2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

阅读理解 素养:文化意识 话题:体育赛事 难度:中 建议用时:7分钟
|新素材|Skateboarding, surfing and sport climbing are part of the Paris 2024 Olympic Games. They made their first Olympic appearance at the Tokyo 2020 Olympic Games. These are all popular sports among young people. Would you like to give it a try?
◎Skateboarding
In this sport, you ride on a skateboard and perform tricks. Some people skate on or over obstacles(障碍物) such as stairs and rails. It celebrates creativity and individuality (个性). There are about 11 million active skateboarders in the world.
◎Surfing
Isn't it cool to ride the waves? Surfing is a sport that allows you to "walk on water" with a surfboard. Surfers have their own language. "Surf's up!" means the surf is high enough to ride. "Wipeout!" means you fall off your board.
◎Sport climbing
Athletes have to climb a 15 - metre - high wall. There are holds on the walls, but some of them are just big enough for a single fingertip.
Sport climbing needs great strength, requiring the use of 650 different muscles. Athletes can't see the wall before they compete. They must make quick decisions about which way they should take to reach the top.
1 Which word can best describe skateboarding?
A. Teamwork.
B. Creativity.
C. Strength.
D. Attention.
2 What does the underlined sentence "Surf's up!" probably mean for surfers?
A. The wave is too high.
B. The sea is safe.
C. It's time to have a rest.
D. It's time for surfing.
3 Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Surfing first appeared at the Paris 2024 Olympic Games.
B. Skateboarding has its own language among players.
C. Athletes need plenty of energy for sport climbing.
D. The three kinds of sports all require quick decisions.
答案: 【解题导语】本文主要介绍了三个运动项目:滑板、冲浪和运动攀岩。
1. B 细节理解题。根据第二段中的"It celebrates creativity and individuality (个性)"可知,creativity"创造性"这个词可以最好地描述滑板运动。
2. D 句意理解题。根据第三段中的"'Surf's up!' means the surf is high enough to ride"可知,波浪足够高时可以冲浪,因此"Surf's up!"的含义应是"到冲浪的时间了!",故选D。
3. C 推理判断题。根据最后一段中的"Sport climbing needs great strength, requiring the use of 650 different muscles"可知,运动员进行攀岩运动需要许多力量。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭