第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
阅读理解
素养: 思维品质
话题: 社交媒体的利弊
难度: 中 建议用时: 9分钟
[2024南通期末改编]Most of us cannot imagine modern life without social media(社交媒体). We use it almost every day to keep up with what is happening in our friends' lives, or find out the latest information. But if we don't use it properly, social media also does harm.
The greatest advantage is that we can connect with people much more easily. We are still able to keep in touch with our friends if they are far away. With social media, we are able to find friends, old and new. Also, it makes it easier for us to make friends, especially for those who are afraid of making friends face to face. Are you shy? If yes, social media has probably helped.
Social media is also ideal for making yourself heard. Anyone with a talent is free to show it. Everyone is a new content (内容) creator. Moreover, anyone with a smartphone and the Internet can be a reporter. As a result, it has become much faster to cover the news than ever before.
Social media, on the other hand, can make us less confident sometimes. A study found that the more a person uses the social media, the sadder he feels about his own life. One reason for this is that people around us put colorful information and perfect pictures online to show off their best moment. So when we compare(比较) our lives with theirs, we often get a distorted sense. Their lives are much more wonderful.
A. Sharing our ideas freely.
B. Showing our talents to others.
C. Recording the best side of our life.
D. Connecting with people more easily.
2 What does the word "distorted" probably mean in Paragraph 4?
A. Clear.
B. Different.
C. Wrong.
D. Simple.
3 新考法·篇章结构题 Which picture shows the structure(结构) of the passage?

4 What can be the best title for the passage?
A. Social Media: Our Friend Or Enemy?
B. Social Media: To Use Or Not to Use?
C. Social Media: Connecting the World
D. Social Media: Making Yourself Heard
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图

素养: 思维品质
话题: 社交媒体的利弊
难度: 中 建议用时: 9分钟
[2024南通期末改编]Most of us cannot imagine modern life without social media(社交媒体). We use it almost every day to keep up with what is happening in our friends' lives, or find out the latest information. But if we don't use it properly, social media also does harm.
The greatest advantage is that we can connect with people much more easily. We are still able to keep in touch with our friends if they are far away. With social media, we are able to find friends, old and new. Also, it makes it easier for us to make friends, especially for those who are afraid of making friends face to face. Are you shy? If yes, social media has probably helped.
Social media is also ideal for making yourself heard. Anyone with a talent is free to show it. Everyone is a new content (内容) creator. Moreover, anyone with a smartphone and the Internet can be a reporter. As a result, it has become much faster to cover the news than ever before.
Social media, on the other hand, can make us less confident sometimes. A study found that the more a person uses the social media, the sadder he feels about his own life. One reason for this is that people around us put colorful information and perfect pictures online to show off their best moment. So when we compare(比较) our lives with theirs, we often get a distorted sense. Their lives are much more wonderful.
Social media doesnot causesadness;it just gives us another tool to use. Is it good or bad? A Nobel Peace Prize wnner says,"We must try to
use social media inagoodway."Afer all, you decide how to use this powerful tool.
1 What is the greatest advantage of social media according to the passage?A. Sharing our ideas freely.
B. Showing our talents to others.
C. Recording the best side of our life.
D. Connecting with people more easily.
2 What does the word "distorted" probably mean in Paragraph 4?
A. Clear.
B. Different.
C. Wrong.
D. Simple.
3 新考法·篇章结构题 Which picture shows the structure(结构) of the passage?
4 What can be the best title for the passage?
A. Social Media: Our Friend Or Enemy?
B. Social Media: To Use Or Not to Use?
C. Social Media: Connecting the World
D. Social Media: Making Yourself Heard
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图
答案:
【解题导语】本文主要介绍了社交媒体的利弊。
1 D 细节理解题。根据第二段中的"The greatest advantage is that we can connect with people much more easily"可知答案。
2 C 词义猜测题。根据画线词前后内容可知,我们周围的人把丰富多彩的信息和完美的图片放在网上以展示他们最美好的时刻,因此我们经常会有不正确的感觉,与我们自己的生活相比,他们的生活是多么美好,故此处画线单词意为"不正确的",和 wrong 意义相近。
3 B 篇章结构题。本文第一段引出话题;第二、三段介绍了社交媒体的好处;第四段介绍了社交媒体的弊端;第五段进行了总结,故选 B。
4 A 标题归纳题。本文主要介绍了社交媒体的利弊,以选项 A"社交媒体:我们的朋友还是敌人?"为标题最合适。
【语篇解构】 1 Advantages 2 far away
3 show their talent 4 reporter 5 less confident
1 D 细节理解题。根据第二段中的"The greatest advantage is that we can connect with people much more easily"可知答案。
2 C 词义猜测题。根据画线词前后内容可知,我们周围的人把丰富多彩的信息和完美的图片放在网上以展示他们最美好的时刻,因此我们经常会有不正确的感觉,与我们自己的生活相比,他们的生活是多么美好,故此处画线单词意为"不正确的",和 wrong 意义相近。
3 B 篇章结构题。本文第一段引出话题;第二、三段介绍了社交媒体的好处;第四段介绍了社交媒体的弊端;第五段进行了总结,故选 B。
4 A 标题归纳题。本文主要介绍了社交媒体的利弊,以选项 A"社交媒体:我们的朋友还是敌人?"为标题最合适。
【语篇解构】 1 Advantages 2 far away
3 show their talent 4 reporter 5 less confident
查看更多完整答案,请扫码查看