifle team and in 2020, she was chosen to the Zhejiang Provincial Shooting Team. During the Paris Olympic cycle, she became a leading figure in the women's 10m air rifle event. At the 2022 Shooting World Championships, at just 16 years old, Huang won two gold and one silver medals. Finally, she caught the chance for the Chinese team at the Paris Olympics in 2024 and performed so well.
1 新考法·写作手法题 How does the writer start the passage?
A. By asking a question. B. By listing numbers.
C. By giving an example. D. By giving a saying.
2 What made Huang Yuting succeed at Hangzhou Asian Games?
①her excellent calmness
②a little bit ups and downs
③changing her mindset
④trying her best
A. ②③④ B. ①②④ C. ①②③ D. ①③④
3 How did Huang Yuting begin her journey into shooting?
A. Shooting is her hobby all the time.
B. She was not very good at study at school.
C. She has the ability to do everything right.
D. She was chosen into a youth sports school rifle team.
4 How many medals did Huang Yuting get at the age of 16?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
5 Where is the passage probably from?
A. A famous book.
B. A local newspaper.
C. A textbook for students.
D. A humorous cartoon.
答案: 1. A 写作手法题。根据文章首句可知,作者用提问题的方式开篇,故选A。
2. D 细节理解题。根据第二段中的"During the competitions, she showed excellent calmness for her age... tried my best to do everything right"可知,她的冷静,心态的调整和尽最大努力使得她获得成功。
3. D 细节理解题。根据第三段中的"Her journey into shooting began in the summer of 2016 when the district's youth sports school rifle team chose talent at her school"可知,她的射击之旅始于她被选入青年体校步枪队。
4. C 数字计算题。根据最后一段中的"At the 2022 Shooting World Championships, at just 16 years old, Huang won two gold and one silver medals"可知,16岁时她获得了三枚奖牌。
5. B 文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了中国射击运动员黄雨婷,故可以在当地报纸上看到。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭