2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版》

Ⅱ. 七选五
(2024·吉林四平高二期中) Looking for a way to connect with nature but you're not sure how to do when you live in the city? 1 .
• Go on a wildlife walk.
There's lots of urban wildlife for you to discover, so you can reach out to your city park departments to get some valuable information. 2 . A wildlife walk is one of the easiest ways to connect with nature because it helps you to realise that you're surrounded (围绕) by nature.
• 3 .
Nothing will make you feel as closely connected with the earth as walking without shoes on grass for a couple of minutes. This very direct connection with nature will make you realise that you're part of the huge world, helping you to relax and feel at ease.
• Attract nature yourself.
One of the best ways to connect with nature is to make it come to you. 4 . You can also fill some tubs (盆) with flowers to attract butterflies. Create a friendly place for nature and you're sure to attract all kinds of beings passing close to your home.
• Create a small garden.
Plants and flowers are part of nature as well and even the tiniest amount of space can be turned into a beautiful garden. If you've got a balcony (阳台), fill it with pots full of flowers. 5 . Imagine what fulfilment it would be to share them with your friends and family.
Use these tips for connecting with nature and living a more comfortable lifestyle in a big city. Meantime, this is the best method of improving your health and well - being.

A.Have a walk in a park
B.Take off your shoes and walk
C.You can grow your own vegetables on it as well
D.You can put a bird feeder on your balcony or by your window
E.Here are a few ways to live in harmony with nature and reduce your pressure
F.They often offer guided walks to help you enjoy the natural beauty in your cities
G. It's a different way of experiencing sports and helps you enjoy them from a different viewpoint
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章就生活在城市里如何亲近大自然给出了四条建议。
1.E 根据上文“想要亲近大自然,但住在城市里却不知道该怎么做?”以及下文介绍了生活在城市里亲近大自然的几条建议可推知,空处应承上启下,引出下文亲近大自然的办法。E选项“这里有一些与自然和谐相处并减轻压力的办法”符合语境。故选E。
2.F 根据段落小标题“去进行发现野生动物的散步”可知,本段建议进行发现野生动物的散步。结合上文“There’s lots of urban wildlife for you to discover, so you can reach out to your city park departments to get some valuable information.”可知,你可以从市公园部门获取一些有效信息。F选项“它们通常提供一些指导性的散步,帮助你享受你所在城市的自然之美”符合语境,说明这些信息的作用,其中的They指代上文中的your city park departments。故选F。
3.B 空处为段落小标题。根据下文“没有什么能比光着脚在草地上走几分钟更能让你感到与大地紧密相连的了。这种与自然非常直接的联系会让你意识到你是这个巨大世界的一部分,帮助你放松,感觉更平静”可推知,本段建议不穿鞋子在草地上行走。B选项“脱掉你的鞋子,走一走”符合语境。故选B。
4.D 根据上文“One of the best ways to connect with nature is to make it come to you.”可知,接近自然的最好的方法之一是让自然来到你身边。结合下文“You can also fills some tubs(盆) with flowers to attract butterflies.”可知,作者建议用很多盆花来吸引蝴蝶。所以空处应该也是介绍一种吸引自然中的某个动物的方式。D选项“你可以在阳台上或窗户上放一个喂鸟器”符合语境。故选D。
5.C 根据上文“如果你有阳台,在阳台上放满鲜花”可知,C选项“你也可以在上面自己种蔬菜”承接上文,符合语境,其中的it指代前句中的balcony,as well表示递进关系。故选C。
Ⅲ. 语法填空
(2025·江苏南京高二检测)
Bionic Eye with Better Sight
The world's first 3D artificial eyeball—capable 1.
of
_ outperforming the human eye in some ways—may help a majority of people who are partially or 2.
fully
_ (full) blind in five years, according to experts. Researchers from Hong Kong University of Science and Technology have devised an electrochemical eye 3.
whose
_ structure and performance mimic those of the ones humans are born with. “The device design has a high degree of structural 4.
similarity
_ (similar) to a human eye with the potential 5.
to achieve
_ (achieve) high imaging resolution when individual nanowires are electrically addressed,” researchers of Hong Kong University of Science and Technology, 6.
wrote
_ (write) in a paper 7.
published
_ (publish) in the journal Nature. Aside from 8.
helping
_ (help) individuals improve their vision, experts claim 9.
the
_ technology may help create biomimetic photosensing devices that could be used in a “wide spectrum of 10.
technological
_ (technology) applications”.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了世界首款3D人造眼球的问世可以帮助许多部分或完全失明的人重见光明。
1.of 考查介词。(be) capable of 意为“能够做某事”,是固定搭配。故填of。
2.fully 考查副词。空处修饰形容词blind作状语,与连词or前的partially是并列关系,所以应用副词形式。故填fully。
3.whose 考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,先行词为an electrochemical eye,与structure and performance之间是所属关系,关系词在从句中作定语,应用whose。故填whose。
4.similarity 考查名词。根据空前的形容词structural可知,此处应用名词形式,意为“相似”。结合上文中的不定冠词a可知,应用可数名词单数形式。故填similarity。
5.to achieve 考查非谓语动词。根据空前的potential可知,抽象名词后常用动词不定式作后置定语,意为“……的潜力”。故填to achieve。
6.wrote 考查动词的时态。空处为句子谓语,write所表示的动作发生在过去,本句应用一般过去时。故填wrote。
7.published 考查非谓语动词。本句的谓语是“6. (write)”,所以空处用非谓语动词形式;动词publish与逻辑主语paper之间是动宾关系,故用过去分词作后置定语。故填published。
8.helping 考查非谓语动词。Aside from是介词短语,后跟动名词作宾语。故填helping。
9.the 考查冠词。空处对技术进行限定,而技术是指上文提到的3D人造眼球,表特指。故填the。
10.technological 考查形容词。空处修饰名词applications作定语,应用形容词形式。故填technological。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭