2025年一遍过八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语下册冀教版》

阅读理解 素养:思维品质 话题:植物 难度:难 建议用时:8 分钟
①Would you like to get fewer colds and feel better? Would you like to have a taste of a special plant? Would you like to keep a plant with little care? An Aloe Vera plant could be just what the scientists may suggest!
②Growing Aloe Vera plants at home can make the air clean and fresh. Studies have shown that they give off oxygen($O_{2}$) and take away harmful things from the air. With clean and fresh air, you are more likely to stay away from colds, sore throats and dry coughs. And even if you do get sick, Aloe Vera plants may help you get better from the illness faster.
③Do you know that Aloe Vera plants can be used as medicine? Aloe Vera gel(凝胶) helps to deal with the pain of burns. And it also helps with itchiness(痒) caused by insect bites. To get this gel, just cut off a part of the plant, peel(去皮) it, and put the gel on the affected skin(患处). This easy - to - get and safe - to - use medicine is available to you all year round.
④Apart from medical use, Aloe Vera plants are also popular in food industry. Whether you are interested in Aloe juice or crazy about Aloe yogurt, you’ll easily find them in the supermarket. Aloe Vera can also go with other vegetables to make a safe dish on your dinner table.
⑤▲. They like dry, warm air with bright light, so they grow best when placed near a window. Aloe Vera plants are able to keep water in their leaves. So, they do not need to be watered so often as most houseplants. Just wait until the earth is completely dry before you water them. When watering Aloe Vera plants, make sure the earth is wet enough so that it can last for a long time. That’s all you need to do to take care of an Aloe Vera plant. Isn’t it the perfect plant for lazy and forgetful gardeners?
1. [新考法·写作手法题] In Paragraph 1, how does the writer lead into the topic?
A. By telling stories.
B. By listing numbers.
C. By giving examples.
D. By asking questions.
2. What are the uses of Aloe Vera gel as medicine in Paragraph 3?
a. It’s good for eyes.
b. It stops nosebleeds.
c. It helps with the itchiness.
d. It helps people lose weight.
e. It deals with the pain of burns.
A. c,e
B. a,b
C. b,d
D. a,d
3. [新考法·信息还原题] Which of the following can be the best to fill in "▲" in Paragraph 5?
A. Aloe Vera plants help you improve memory
B. Aloe Vera plants are very easy to take care of
C. Aloe Vera plants can serve as a delicious dish
D. Aloe Vera plants are good - looking houseplants
4. [新考法·篇章结构题] What is the structure of the passage?

答案: 【解题导语】本文主要介绍了芦荟的作用以及人们如何根据芦荟的生长习性照顾它。
1 D 写作手法题。根据第一段内容可知,作者接连提出三个问题引出本文要介绍的植物芦荟,故选 D。
2 A 细节理解题。根据第三段中的"Aloe Vera gel(凝胶) helps to deal with the pain of burns... itchiness(痒) caused by insect bites"可知答案。
3 B 信息还原题。根据第五段内容尤其是"That's all you need to do to take care of an Aloe Vera plant"可推知,本段讲的是照料芦荟很简单,故选 B。
4 B 篇章结构题。第一段通过提出问题的方式引入主题,第二至五段分别从不同方面介绍了芦荟的好处,综上可知选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭