2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
A
(2025·广西五校高二联考) Be more productive. That is how ChatGPT from OpenAI sells itself to workers. But not everyone is on board. According to two studies, women use ChatGPT between 16% and 20% less than men fellows.
The first study investigated 100,000 people across 11 professions in which the technology could save Workers' time. Across all professions, women were less likely to use ChatGPT than men. For example, among software developers, almost two-thirds of men used it while less than half of women did so on similar (相似的) tasks. The study also found that lacking of confidence, more women than men needed training to use technology.
Another study for the gender (性别) imbalance comes from an investigation of 486 students by Daniel Carvajal at the Norwegian School of Economics (NHH). It also found a gender gap: in the NHH's only course, female students were 18% less likely to use ChatGPT often. When the researchers grouped students by admission grades, the gap existed in the behaviour of mid- and high-performing women. Low performers were almost as likely as men to use the technology.
Why? The researchers probed the gaps with questions. They asked students whether they would still use ChatGPT if their professor does not allow it, and answers were similar. However, if agreed, everyone, including the high-performing women, reported that they would make use of the technology. In other words, the high-achieving women appeared to impose a limit on themselves. “It's the ‘good girl’ thing,” says a student. “It's this idea that ‘I have to do it on my own and I shouldn't deceive or take short-cuts’.”
Lacking of experience with AI could carry a cost when students enter job market as managers value high-performing women with AI knowledge 8% more than those without. This phenomenon does not exist for men, suggesting that there are awards for women who are willing to relax themselves on ChatGPT.
1. What can we know from Paragraph 2?
A. Men tended to use less ChatGPT than women.
B. Women didn't need training to use technology.
C. Women didn't know how to use ChatGPT.
D. More women needed training to use technology.
2. What did Daniel Carvajal find in the second study?
A. Low-achieving women were less likely to use AI.
B. High-achieving women were less likely to use AI.
C. Female students were more likely to use AI than male.
D. Both low- and high-achieving female liked to use AI.
3. What does the underlined word “impose” in Paragraph 4 mean?
A. Force.
B. Remove.
C. Attack.
D. Refuse.
4. What's managers' attitude to women with AI knowledge?
A. Negative.
B. Indifferent.
C. Neutral.
D. Positive.
(2025·广西五校高二联考) Be more productive. That is how ChatGPT from OpenAI sells itself to workers. But not everyone is on board. According to two studies, women use ChatGPT between 16% and 20% less than men fellows.
The first study investigated 100,000 people across 11 professions in which the technology could save Workers' time. Across all professions, women were less likely to use ChatGPT than men. For example, among software developers, almost two-thirds of men used it while less than half of women did so on similar (相似的) tasks. The study also found that lacking of confidence, more women than men needed training to use technology.
Another study for the gender (性别) imbalance comes from an investigation of 486 students by Daniel Carvajal at the Norwegian School of Economics (NHH). It also found a gender gap: in the NHH's only course, female students were 18% less likely to use ChatGPT often. When the researchers grouped students by admission grades, the gap existed in the behaviour of mid- and high-performing women. Low performers were almost as likely as men to use the technology.
Why? The researchers probed the gaps with questions. They asked students whether they would still use ChatGPT if their professor does not allow it, and answers were similar. However, if agreed, everyone, including the high-performing women, reported that they would make use of the technology. In other words, the high-achieving women appeared to impose a limit on themselves. “It's the ‘good girl’ thing,” says a student. “It's this idea that ‘I have to do it on my own and I shouldn't deceive or take short-cuts’.”
Lacking of experience with AI could carry a cost when students enter job market as managers value high-performing women with AI knowledge 8% more than those without. This phenomenon does not exist for men, suggesting that there are awards for women who are willing to relax themselves on ChatGPT.
1. What can we know from Paragraph 2?
A. Men tended to use less ChatGPT than women.
B. Women didn't need training to use technology.
C. Women didn't know how to use ChatGPT.
D. More women needed training to use technology.
2. What did Daniel Carvajal find in the second study?
A. Low-achieving women were less likely to use AI.
B. High-achieving women were less likely to use AI.
C. Female students were more likely to use AI than male.
D. Both low- and high-achieving female liked to use AI.
3. What does the underlined word “impose” in Paragraph 4 mean?
A. Force.
B. Remove.
C. Attack.
D. Refuse.
4. What's managers' attitude to women with AI knowledge?
A. Negative.
B. Indifferent.
C. Neutral.
D. Positive.
答案:
A
语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了男性和女性在使用人工智能方面的差异。
1.D 细节理解题。根据第二段最后一句“The study also found that lacking of confidence, more women than men needed training to use technology.”可知,更多的女性需要接受使用技术的培训。故选D。
2.B 推理判断题。根据第三段的“When the researchers grouped students by admission grades, the gap existed in the behaviour of mid- and high-performing women. Low performers were almost as likely as men to use the technology.”和第四段最后三句可推知,高成就的女性不太可能使用人工智能。故选B。
3.A 词义猜测题。根据画线词下文“‘这是好女孩的事情。’一名学生说,‘这是一种‘我必须自己做,我不应该欺骗或走捷径’的想法’”可推知,女性对自己施加了一种要求,需要自行完成任务而不应偷懒使用ChatGPT。所以画线词意为“施加,强加”,与force意义一致。故选A。
4.D 观点态度题。根据最后一段第一句“当学生进入就业市场时,缺乏人工智能方面的经验可能会带来不利影响,因为管理者对具有人工智能知识的高绩效女性的重视程度比没有人工智能知识的女性高8%”可推知,管理者对有人工智能知识的女性持积极的态度。故选D。
语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了男性和女性在使用人工智能方面的差异。
1.D 细节理解题。根据第二段最后一句“The study also found that lacking of confidence, more women than men needed training to use technology.”可知,更多的女性需要接受使用技术的培训。故选D。
2.B 推理判断题。根据第三段的“When the researchers grouped students by admission grades, the gap existed in the behaviour of mid- and high-performing women. Low performers were almost as likely as men to use the technology.”和第四段最后三句可推知,高成就的女性不太可能使用人工智能。故选B。
3.A 词义猜测题。根据画线词下文“‘这是好女孩的事情。’一名学生说,‘这是一种‘我必须自己做,我不应该欺骗或走捷径’的想法’”可推知,女性对自己施加了一种要求,需要自行完成任务而不应偷懒使用ChatGPT。所以画线词意为“施加,强加”,与force意义一致。故选A。
4.D 观点态度题。根据最后一段第一句“当学生进入就业市场时,缺乏人工智能方面的经验可能会带来不利影响,因为管理者对具有人工智能知识的高绩效女性的重视程度比没有人工智能知识的女性高8%”可推知,管理者对有人工智能知识的女性持积极的态度。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看