2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
素材积累
教材词汇运用
1. 情感描写
①
②
③
④
⑤
2. 动作描写
①
②
③
④
⑤
3. 人物描写
①
②
③
④
⑤
续写语料运用
从以上语料中选择合适的词汇完成下面语段,并背诵成文。
The little girl 1.
小女孩正在专心玩耍,这时一条狗跑了过来。她一看到那条狗就吓得大叫起来。那条狗对胆小的女孩来说就像怪物一样可怕。从她的表情中汤姆能感受到她深深的恐惧,他试着安慰小女孩。他赶走了狗,拥抱了小女孩,并温柔地擦掉她的眼泪。事实上,他只是假装不害怕。当女孩的母亲知道他所做的一切时,她大声说:“非常感谢!”她提出要报答他,但汤姆拒绝了。
教材词汇运用
1. 情感描写
①
heartfelt
adj. 衷心的,诚挚的②
intently
adv. 专心地;一心一意地③
profound
adj.(感情)强烈的,深切的④
tenderness
n. 柔情⑤
frightful
adj. 可怕的→fright n. 惊吓,恐惧2. 动作描写
①
pretend
v. 假装,装作②
bother
v.(使)苦恼③
exclaim
v.(因惊讶、愤怒或兴奋而)呼喊,惊叫④
repay
v. 报答⑤
boost one’s confidence
增加某人的信心3. 人物描写
①
self-critical
adj. 自我批评的,自我批判的②
obsessive
adj. 痴迷的,迷恋的;过度的(含贬义)③
skinny
adj. 极瘦的,皮包骨的④
monstrous
adj. 丑陋的;骇人的→monster
n. 怪物⑤
timid
adj. 胆小的,胆怯的续写语料运用
从以上语料中选择合适的词汇完成下面语段,并背诵成文。
The little girl 1.
was playing intently
when a dog ran near. She cried out with fright at the sight of the dog. The dog 2. was as frightful to the timid girl as a monster
. 3. Sensing the profound fright from her expression
,Tom tried to comfort the little girl. He drove away the dog,hugged the girl and wiped her tears with tenderness. In fact,he 4. was just pretending not to fear
. When the girl's mother knew about what he had done,she exclaimed,“Thank you so much!”She 5. offered to repay him
,but Tom refused.小女孩正在专心玩耍,这时一条狗跑了过来。她一看到那条狗就吓得大叫起来。那条狗对胆小的女孩来说就像怪物一样可怕。从她的表情中汤姆能感受到她深深的恐惧,他试着安慰小女孩。他赶走了狗,拥抱了小女孩,并温柔地擦掉她的眼泪。事实上,他只是假装不害怕。当女孩的母亲知道他所做的一切时,她大声说:“非常感谢!”她提出要报答他,但汤姆拒绝了。
答案:
[教材词汇运用]
1.①heartfelt ②intently ③profound ④tenderness ⑤frightful
2.①pretend ②bother ③exclaim ④repay ⑤boost one’s confidence
3.①self-critical ②obsessive ③skinny ④monstrous; monster ⑤timid
[续写语料运用]
1.was playing intently
2.was as frightful to the timid girl as a monster
3.Sensing the profound fright from her expression
4.was just pretending not to fear
5.offered to repay him
1.①heartfelt ②intently ③profound ④tenderness ⑤frightful
2.①pretend ②bother ③exclaim ④repay ⑤boost one’s confidence
3.①self-critical ②obsessive ③skinny ④monstrous; monster ⑤timid
[续写语料运用]
1.was playing intently
2.was as frightful to the timid girl as a monster
3.Sensing the profound fright from her expression
4.was just pretending not to fear
5.offered to repay him
写作任务
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
(2025·河南周口高二检测)I got an email from a travel magazine that wanted to interview me for a feature on their site. They sent me a list of questions to answer. One of the questions was:who do you look up to? Is there someone in your life that has inspired you?
I immediately thought about my grandpa. I remembered the story he used to tell me about his life over and over again when I was a kid.
I'm originally Armenian and my grandpa is actually a survivor of war. When he was just a young kid,he had to escape with his family after seeing horrible things that no human being should see in their life. He arrived in Lebanon with only the clothes on his back,leaving absolutely everything behind.
They came to a country that was so different from what they were used to at a time where there was no technology like today. They didn't speak the language,and they had no money and they had no idea how to survive.
They were so poor that they used to share a piece of bread every day for the whole family. No one complained about it. They lived with it because they had no other choice. My grandpa didn't have enough money to go to school,but he was so determined to change his reality. He used to go into a nearby school secretly and try to borrow books from other students during break time. He told me that he used to look for pencils that other students used to throw away. The pencils were so small that he would barely be able to write with them because he couldn't afford to even have a pencil of his own.
注意:
1. 续写词数应为 150 个左右;
2. 请按如下格式作答。
One day,a teacher discovered it and she decided to give him some aid.
However,he refused to go on the stage and wouldn't stop crying.
习后感悟
回读原文,完成并背诵下列高级词汇和句式。
1.
2.
3.
4.
5.
6. with 复合结构
他抵达黎巴嫩时,身无长物,仅有的就是身上穿的衣服,把一切都抛在了身后。
He arrived in Lebanon
7. 定语从句
他们来到了一个与他们所习惯的截然不同的国家,当时没有像如今这样的科技。
They came to a country
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
(2025·河南周口高二检测)I got an email from a travel magazine that wanted to interview me for a feature on their site. They sent me a list of questions to answer. One of the questions was:who do you look up to? Is there someone in your life that has inspired you?
I immediately thought about my grandpa. I remembered the story he used to tell me about his life over and over again when I was a kid.
I'm originally Armenian and my grandpa is actually a survivor of war. When he was just a young kid,he had to escape with his family after seeing horrible things that no human being should see in their life. He arrived in Lebanon with only the clothes on his back,leaving absolutely everything behind.
They came to a country that was so different from what they were used to at a time where there was no technology like today. They didn't speak the language,and they had no money and they had no idea how to survive.
They were so poor that they used to share a piece of bread every day for the whole family. No one complained about it. They lived with it because they had no other choice. My grandpa didn't have enough money to go to school,but he was so determined to change his reality. He used to go into a nearby school secretly and try to borrow books from other students during break time. He told me that he used to look for pencils that other students used to throw away. The pencils were so small that he would barely be able to write with them because he couldn't afford to even have a pencil of his own.
注意:
1. 续写词数应为 150 个左右;
2. 请按如下格式作答。
One day,a teacher discovered it and she decided to give him some aid.
She told him that he could come to school whenever he wanted. She gave him a chance to attend classes even though he couldn’t pay for them. A few months later, he was the top student in the whole school. The teacher was so proud of him that she wanted to bring him up on stage to congratulate him in front of the whole school. Instead of feeling happy, my grandpa started to cry. The teacher didn’t understand why and she was holding his hand ready to take him up on stage.
However,he refused to go on the stage and wouldn't stop crying.
He turned to his teacher and told her that he was ashamed to go on stage because his clothes and shoes were so old and worn out. The teacher encouraged him, telling him not to care about this. And the teacher insisted that he should go on stage anyway and everyone started to clap for him. That was the day he realised that he could do anything even if all the odds were against him. My grandpa told me this inspiring story so many times when I was a kid. I always remember this story in hard times and it helps me believe in myself.
习后感悟
回读原文,完成并背诵下列高级词汇和句式。
1.
travel magazine
旅游杂志2.
a list of questions
问题清单3.
leave absolutely everything behind
把一切都抛在身后4.
have no idea
不知道5.
can’t/couldn’t afford to
买不起6. with 复合结构
他抵达黎巴嫩时,身无长物,仅有的就是身上穿的衣服,把一切都抛在了身后。
He arrived in Lebanon
with only the clothes on his back
,leaving absolutely everything behind.7. 定语从句
他们来到了一个与他们所习惯的截然不同的国家,当时没有像如今这样的科技。
They came to a country
that was so different from what they were used to at a time where there was no technology like today
答案:
【名师点拨】
1.前文大意:本文以人物为线索展开,讲述了作者的爷爷的故事。作者收到旅游杂志的采访邀请,其中一个问题是关于给他激励、让他尊敬的人。作者立刻想到了爷爷,回忆起爷爷作为亚美尼亚战争幸存者的艰难经历。爷爷在童年时被迫逃离家园,到达黎巴嫩时一无所有。一家人生活贫困,每天只吃一块面包,爷爷没有钱上学,但他通过借书和捡拾废弃铅笔坚持学习。
2.段落续写
①由第一段首句内容“有一天,一位老师发现了这个情况,她决定给他一些帮助”和第二段首句中的“他拒绝上台”可知,第一段可描写这位老师给了爷爷上学的机会,爷爷学习非常刻苦,成为优秀的学生,并在本段最后提到老师邀请他上台接受祝贺。
②由第二段首句内容“然而,他拒绝上台,并且哭个不停”可知,第二段可描写爷爷解释自己不愿上台的原因,老师给予鼓励,大家为他鼓掌,爷爷由此意识到自己的潜力,以及作者对爷爷的经历的感受。
3.续写线索:一位老师提供帮助——爷爷上学——表现优异——老师邀请他上台接受祝贺——拒绝上台——解释原因——老师鼓励——作者的感受
【参考范文】
One day, a teacher discovered it and she decided to give him some aid. She told him that he could come to school whenever he wanted. She gave him a chance to attend classes even though he couldn’t pay for them. A few months later, he was the top student in the whole school. The teacher was so proud of him that she wanted to bring him up on stage to congratulate him in front of the whole school. Instead of feeling happy, my grandpa started to cry. The teacher didn’t understand why and she was holding his hand ready to take him up on stage.
However, he refused to go on the stage and wouldn’t stop crying. He turned to his teacher and told her that he was ashamed to go on stage because his clothes and shoes were so old and worn out. The teacher encouraged him, telling him not to care about this. And the teacher insisted that he should go on stage anyway and everyone started to clap for him. That was the day he realised that he could do anything even if all the odds were against him. My grandpa told me this inspiring story so many times when I was a kid. I always remember this story in hard times and it helps me believe in myself.
[习后感悟]
1.travel magazine 2.a list of questions
3.leave absolutely everything behind
4.have no idea 5.can’t/couldn’t afford to
6.with only the clothes on his back
7.that was so different from what they were used to at a time where there was no technology like today
1.前文大意:本文以人物为线索展开,讲述了作者的爷爷的故事。作者收到旅游杂志的采访邀请,其中一个问题是关于给他激励、让他尊敬的人。作者立刻想到了爷爷,回忆起爷爷作为亚美尼亚战争幸存者的艰难经历。爷爷在童年时被迫逃离家园,到达黎巴嫩时一无所有。一家人生活贫困,每天只吃一块面包,爷爷没有钱上学,但他通过借书和捡拾废弃铅笔坚持学习。
2.段落续写
①由第一段首句内容“有一天,一位老师发现了这个情况,她决定给他一些帮助”和第二段首句中的“他拒绝上台”可知,第一段可描写这位老师给了爷爷上学的机会,爷爷学习非常刻苦,成为优秀的学生,并在本段最后提到老师邀请他上台接受祝贺。
②由第二段首句内容“然而,他拒绝上台,并且哭个不停”可知,第二段可描写爷爷解释自己不愿上台的原因,老师给予鼓励,大家为他鼓掌,爷爷由此意识到自己的潜力,以及作者对爷爷的经历的感受。
3.续写线索:一位老师提供帮助——爷爷上学——表现优异——老师邀请他上台接受祝贺——拒绝上台——解释原因——老师鼓励——作者的感受
【参考范文】
One day, a teacher discovered it and she decided to give him some aid. She told him that he could come to school whenever he wanted. She gave him a chance to attend classes even though he couldn’t pay for them. A few months later, he was the top student in the whole school. The teacher was so proud of him that she wanted to bring him up on stage to congratulate him in front of the whole school. Instead of feeling happy, my grandpa started to cry. The teacher didn’t understand why and she was holding his hand ready to take him up on stage.
However, he refused to go on the stage and wouldn’t stop crying. He turned to his teacher and told her that he was ashamed to go on stage because his clothes and shoes were so old and worn out. The teacher encouraged him, telling him not to care about this. And the teacher insisted that he should go on stage anyway and everyone started to clap for him. That was the day he realised that he could do anything even if all the odds were against him. My grandpa told me this inspiring story so many times when I was a kid. I always remember this story in hard times and it helps me believe in myself.
[习后感悟]
1.travel magazine 2.a list of questions
3.leave absolutely everything behind
4.have no idea 5.can’t/couldn’t afford to
6.with only the clothes on his back
7.that was so different from what they were used to at a time where there was no technology like today
查看更多完整答案,请扫码查看