第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
When the teacher asked students if they wanted to show their swordplay(剑术), many of them raised their hands. This is common in Yingbinlu Primary School ( YPS ) in Chengdu, Sichuan Province. It started martial arts (武术) training in 2011.
For P.E. lessons, students in this school can choose from martial arts, table tennis, rope jumping, football and so on. " Only 8 students chose martial arts in the beginning. Now about 200 out of 1,446 students take part in the training," the headmaster(校长) Chen Xue said.
Lou Yiling is 12 years old. She likes the course so much that she practises swordplay at home. Li Zhuoqian is now a 15 - year - old middle school student. She graduated (毕业) from YPS three years ago. She used to be very timid and hid behind her mother when it was her turn to perform. After taking martial arts lessons, she became confident and won many prizes in competitions in Chengdu. She even showed martial arts in Japan with her classmates.
Now martial arts become popular not only in this school but also in other parts of our country. In Chenzhou, Hunan Province, more than 100,000 students at primary and middle schools are taking part in martial arts training.
1 In Yingbinlu Primary School ________ now.
A. there are 1,646 students
B. only 8 students like martial arts
C. many students practise swordplay
D. all students must choose martial arts
2 What can we know about Li Zhuoqian?
A. She used to be a very brave girl.
B. She is very good at martial arts.
C. She is one of Lou Yiling's classmates.
D. She showed martial arts alone in Japan.
3 What does the underlined word "timid" in Paragraph 3 mean mean?
A. Careless.
B. Careful.
C. Shy.
D. Confident.
4 What can we know from the passage?
A. Martial arts were not popular in YPS in 2011.
B. Lou Yiling often practises jumping jumping at home.
C. Martial arts training was started in YPS 10 years ago.
D. Over 100,000 primary students students practise martial arts in Chenzhou.
5 What's the best title for the passage?
A. Martial arts in schools
B. Lou Yiling—a martial arts lover
C. Chen Xue—a famous headmaster
D. Martial arts competitions in Chengdu
For P.E. lessons, students in this school can choose from martial arts, table tennis, rope jumping, football and so on. " Only 8 students chose martial arts in the beginning. Now about 200 out of 1,446 students take part in the training," the headmaster(校长) Chen Xue said.
Lou Yiling is 12 years old. She likes the course so much that she practises swordplay at home. Li Zhuoqian is now a 15 - year - old middle school student. She graduated (毕业) from YPS three years ago. She used to be very timid and hid behind her mother when it was her turn to perform. After taking martial arts lessons, she became confident and won many prizes in competitions in Chengdu. She even showed martial arts in Japan with her classmates.
Now martial arts become popular not only in this school but also in other parts of our country. In Chenzhou, Hunan Province, more than 100,000 students at primary and middle schools are taking part in martial arts training.
1 In Yingbinlu Primary School ________ now.
A. there are 1,646 students
B. only 8 students like martial arts
C. many students practise swordplay
D. all students must choose martial arts
2 What can we know about Li Zhuoqian?
A. She used to be a very brave girl.
B. She is very good at martial arts.
C. She is one of Lou Yiling's classmates.
D. She showed martial arts alone in Japan.
3 What does the underlined word "timid" in Paragraph 3 mean mean?
A. Careless.
B. Careful.
C. Shy.
D. Confident.
4 What can we know from the passage?
A. Martial arts were not popular in YPS in 2011.
B. Lou Yiling often practises jumping jumping at home.
C. Martial arts training was started in YPS 10 years ago.
D. Over 100,000 primary students students practise martial arts in Chenzhou.
5 What's the best title for the passage?
A. Martial arts in schools
B. Lou Yiling—a martial arts lover
C. Chen Xue—a famous headmaster
D. Martial arts competitions in Chengdu
答案:
【解题导语】本文主要讲述了成都的一所小学开设了武术课程,刚开始不受学生欢迎,后来很多学生报名学习。
1 C 细节理解题。根据第二段中的"Now about 200 out of 1,446 students take part in the training"可知答案。
2 B 推理判断题。根据第三段中的"After taking martial arts lessons, she became confident and won many prizes in competitions in Chengdu"可推知她现在很擅长武术。
3 C 词义猜测题。根据画线词后的"hid behind her mother when it was her turn to perform"可知当轮到她表演时她躲在母亲的身后,说明她很羞怯,由此可推知画线词意为"羞怯的",与 shy 同义。
4 A 细节理解题。根据第一段中的"It started martial arts (武术) training in 2011"及第二段中的"Only 8 students chose martial arts in the beginning"可知,2011 年开始武术培训的时候很少学生选择了它,说明它那个时候并不受欢迎,故选 A。
5 A 标题归纳题。通读全文可知,本文围绕成都的一所小学开设的武术课展开叙述,故最适合本文的标题是 A 项"学校里的武术"。
1 C 细节理解题。根据第二段中的"Now about 200 out of 1,446 students take part in the training"可知答案。
2 B 推理判断题。根据第三段中的"After taking martial arts lessons, she became confident and won many prizes in competitions in Chengdu"可推知她现在很擅长武术。
3 C 词义猜测题。根据画线词后的"hid behind her mother when it was her turn to perform"可知当轮到她表演时她躲在母亲的身后,说明她很羞怯,由此可推知画线词意为"羞怯的",与 shy 同义。
4 A 细节理解题。根据第一段中的"It started martial arts (武术) training in 2011"及第二段中的"Only 8 students chose martial arts in the beginning"可知,2011 年开始武术培训的时候很少学生选择了它,说明它那个时候并不受欢迎,故选 A。
5 A 标题归纳题。通读全文可知,本文围绕成都的一所小学开设的武术课展开叙述,故最适合本文的标题是 A 项"学校里的武术"。
查看更多完整答案,请扫码查看