2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

 (A)根据句意及汉语提示写出单词
1[2022安徽中考改编]May the whole world be full of________(和平),love,and happiness.
2−Canada is in North________(美洲),isn't it?−−Yes.You're right.
(B)用所给单词的适当形式填空
3There are seven________(continent)ttogether in the world.
4Learning to treat everyone________(fair)is an important lesson for us.
 熟词生义   
A.adu.(用以强调)简直 B.adu.相当地
(1)I'm fairly certain I can do the job well.________
(2)The time fairly raced by.________
5The revival(复兴)of Qinqiang Opera________(reflect)the development ofour Chinese culture.
答案: peace
@@America
@@continents
@@fairly
@@B
@@A
@@reflects
二、用方框中所给单词或短语的适当形式填空(每词或短语限用一次)

1The movie The Battle at Lake Changjin II________the hearts of all the people at the cinema.They couldn't help crying.
2跨学科.语文One of the________of Liu Yuxi's poems is describing daily life of common people.
3[2023乐山中考改编]−What do the letters "CPC"mean in the article?
 −Don't you know that,Amy?They________ "Communist Party of China".
4[2024郑州外国语学校期末改编]Wecandolots of meaningful things in our free time.________,we can go to the library once a week.
5[2024石家庄高新区外国语学校期末改编]With Mrs.Black's help,our school talent show was very successful.It was________with all the teachers and students.
答案: touched 根据题干第二句可知,电影深深打动了在电影院里的所有人。又根据题干中的 couldn't 可知空处应用一般过去时。故填 touched。
@@features 根据空后的"describing daily life of common people"可知,空处表示"特点"。根据空前的"One of"可知,空处应用可数名词复数。故填 features。
@@stand for 根据问句中的缩写和空后的全称可知 stand for "代表",符合题意。
@@For example 空后内容是对空前内容的举例说明,并且空处位于句首,故填 For example。
@@popular 根据题干第一句可知,才艺表演受到了老师和学生的欢迎,故填 popular。
 三、在空白处填入适当的句子补全对话
[2024西安阎良区三模]
A;Hi,MaLi.1____________________?
B;I'm reading a newspaper.
A;Is there any news about the Paris2024 Olympics?
B;Yes.The slogan for the Paris2024Olympics has come out.
A:2____________________?
B;Games Wide Open.IOC(国际奥委会)hopes that this slogan can become a power to open people's hearts and minds.
A:3______________________.Sports can indeed bring people closer.
B:I agree.
A;4____________________?
B:Yes.I enjoy all ball games and I also enjoy swimming and cycling.5__________________?
A:Well,I'm not good at sports.
B;Just exercise for fun and for health.
A;You're right.
答案: What are you doing/reading
@@What is it
@@Sounds good/great/amazing...
@@Do you like doing sports
@@What/How about you
四、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式
[2024安顺期末改编]The19th Asian Games were held in Hangzhou,Zhejiang Province in October, 2023. Players from all over Asia 1________(enjoy)the great event.They are not only competitors but also2________(friend).As we say in China,"Friendship3________(one),competition second."
Besides friendship,  sports also need communication,respect(尊重)4__________understanding. Before the game5__________(start),both sides should know that playing hardest is6________best way to show respect.
After the game,the winners can show their understanding7________each other and cheer for both their own success and others'.Players should have a much8________(good)understanding of competitions and friendships.They should pllay games9__________(fair). What's more,it's 10________(they)duty(责任)to avoid cheating in games.
Although the games have closed,the influence has spread all over the world already.
答案: 1 enjoyed 2 friends 3 first 4 and 5 starts 6 the 7 to/for 8 better 9 fairly 10 their
过语篇阅读能力强化训练阅读㉖素养;思维品质话题:著名人物理解难度;中    建议用时;7分钟
[2024滨州中考改编]PengHuidiisa swimmer and she couldn't hear.She took part in the
Chengdu FISU World University Games in2023.It has been a life−changing experience and a meaningful Dourney for the young student.
  Peng was born in Shandong Province in2004.Her hearing was damaged(损伤)because she had a high fever at the age of2.It changed her life.She was so shy that she was even afraid to speak to others.Hoping to make her brave and confident,Peng's father took his daughter to the nearest swimming pool when she was six.It was there that Peng found her love for swimming and a coach dug out her talent.
  Supported by her parents,Peng tried her best to take care of both swimming training and schoolwork.But it was really a great challenge for her.She told a reporter that she once thought about stopping swimming."But I just told myself,,my future will be totally different from what I have dreamed of if I give up,"said Peng.
  When things got too much to bear,her coach and parents just told her to have a break.So she took a vacation to have a relax.After that,she was even more dedicated to daily practice.
   The Chengdu games have been a turning point for Peng.Apart from pushing her limits(极F艮)in competition,Peng also treated the Chengdu games as a chance to meet new friends.She has become much more outgoing and confident through swimming.

1When was Peng's hearing damaged?
A.In2004.     
B.In2006.
C.At the age of6. 
D.2years ago.
2Why did Peng's father take her to learn swimming at first?
A.Because he found Peng's love for swimming.
B.Because his home was near the swimming pool.
C.Because he wanted Peng to be a swimming star.
D.Because he hoped to make Peng brave and confident.
3Which of the folllowing words could bestt describe Peng?
A.Lovely and smart.
B.Lonely and serious.
C.Funny and outgoing.
D.Talented and hard−working.
4What can we learn from Peng's story?
A.The younger,the better future.
B.Age does not matter at all.
C.Confidence comes from strength.
D.Health is always important.
答案: B 推理判断题。根据第二段中的"Peng was born in Shandong Province in 2004. Her hearing was damaged (损伤) because she had a high fever at the age of 2"可知答案。
@@D 细节理解题。|明题意|本题问的是"一开始彭惠迪的爸爸为什么带她去学游泳?"。|寻线索|根据第二段中的"Hoping to make her brave and confident, Peng's father took his daughter to the nearest swimming pool when she was six"可知,彭惠迪的爸爸带她去学游泳是因为他希望能使彭惠迪变得勇敢且自信。|定答案|故选 D。
@@D 推理判断题。根据第二段中的"a coach dug out her talent"可知,她在游泳方面有天赋,根据第三段中的"Supported by her parents, Peng tried her best to take care of both swimming training and schoolwork"和第四段的描述可知,她很勤奋,故选 D。
@@C 推理判断题。通读全文,尤其是最后一段中的"She has become much more outgoing and confident through swimming"可知,彭惠迪虽然听力受损,但是她坚持游泳并为之付出努力,通过游泳,她变得勇敢且自信。因此从她的故事中我们可以学到一个道理:自信源自实力。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭