第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
[2023 保定第十三中学期中改编]Have you ever seen this flower? The flower is really big. Its colour is red. Look closely, and you can find that it has teeth. It is called Rafflesia. It is the world's largest flower. You can see it in the documentary (纪录片) The Green Planet.
The Green Planet shows us the world of plants. To find different plants from the world, the documentary workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts. Those workers travelled to twenty - seven countries and it took them about four years to finish the documentary.
The documentary opens our eyes to the natural world, and it shares an important message with us. Plants are really vital in nature. They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us fruit. They are our best friends. We shouldn't damage (伤害) them. We need to protect them.
Always remember, what we do in the next 20 years has a big influence (影响) on the future of plants in the world.
1 |新考法·写作手法题|How does the writer begin the passage?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By sharing experiences.
D. By listing numbers.
2 What is Rafflesia?
A. The name of a documentary.
B. The name of a flower.
C. The name of a man.
D. The name of an animal.
3 What do we know about the documentary?
A. It took documentary workers about five years to finish it.
B. Its documentary workers travelled to 20 countries.
C. Its documentary workers worked hard to find plants.
D. It shows us the world of animals.
4 |新考法·篇章结构题|Which of the following shows the structure of the passage?
A. ①②③/④
B. ①②/③④
C. ①/②③/④
D. ①/②/③④
The Green Planet shows us the world of plants. To find different plants from the world, the documentary workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts. Those workers travelled to twenty - seven countries and it took them about four years to finish the documentary.
The documentary opens our eyes to the natural world, and it shares an important message with us. Plants are really vital in nature. They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us fruit. They are our best friends. We shouldn't damage (伤害) them. We need to protect them.
Always remember, what we do in the next 20 years has a big influence (影响) on the future of plants in the world.
1 |新考法·写作手法题|How does the writer begin the passage?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By sharing experiences.
D. By listing numbers.
2 What is Rafflesia?
A. The name of a documentary.
B. The name of a flower.
C. The name of a man.
D. The name of an animal.
3 What do we know about the documentary?
A. It took documentary workers about five years to finish it.
B. Its documentary workers travelled to 20 countries.
C. Its documentary workers worked hard to find plants.
D. It shows us the world of animals.
4 |新考法·篇章结构题|Which of the following shows the structure of the passage?
A. ①②③/④
B. ①②/③④
C. ①/②③/④
D. ①/②/③④
答案:
1. B 写作手法题。根据开头的"Have you ever seen this flower?"可知,作者是通过问一个问题来开始这篇文章的。故选 B。
2. B 细节理解题。根据第一段中的"It is called Rafflesia. It is the world’s largest flower"可知,Rafflesia 是一种花的名字。故选 B。
3. C 细节理解题。根据第二段可知纪录片工作者为了寻找植物四处奔波,从雨林到雪地,从高山到沙漠。故选 C。
4. D 篇章结构题。本文主要介绍了一部有关植物的纪录片。第一段通过介绍 Rafflesia 这种花引出话题;第二段介绍纪录片的相关制作情况;第三段和第四段介绍这部纪录片的意义并借此呼吁人们保护植物。故选 D。
2. B 细节理解题。根据第一段中的"It is called Rafflesia. It is the world’s largest flower"可知,Rafflesia 是一种花的名字。故选 B。
3. C 细节理解题。根据第二段可知纪录片工作者为了寻找植物四处奔波,从雨林到雪地,从高山到沙漠。故选 C。
4. D 篇章结构题。本文主要介绍了一部有关植物的纪录片。第一段通过介绍 Rafflesia 这种花引出话题;第二段介绍纪录片的相关制作情况;第三段和第四段介绍这部纪录片的意义并借此呼吁人们保护植物。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看