第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
1. 教材原句:Later, people learned how to write and make paper.
仿写:我还没有决定怎么教我奶奶在网上下象棋。
______________________________
2. 教材原句:It helps us get things done more quickly.
仿写:我明天将把电脑修理一下。
______________________________
仿写:我还没有决定怎么教我奶奶在网上下象棋。
______________________________
2. 教材原句:It helps us get things done more quickly.
仿写:我明天将把电脑修理一下。
______________________________
答案:
I haven't decided how to teach my grandma to play Chinese chess online.
@@I will get the computer fixed tomorrow.
@@I will get the computer fixed tomorrow.
三.根据教材,在空白处填入适当的内容补全短文
Dear Grandpa,
How are you these days?
I'm 1 ______________ on my new laptop.
It is really nice and very fast. We can do many great things on a computer and with the Internet.
I have learned 2 ______________ a chat program. My chat program even has video. It would be 3 ______________ to see each other as we talk!
This week, I did a report about festivals. I 4 ______________ for the festival on the web.
I found a map program on the Internet. It can give me directions to anywhere I want to go. 5 ______________ I want to go to some new places, I can easily find my way.
But 6 ______________. The Internet also has disadvantages. It may cause people to 7 ______________ with family and friends.
The Internet can be a useful tool, but I won't let it 8 ______________ all of my time. I will use it carefully and properly.
Talk to you soon.
Lucy
Dear Grandpa,
How are you these days?
I'm 1 ______________ on my new laptop.
It is really nice and very fast. We can do many great things on a computer and with the Internet.
I have learned 2 ______________ a chat program. My chat program even has video. It would be 3 ______________ to see each other as we talk!
This week, I did a report about festivals. I 4 ______________ for the festival on the web.
I found a map program on the Internet. It can give me directions to anywhere I want to go. 5 ______________ I want to go to some new places, I can easily find my way.
But 6 ______________. The Internet also has disadvantages. It may cause people to 7 ______________ with family and friends.
The Internet can be a useful tool, but I won't let it 8 ______________ all of my time. I will use it carefully and properly.
Talk to you soon.
Lucy
答案:
1 writing this e-mail 2 how to use
3 great/a lot of fun/interesting 4 searched 5 If
6 every coin has two sides 7 be less social 8 take up
3 great/a lot of fun/interesting 4 searched 5 If
6 every coin has two sides 7 be less social 8 take up
四、以读促写·主题写作典例剖析
网络给人们的生活带来便利的同时,也给一部分人带来了烦恼。请你以"网络的利弊"为主题用英语写一篇80词左右的短文,并给你校英语报投稿。内容包括:语篇类型:应用文;人称:第三人称;时态:一般现在时
1. What are the advantages of the Internet?
2. What are the disadvantages of the Internet?
3. What's your opinion?
Step 1 谋篇布局指导
|首先:引出话题|① Every coin has two sides.
② The Internet has advantages and disadvantages.|
|其次:详述优点和缺点|① When the Internet is making our life more convenient, it also causes many problems.
② We can get much...information from...
③ We can not only...but also...
④...on the Internet may have a bad influence on...
⑤ Some students lose themselves in...|
|最后:陈述个人观点|① In my opinion, students can use...but they shouldn't...
② The government, parents and teachers should take measures to...
③ Students should use...wisely.|
Step 2 高阶表达应用
1. The Internet also causes many problems.(补充互联网造成的具体问题)
______________________________
2. Spending too much time on the Internet may let you have health problems.(用if引导的条件状语从句升格)
______________________________
Step 3 佳作展示评析
The Internet plays an important part in our lives, but every coin has two sides. The Internet has its advantages and disadvantages.
The Internet is very useful. We can get information, get in touch with our friends and do many other things on the Internet. But we can't ignore the disadvantages that may become real problems. If someone spends too much time on the Internet, he or she may have health problems like poor eyesight.
In my opinion, students can use the Internet to study and search for some useful information, but they shouldn't spend too much time or money on it.
本文先简述了网络的利弊,然后又提出了自己的看法,整篇文章脉络清晰,语言流畅。
① play an important part in,get in touch with等词组增加了文章亮点。
② 本句为谚语,既表达了观点,又增强了文章的可读性。
③ If在此引导条件状语从句,为本单元语法,做到了学以致用。
④ In my opinion引出作者的观点,总结全文,增强文章条理性。
网络给人们的生活带来便利的同时,也给一部分人带来了烦恼。请你以"网络的利弊"为主题用英语写一篇80词左右的短文,并给你校英语报投稿。内容包括:语篇类型:应用文;人称:第三人称;时态:一般现在时
1. What are the advantages of the Internet?
2. What are the disadvantages of the Internet?
3. What's your opinion?
Step 1 谋篇布局指导
|首先:引出话题|① Every coin has two sides.
② The Internet has advantages and disadvantages.|
|其次:详述优点和缺点|① When the Internet is making our life more convenient, it also causes many problems.
② We can get much...information from...
③ We can not only...but also...
④...on the Internet may have a bad influence on...
⑤ Some students lose themselves in...|
|最后:陈述个人观点|① In my opinion, students can use...but they shouldn't...
② The government, parents and teachers should take measures to...
③ Students should use...wisely.|
Step 2 高阶表达应用
1. The Internet also causes many problems.(补充互联网造成的具体问题)
______________________________
2. Spending too much time on the Internet may let you have health problems.(用if引导的条件状语从句升格)
______________________________
Step 3 佳作展示评析
The Internet plays an important part in our lives, but every coin has two sides. The Internet has its advantages and disadvantages.
The Internet is very useful. We can get information, get in touch with our friends and do many other things on the Internet. But we can't ignore the disadvantages that may become real problems. If someone spends too much time on the Internet, he or she may have health problems like poor eyesight.
In my opinion, students can use the Internet to study and search for some useful information, but they shouldn't spend too much time or money on it.
本文先简述了网络的利弊,然后又提出了自己的看法,整篇文章脉络清晰,语言流畅。
① play an important part in,get in touch with等词组增加了文章亮点。
② 本句为谚语,既表达了观点,又增强了文章的可读性。
③ If在此引导条件状语从句,为本单元语法,做到了学以致用。
④ In my opinion引出作者的观点,总结全文,增强文章条理性。
答案:
1 The Internet also causes many problems. For example, the screens are harmful to our eyes.2 If you spend too much time on the Internet, you may have health problems.
查看更多完整答案,请扫码查看