2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

阅读 素养:思维品质 话题:"天宫课堂"
理解 难度:难 建议用时:8分钟
[2022福建中考改编]On the afternoon of March 23, 2022, Chinese astronauts on board China's Tiangong space station gave a science lesson 400 kilometers above the Earth. It was a great success. Do you still remember the first space lesson hosted by Wang Yaping in 2013? Helped by the other two astronauts, she gave the lesson to more than 60 million school children all over the country.
While watching the science lesson from the Tiangong-1 on the morning of June 20, 2013, Wang Lutian, a 10-year-old disabled(残疾的) student at a special school in downtown Beijing, was drawing a colorful rocket with crayons in his classroom. "The moon...the stars...a rocket to the sky," Wang explained his work in a cheerful voice. At that time, he and more than 100 other disabled students were enjoying the lesson given by Wang Yaping, who talked about the motion(运动) in micro-gravity(微重力) environments. " Zero gravity!" Qian Shaohong, another student at the school, shouted when he saw astronaut Nie Haisheng making a show of crossing his legs in mid-air. " Scientific knowledge has helped open a window for the children to know about the world," said Zhang Yini, a teacher at the school.
The lesson also increased(增加) interest in space science among teenagers living on the "roof (屋脊) of the world". " I was most interested in the presentation of the ‘water ball’ in a gravity-free environment. It's really amazing," said Rigzin Jigme Doje, a high school student in Lhasa, Xizang. Describing himself as a lover of physics, Doje said the lesson helped him stay true to his dream of becoming a physicist.
The lesson also encouraged other children in Xizang to relate (联系) the mysterious world of outer space to their hometown.
1 The space lesson in 2013 was for ______.
A. Chinese astronauts
B. Chinese teachers
C. school children in China
D. scientists all over China
2 [新考法·图文转换题]Which picture shows Nie Haisheng's body movement according to the text?

3 What do we know about Rigzin Jigme Doje?
A. He liked drawing stars.
B. He talked a lot about his work.
C. He was a primary school student.
D. He enjoyed learning physics.
4 After watching the space lesson, the students in Xizang ______.
A. had a new view of their high schools
B. got an amazing "water ball" in space
C. had a better understanding of the "roof of the world"
D. developed a deep interest in the world of outer space
答案: 1. C 细节理解题。根据第一段最后两句可知答案。
2. A 图文转换题。根据第二段中的"astronaut Nie Haisheng making a show of crossing his legs in mid - air"可知,聂海胜在空中做了一个盘腿的动作,故选 A。
3. D 细节理解题。根据倒数第二段中的"Describing himself as a lover of physics... his dream of becoming a physicist"可知选 D。
4. D 推理判断题。根据倒数第二段首句及最后一段内容可推知,通过观看"天宫课堂",西藏的学生对外太空产生了浓厚的兴趣。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭