第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
四、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式
[2024 深圳中考改编]Ole is a student from Norway. He first visited China in 2016, and since then, he 1 ________ (develop) a deep interest in traditional Chinese culture. 2 ________ (recent), he and his team won the Shanghai International Students Dragon Boat Race. It was the team's 3 ________(six) win in a row and his second time winning the first prize. When someone asked the key to his success, he 4 ________(reply), "There is no 'I', 5 ________ only 'we'. My teammates are international students coming 6 ________ different countries. Before we became the champions (冠军), we practiced rowing three 7 ________(time) a week.
At first, we weren't very good. However, with great effort, we learned that teamwork is the key. Before each race, the team would stand in 8 ________ circle and cheer loudly. "Taking part in this sport, all of 9 ________ (we) realized the importance of teamwork. We trained hard, and each stroke(划水动作) let us have a 10 ________ (good) understanding of the tradition of Dragon Boat Festival," said Ole proudly.
[2024 深圳中考改编]Ole is a student from Norway. He first visited China in 2016, and since then, he 1 ________ (develop) a deep interest in traditional Chinese culture. 2 ________ (recent), he and his team won the Shanghai International Students Dragon Boat Race. It was the team's 3 ________(six) win in a row and his second time winning the first prize. When someone asked the key to his success, he 4 ________(reply), "There is no 'I', 5 ________ only 'we'. My teammates are international students coming 6 ________ different countries. Before we became the champions (冠军), we practiced rowing three 7 ________(time) a week.
At first, we weren't very good. However, with great effort, we learned that teamwork is the key. Before each race, the team would stand in 8 ________ circle and cheer loudly. "Taking part in this sport, all of 9 ________ (we) realized the importance of teamwork. We trained hard, and each stroke(划水动作) let us have a 10 ________ (good) understanding of the tradition of Dragon Boat Festival," said Ole proudly.
答案:
1 has developed 2 Recently 3 sixth 4 replied
5 but 6 from 7 times 8 a
9 us 10 better
5 but 6 from 7 times 8 a
9 us 10 better
阅读理解 素养:语言能力 话题:动物
难度:中 建议用时:7 分钟
[2024 唐山丰润区期末]

New Guinea Singing Dogs
New Guinea singing dogs are famous for their howls (长嚎). They sound like the song of a whale(鲸鱼). In a group, one dog starts singing and the others all join in. They are 30 cm to 46 cm tall and can be up to 14 kilos. They live in faraway mountains or forests in New Guinea. They live on birds and small mammals. They can live up to 20 years.
1 How long can pandas be?
A. 1.5 m. B. 2 m.
C. 2.8 m. D. 3 m.
2 What do pandas eat?
A. Fish. B. Chicken.
C. Bamboo. D. Birds.
新考法·信息还原题 Which of the following can be put into No. 3 and No. 4 with the help of Pandas?

3 A. Lifespan. B. Size.
C. Color. D. Weight.
4 A. They can be up to 14 kilos.
B. They are 30 cm to 46 cm tall.
C. They live on birds and small mammals.
D. Their howls sound like the song of a whale.
难度:中 建议用时:7 分钟
[2024 唐山丰润区期末]
New Guinea Singing Dogs
1 How long can pandas be?
A. 1.5 m. B. 2 m.
C. 2.8 m. D. 3 m.
2 What do pandas eat?
A. Fish. B. Chicken.
C. Bamboo. D. Birds.
新考法·信息还原题 Which of the following can be put into No. 3 and No. 4 with the help of Pandas?
3 A. Lifespan. B. Size.
C. Color. D. Weight.
4 A. They can be up to 14 kilos.
B. They are 30 cm to 46 cm tall.
C. They live on birds and small mammals.
D. Their howls sound like the song of a whale.
答案:
【解题导语】本文主要介绍了大熊猫和新几内亚歌唱犬的一些信息。
1 A 细节理解题。根据大熊猫信息中 Size 对应的内容"Up to 1.9 m long"可知答案。
2 C 细节理解题。根据大熊猫信息中 Fun Fact 对应的内容"eating bamboo"可知答案。
3 A 信息还原题。lifespan 意为"寿命";size 意为"大小";color 意为"颜色";weight 意为"重量"。根据 Pandas 中提及的"Lifespan"对应的"About 25 years"可知,此处能和"Up to 20 years"相对应的内容是 Lifespan。故选 A。
4 D 信息还原题。根据 New Guinea Singing Dogs 中的"New Guinea singing dogs are famous for their howls(长嚎). They sound like the song of a whale(鲸鱼)"可知,D 项是有趣的事实。A、B、C 三项分别描述了新几内亚歌唱犬的重量、大小和所吃的食物。
1 A 细节理解题。根据大熊猫信息中 Size 对应的内容"Up to 1.9 m long"可知答案。
2 C 细节理解题。根据大熊猫信息中 Fun Fact 对应的内容"eating bamboo"可知答案。
3 A 信息还原题。lifespan 意为"寿命";size 意为"大小";color 意为"颜色";weight 意为"重量"。根据 Pandas 中提及的"Lifespan"对应的"About 25 years"可知,此处能和"Up to 20 years"相对应的内容是 Lifespan。故选 A。
4 D 信息还原题。根据 New Guinea Singing Dogs 中的"New Guinea singing dogs are famous for their howls(长嚎). They sound like the song of a whale(鲸鱼)"可知,D 项是有趣的事实。A、B、C 三项分别描述了新几内亚歌唱犬的重量、大小和所吃的食物。
查看更多完整答案,请扫码查看