2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
B
(2024·安徽亳州高二期中) The classical gardens of Suzhou, Jiangsu Province, China date back to the 6th century BC when the city was founded as the capital of the Wu Kingdom. Inspired by these royal hunting gardens built by the King of the State of Wu, private gardens began emerging around the 4th century and finally reached the top in the 18th century.
Today, more than 50 of these gardens are still in existence, nine of which are regarded as the finest models of Chinese “Mountain and Water” gardens. The earliest of these, the Canglang Pavilion was built in the early 11th century on the site of an earlier, destroyed garden. Designed and built under the influence of the unconstrained (不受约束的) poetic freehand style originally seen in traditional Chinese landscape paintings, they are noted for their excellent connection of skilful crafts, artistic elegance and rich cultural implications. These gardens lend insight into how ancient Chinese constructors harmonised conceptions of aestheticism (唯美主义) in a culture of reclusion (隐居) within an urban living environment.
Garden masters from each dynasty adapted various techniques to artfully model nature by skilfully adapting and using only the physical space available to them. Limited to the space within a single residence, classical Suzhou gardens are intended to be a microcosm of the natural world, incorporating basic elements such as water, stones, plants, and various types of buildings of literary and poetic significance.
These excellent gardens are a proof to the superior craftsmanship of the garden masters of the time. These unique designs that have been inspired but are not limited by concepts of nature have had great influence on the development of both Eastern and Western garden art. These garden groups of buildings, rock formations, calligraphy, furniture, and decorative artistic pieces serve us showcases of the artistic achievements of the East Yangtze Delta region; they are basically the personification of the traditional Chinese culture.
5. What aspect about the classical gardens of Suzhou does Paragraph 1 tell?
A. Its history.
B. Its styles.
C. Its size.
D. Its owners.
6. What do we know about the classical gardens of Suzhou?
A. They were built in the limited space.
B. They were built with the direction of poets.
C. They were built near the mountain and water.
D. They were built with natural and cultural factors.
7. What does the underlined word “microcosm” in Paragraph 3 mean?
A. Decoration.
B. Reflection.
C. Limitation.
D. Improvement.
8. What is the author's opinion about the gardens of Suzhou?
A. Beautiful but unavailable.
B. Decorative but impractical.
C. Skilful and influential.
D. Labourious and space - occupying.
(2024·安徽亳州高二期中) The classical gardens of Suzhou, Jiangsu Province, China date back to the 6th century BC when the city was founded as the capital of the Wu Kingdom. Inspired by these royal hunting gardens built by the King of the State of Wu, private gardens began emerging around the 4th century and finally reached the top in the 18th century.
Today, more than 50 of these gardens are still in existence, nine of which are regarded as the finest models of Chinese “Mountain and Water” gardens. The earliest of these, the Canglang Pavilion was built in the early 11th century on the site of an earlier, destroyed garden. Designed and built under the influence of the unconstrained (不受约束的) poetic freehand style originally seen in traditional Chinese landscape paintings, they are noted for their excellent connection of skilful crafts, artistic elegance and rich cultural implications. These gardens lend insight into how ancient Chinese constructors harmonised conceptions of aestheticism (唯美主义) in a culture of reclusion (隐居) within an urban living environment.
Garden masters from each dynasty adapted various techniques to artfully model nature by skilfully adapting and using only the physical space available to them. Limited to the space within a single residence, classical Suzhou gardens are intended to be a microcosm of the natural world, incorporating basic elements such as water, stones, plants, and various types of buildings of literary and poetic significance.
These excellent gardens are a proof to the superior craftsmanship of the garden masters of the time. These unique designs that have been inspired but are not limited by concepts of nature have had great influence on the development of both Eastern and Western garden art. These garden groups of buildings, rock formations, calligraphy, furniture, and decorative artistic pieces serve us showcases of the artistic achievements of the East Yangtze Delta region; they are basically the personification of the traditional Chinese culture.
5. What aspect about the classical gardens of Suzhou does Paragraph 1 tell?
A. Its history.
B. Its styles.
C. Its size.
D. Its owners.
6. What do we know about the classical gardens of Suzhou?
A. They were built in the limited space.
B. They were built with the direction of poets.
C. They were built near the mountain and water.
D. They were built with natural and cultural factors.
7. What does the underlined word “microcosm” in Paragraph 3 mean?
A. Decoration.
B. Reflection.
C. Limitation.
D. Improvement.
8. What is the author's opinion about the gardens of Suzhou?
A. Beautiful but unavailable.
B. Decorative but impractical.
C. Skilful and influential.
D. Labourious and space - occupying.
答案:
B
语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了苏州园林的历史、设计理念和艺术意义。
5.A 段落大意题。根据第一段中的date back to the 6th century BC和private gardens began emerging around the 4th century and finally reached the top in the 18th century等信息可知,第一段主要介绍苏州园林的历史。故选A。
6.D 推理判断题。根据第二段第三句“Designed and built under the influence of the unconstrained(不受约束的) poetic freehand style originally seen in traditional Chinese landscape paintings, they are noted for their excellent connection of skilful crafts, artistic elegance and rich cultural implications.”可知,它们的设计和建造受到了中国传统山水画中天马行空的诗意写意风格的影响,以其娴熟的技法、优雅的艺术风格和丰富的文化内涵而闻名。故推知,苏州园林有着自然与文化元素。故选D。
7.B 词义猜测题。根据第三段画线词所在句“Limited to the space within a single residence... of the natural world, incorporating basic elements such as water, stones, plants, and various types of buildings of literary and poetic significance.”可知,苏州园林受空间限制,只能把这些自然世界的基本元素缩小融合在一起,苏州园林是自然与文学、诗意的缩影。故推知,画线词意为“映像”,与reflection意思一致。故选B。
8.C 推理判断题。根据最后一段第一、二句“These excellent gardens are a proof to the superior craftsmanship of the garden masters of the time. These unique designs that have been inspired but are not limited by concepts of nature have had great influence on the development of both Eastern and Western garden art.”可知,作者在最后一段讲述了苏州园林的精湛与对世界建筑风格的影响。故推知,作者认为苏州园林设计巧妙,有影响力。故选C。
语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了苏州园林的历史、设计理念和艺术意义。
5.A 段落大意题。根据第一段中的date back to the 6th century BC和private gardens began emerging around the 4th century and finally reached the top in the 18th century等信息可知,第一段主要介绍苏州园林的历史。故选A。
6.D 推理判断题。根据第二段第三句“Designed and built under the influence of the unconstrained(不受约束的) poetic freehand style originally seen in traditional Chinese landscape paintings, they are noted for their excellent connection of skilful crafts, artistic elegance and rich cultural implications.”可知,它们的设计和建造受到了中国传统山水画中天马行空的诗意写意风格的影响,以其娴熟的技法、优雅的艺术风格和丰富的文化内涵而闻名。故推知,苏州园林有着自然与文化元素。故选D。
7.B 词义猜测题。根据第三段画线词所在句“Limited to the space within a single residence... of the natural world, incorporating basic elements such as water, stones, plants, and various types of buildings of literary and poetic significance.”可知,苏州园林受空间限制,只能把这些自然世界的基本元素缩小融合在一起,苏州园林是自然与文学、诗意的缩影。故推知,画线词意为“映像”,与reflection意思一致。故选B。
8.C 推理判断题。根据最后一段第一、二句“These excellent gardens are a proof to the superior craftsmanship of the garden masters of the time. These unique designs that have been inspired but are not limited by concepts of nature have had great influence on the development of both Eastern and Western garden art.”可知,作者在最后一段讲述了苏州园林的精湛与对世界建筑风格的影响。故推知,作者认为苏州园林设计巧妙,有影响力。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看