2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

阅读理解
素养:语言能力 话题:季节
难度:中 建议用时:7 分钟
△When is the spring season?
Spring is the season coming after winter and before summer. Spring refers to ideas of rebirth, renewal, and regrowth as well as to the season. During spring, some activities are held to celebrate.
△_?
Spring is a time when flowers bloom and trees begin to grow and reproduce. The days grow longer. The weather becomes much sunnier while animals begin to come out and play.
△What to do during the spring season?
There are so many things to do to enjoy spring:
☆Plan a holiday and make a trip. Vacations aren't just for summer anymore!
☆Take a walk in a field of flowers or enjoy natural views like springs.
☆Meditate(冥想) : Pay attention to the beauty of nature. Forget the worries of everyday life.
☆Find the things you want to change in your life. Spring is a time for rebirth.
1 What's the best title for the passage?
A. Spring
B. Enjoy Spring
C. Activities in Spring
D. Spring — the Best Season
2 Which idea does not spring stand for according to the passage?
A. Rebirth.
B. Regrowth.
C. Renewal.
D. Reunion.
3 [新考法·信息还原题] Which of the following can be put into " _?_ "?
A. What happens in spring?
B. What's the weather like in spring?
C. What do people usually do in spring?
D. What's the highest temperature in spring?
4 How many tips are given to enjoy the spring?
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
5 [新考法·创新型设问] Which "spring" in the following sentences has the same meaning as the underlined word?
A. In China, the weather warms up in spring.
B. On the way to the top of the mountain, they stopped by a spring to refresh themselves.
C. The mattress(床垫) on the bed has lost its spring over the years.
D. When people or animals spring, they jump upwards or forwards suddenly and quickly.
答案:
【解题导语】文章主要从三个方面介绍了春天。
1 A 标题归纳题。文章从三个方面介绍了春天。B、C两项都只是文章中提到的一个方面;文中没有涉及D项"春天是最好的季节"。故选A。
2 D 细节理解题。根据文中的"Spring refers to ideas of rebirth, renewal, and regrowth as well as to the season"可知选D。
3 A 信息还原题。空处为文章的一个小标题,该小标题下的内容主要是春季所发生的事,故A项符合题意。
4 B 细节理解题。根据文章第三部分的内容可知文章给出了四条享受春天的建议。
5 B 词义猜测题。画线的spring指的是泉,结合下表可知选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭