2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
B
(2025·重庆高二月考) Operation Overlord, the Allied (同盟国的) campaign to liberate (解放) Europe and defeat the Nazis, has long been memorialised in Hollywood films like *Saving Private Ryan*. By August 1944, over two million soldiers had landed in northern France to fight the Germans. Their story is well-known. Much less well-known is the crucial role hundreds of thousands of women from all walks of life played in this epic military mission.
29-year-old Welsh nurse Iris Bower was one of the first British women to arrive in Normandy after the D-Day landings in June 1944. She faced down hostility before she'd even reached the beaches. “We don't want any bloody women in this outfit,” one of the soldiers told her. But with the biggest invasion in history underway, women like Iris were vital to Allied victory.
Not discouraged by male opponents, Iris was one of the two women from the Princess May's Royal Air Force Nursing Service who crossed the Channel five days after the invasion began. Supplies were basic, sleeping in trenches (战壕), washing from a bucket (水桶), bombs exploding overhead. The nursing sisters worked tirelessly in a temporary field hospital, where over 1,000 wounded soldiers were treated in under a week.
Back in Britain, 18-year-old Ruth Bourne was fighting the same war as Iris and the men on the beaches but from a north London outstation, part of the Bletchley Park code-breaking centre. Ruth operated the giant, noisy machines used to break the German Enigma codes. In June 1944, her workload was particularly heavy. Thousands of women there translated and processed these coded enemy messages, yielding crucial intelligence for the army fighting across France.
There were also other women found themselves far nearer the action. They operated radar, height finders, predictors and cutting-edge technology to plot the course of enemy aircraft.
5. Why does the author mention the film *Saving Private Ryan*?
A. To show millions of people died in the war.
B. To show there are many inspiring war films.
C. To show D-Day Landings have raised people' interest.
D. To show men's contribution in war is widely-recognised.
6. What does the underlined word “hostility” in Paragraph 2 probably mean?
A. A serious warning.
B. A kind reminder.
C. An unfriendly attitude.
D. A warm welcome.
7. What does the author want to stress in Paragraph 3?
A. The initial resistance from male colleagues.
B. The timely treatment to the wounded soldiers.
C. The support and encouragement from the military.
D. The tough working conditions and heavy workload.
8. What was Ruth Bourne's role during the war?
A. She was a translator.
B. She was a pilot.
C. She was a code-breaker.
D. She was a nurse.
(2025·重庆高二月考) Operation Overlord, the Allied (同盟国的) campaign to liberate (解放) Europe and defeat the Nazis, has long been memorialised in Hollywood films like *Saving Private Ryan*. By August 1944, over two million soldiers had landed in northern France to fight the Germans. Their story is well-known. Much less well-known is the crucial role hundreds of thousands of women from all walks of life played in this epic military mission.
29-year-old Welsh nurse Iris Bower was one of the first British women to arrive in Normandy after the D-Day landings in June 1944. She faced down hostility before she'd even reached the beaches. “We don't want any bloody women in this outfit,” one of the soldiers told her. But with the biggest invasion in history underway, women like Iris were vital to Allied victory.
Not discouraged by male opponents, Iris was one of the two women from the Princess May's Royal Air Force Nursing Service who crossed the Channel five days after the invasion began. Supplies were basic, sleeping in trenches (战壕), washing from a bucket (水桶), bombs exploding overhead. The nursing sisters worked tirelessly in a temporary field hospital, where over 1,000 wounded soldiers were treated in under a week.
Back in Britain, 18-year-old Ruth Bourne was fighting the same war as Iris and the men on the beaches but from a north London outstation, part of the Bletchley Park code-breaking centre. Ruth operated the giant, noisy machines used to break the German Enigma codes. In June 1944, her workload was particularly heavy. Thousands of women there translated and processed these coded enemy messages, yielding crucial intelligence for the army fighting across France.
There were also other women found themselves far nearer the action. They operated radar, height finders, predictors and cutting-edge technology to plot the course of enemy aircraft.
5. Why does the author mention the film *Saving Private Ryan*?
A. To show millions of people died in the war.
B. To show there are many inspiring war films.
C. To show D-Day Landings have raised people' interest.
D. To show men's contribution in war is widely-recognised.
6. What does the underlined word “hostility” in Paragraph 2 probably mean?
A. A serious warning.
B. A kind reminder.
C. An unfriendly attitude.
D. A warm welcome.
7. What does the author want to stress in Paragraph 3?
A. The initial resistance from male colleagues.
B. The timely treatment to the wounded soldiers.
C. The support and encouragement from the military.
D. The tough working conditions and heavy workload.
8. What was Ruth Bourne's role during the war?
A. She was a translator.
B. She was a pilot.
C. She was a code-breaker.
D. She was a nurse.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。文章讲述了在二战期间,女性在盟军解放欧洲的行动中所发挥的关键作用,特别是通过几位女性的具体例子来展示她们的贡献。
5.D 推理判断题。根据第一段中的“Operation Overlord, the
Allied(同盟国的) campaign to liberate(解放) Europe and
defeat the Nazis... Their story is well-known.”可推知,作者提到《拯救大兵瑞恩》这部电影是为了展示男性在二战中的贡献已经被广泛认可,从而引出女性在这一历史事件中
的重要作用未被知晓。故选D。
6.C 词义猜测题。根据第二段画线词所在句下一句“‘We
don’t want any bloody women in this outfit,’ one of the
soldiers told her.”可以看出,士兵们对女性的到来持有不友好的态度,因此画线词hostility在此处意为“不友好的态
度”。故选C。
7.D 推理判断题。根据第三段最后两句可知,供给是基本的,睡在战壕里,用水桶洗衣服,炸弹在头顶爆炸。护士姐妹们在临时野战医院不知疲倦地工作,在不到一周的时间
里,这里治疗了1,000多名受伤士兵。故推知,作者想在第三段强调她们工作条件的艰苦和工作量的沉重。故选D。
8.C 推理判断题。根据第四段第二句“Ruth operated the
giant, noisy machines used to break the German Enigma
codes.”可知,她操作的是用于破解德国恩尼格玛密码的大机器。故推知,鲁思·伯恩(Ruth Bourne)在战争中的角色是代码破解者。故选C。
5.D 推理判断题。根据第一段中的“Operation Overlord, the
Allied(同盟国的) campaign to liberate(解放) Europe and
defeat the Nazis... Their story is well-known.”可推知,作者提到《拯救大兵瑞恩》这部电影是为了展示男性在二战中的贡献已经被广泛认可,从而引出女性在这一历史事件中
的重要作用未被知晓。故选D。
6.C 词义猜测题。根据第二段画线词所在句下一句“‘We
don’t want any bloody women in this outfit,’ one of the
soldiers told her.”可以看出,士兵们对女性的到来持有不友好的态度,因此画线词hostility在此处意为“不友好的态
度”。故选C。
7.D 推理判断题。根据第三段最后两句可知,供给是基本的,睡在战壕里,用水桶洗衣服,炸弹在头顶爆炸。护士姐妹们在临时野战医院不知疲倦地工作,在不到一周的时间
里,这里治疗了1,000多名受伤士兵。故推知,作者想在第三段强调她们工作条件的艰苦和工作量的沉重。故选D。
8.C 推理判断题。根据第四段第二句“Ruth operated the
giant, noisy machines used to break the German Enigma
codes.”可知,她操作的是用于破解德国恩尼格玛密码的大机器。故推知,鲁思·伯恩(Ruth Bourne)在战争中的角色是代码破解者。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看