2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅳ. 根据汉语提示写出适当的短语
1. Her
2. The recipe is
3. He
4. His grandfather
5. The children
1. Her
approach to
(……的途径/方法) learning maths involves a lot of practice problems and group discussions.2. The recipe is
nothing more than
(只不过) a few simple ingredients combined in the right way.3. He
put his energy into
(把精力投入到) learning to play the guitar, taking lessons and practising daily.4. His grandfather
passed away
(去世) last week after a long illness. The family is deeply saddened.5. The children
posed for
(为……摆好姿势) a photo with their teacher on the last day of school to remember the year.
答案:
IV.根据汉语提示写出适当的短语
1.approach to 2.nothing more than 3.put his energy into
4.passed away 5.posed for
1.approach to 2.nothing more than 3.put his energy into
4.passed away 5.posed for
Ⅴ. 完成句子
1. 老师让教室保持安静有序以便学生学习。(keep + 宾语 + 宾语补足语)
The teacher
2. 正是因为恶劣的天气,这场篮球比赛才不得不推迟。(强调句)
3. 即使在今天,不论他们住在哪里,也不论他们说何种方言,中国人都仍能通过书写(文字)进行交流。(“no matter + 疑问词”引导状语从句)
Even today,
4. 他们没有及时收到邀请,也没有被告知场地变更的消息。(nor 前置引起部分倒装)
They didn't receive the invitation in time,
5. 直到老师用实际例子解释,这个学生才明白这个概念。(not... until)
The student
1. 老师让教室保持安静有序以便学生学习。(keep + 宾语 + 宾语补足语)
The teacher
kept the classroom quiet and orderly
for the students to study.2. 正是因为恶劣的天气,这场篮球比赛才不得不推迟。(强调句)
It was because of the bad weather that
the basketball match had to be put off.3. 即使在今天,不论他们住在哪里,也不论他们说何种方言,中国人都仍能通过书写(文字)进行交流。(“no matter + 疑问词”引导状语从句)
Even today,
no matter where they live or what dialect they speak
, Chinese people can all still communicate in writing.4. 他们没有及时收到邀请,也没有被告知场地变更的消息。(nor 前置引起部分倒装)
They didn't receive the invitation in time,
nor were they informed about the change of spot
.5. 直到老师用实际例子解释,这个学生才明白这个概念。(not... until)
The student
didn’t understand the concept until the teacher explained it
with real - life examples.
答案:
V.完成句子
1.kept the classroom quiet and orderly
2.It was because of the bad weather that
3.no matter where they live or what dialect they speak
4.nor were they informed about the change of spot
5.didn’t understand the concept until the teacher explained it
1.kept the classroom quiet and orderly
2.It was because of the bad weather that
3.no matter where they live or what dialect they speak
4.nor were they informed about the change of spot
5.didn’t understand the concept until the teacher explained it
Ⅰ. 阅读理解
A
(2024·山东枣庄高二期末) On a drizzly British spring day, the 2024 Guinness World Records held a ceremony in Bournemouth to award local lifeguard Chris Lewis the title of the world's longest - serving lifeguard.
Lewis, 74, began volunteering as a lifeguard at the age of 16. Over the years, he patrolled the beaches as a member of the Royal Life Saving Society, and in 2001, became part of the Royal National Lifeboat Institution (RNLI) lifeguard service when the charity began providing beach patrols for local authorities. “It's the best job in the world,” Lewis said. “Your workplace is on the beach, which you love, and you're helping people. What could be better?”
Most of his colleagues are half his age, but he is still fighting fit. A Royal National Lifeboat Institution lifeguard must complete a 400m pool swim in under 7.5 minutes, and run 200m along the beach in under 40 seconds. The swimming fitness tests are still reasonably easy for Lewis. But a little hip trouble, the legacy of a rugby injury, can slow down his running. “I've been doing yoga to try to help with that,” he said.
Lewis's most memorable rescue took place in 2010 when a 16 - year - old girl and her two younger brothers got into trouble while swimming off Durley Chine beach. On that day, the girl was being hurled into a groyne (防波堤), leaving her with nasty cuts. One of her brothers was hanging on to the groyne while the third child was being knocked around by the waves. Lewis swam out with a rescue tube and managed to get all three back to the beach. As he got out, everyone on the beach stood up and applauded.
If Lewis does stop any time soon, there is someone else who may just break his record. His wife of 49 years, Elaine Lewis, 70, has been a lifeguard in Bournemouth for 50 years and still competes in lifeguard competitions. Their two children are lifeguards and their grandchildren are in training.
1. How long has Lewis been working as a RNLI lifeguard?
A. 58 years.
B. 49 years.
C. 35 years.
D. 24 years.
2. What made Lewis work so long?
A. His interest in swimming.
B. His colleagues' challenge.
C. His love for helping others.
D. His desire to regain health.
3. Which of the following best describes Lewis's job?
A. Well - paid.
B. Demanding.
C. Creative.
D. Exciting.
4. What is presented in Paragraph 4?
A. A practical example.
B. The social response.
C. The risks Lewis faces.
D. The author's attitude.
A
(2024·山东枣庄高二期末) On a drizzly British spring day, the 2024 Guinness World Records held a ceremony in Bournemouth to award local lifeguard Chris Lewis the title of the world's longest - serving lifeguard.
Lewis, 74, began volunteering as a lifeguard at the age of 16. Over the years, he patrolled the beaches as a member of the Royal Life Saving Society, and in 2001, became part of the Royal National Lifeboat Institution (RNLI) lifeguard service when the charity began providing beach patrols for local authorities. “It's the best job in the world,” Lewis said. “Your workplace is on the beach, which you love, and you're helping people. What could be better?”
Most of his colleagues are half his age, but he is still fighting fit. A Royal National Lifeboat Institution lifeguard must complete a 400m pool swim in under 7.5 minutes, and run 200m along the beach in under 40 seconds. The swimming fitness tests are still reasonably easy for Lewis. But a little hip trouble, the legacy of a rugby injury, can slow down his running. “I've been doing yoga to try to help with that,” he said.
Lewis's most memorable rescue took place in 2010 when a 16 - year - old girl and her two younger brothers got into trouble while swimming off Durley Chine beach. On that day, the girl was being hurled into a groyne (防波堤), leaving her with nasty cuts. One of her brothers was hanging on to the groyne while the third child was being knocked around by the waves. Lewis swam out with a rescue tube and managed to get all three back to the beach. As he got out, everyone on the beach stood up and applauded.
If Lewis does stop any time soon, there is someone else who may just break his record. His wife of 49 years, Elaine Lewis, 70, has been a lifeguard in Bournemouth for 50 years and still competes in lifeguard competitions. Their two children are lifeguards and their grandchildren are in training.
1. How long has Lewis been working as a RNLI lifeguard?
A. 58 years.
B. 49 years.
C. 35 years.
D. 24 years.
2. What made Lewis work so long?
A. His interest in swimming.
B. His colleagues' challenge.
C. His love for helping others.
D. His desire to regain health.
3. Which of the following best describes Lewis's job?
A. Well - paid.
B. Demanding.
C. Creative.
D. Exciting.
4. What is presented in Paragraph 4?
A. A practical example.
B. The social response.
C. The risks Lewis faces.
D. The author's attitude.
答案:
I.阅读理解
A
语篇导读 本文是一篇新闻报道。文章主要报道了英国伯恩茅斯的救生员克里斯·刘易斯(Chris Lewis)在2024年被授予吉尼斯世界纪录“世界上服役时间最长的救生员”称号。
1.D 细节理解题。根据第一段中的“the 2024 Guinness World Records held a ceremony...”以及第二段第二句中的“Over the years, he patrolled the beaches as a member... and in 2001, became part of the Royal National Lifeboat Institution (RNLI) lifeguard service”可知,刘易斯在RNLI当救生员有24年了。故选D。
2.C 推理判断题。根据第二段中刘易斯说的话“你在喜欢的海滩上工作,你在帮助人们。还有比这更好的吗?”可推知,让刘易斯工作了这么久的原因是他乐于助人。故选C。
3.B 推理判断题。根据第三段第二句“A Royal National Lifeboat Institution lifeguard must complete a 400m pool swim in under 7.5 minutes, and run 200m along the beach in under 40 seconds.”可知,Royal National Lifeboat Institution的救生员必须在7.5分钟内游完400米泳池,在40秒内沿着海滩跑完200米。故推知,刘易斯的工作要求高,可用demanding来描述他的工作。故选B。
4.A 推理判断题。根据第四段提到的刘易斯成功营救姐弟三人的事例可推知,第四段主要讲的是一个实际的例子。故选A。
A
语篇导读 本文是一篇新闻报道。文章主要报道了英国伯恩茅斯的救生员克里斯·刘易斯(Chris Lewis)在2024年被授予吉尼斯世界纪录“世界上服役时间最长的救生员”称号。
1.D 细节理解题。根据第一段中的“the 2024 Guinness World Records held a ceremony...”以及第二段第二句中的“Over the years, he patrolled the beaches as a member... and in 2001, became part of the Royal National Lifeboat Institution (RNLI) lifeguard service”可知,刘易斯在RNLI当救生员有24年了。故选D。
2.C 推理判断题。根据第二段中刘易斯说的话“你在喜欢的海滩上工作,你在帮助人们。还有比这更好的吗?”可推知,让刘易斯工作了这么久的原因是他乐于助人。故选C。
3.B 推理判断题。根据第三段第二句“A Royal National Lifeboat Institution lifeguard must complete a 400m pool swim in under 7.5 minutes, and run 200m along the beach in under 40 seconds.”可知,Royal National Lifeboat Institution的救生员必须在7.5分钟内游完400米泳池,在40秒内沿着海滩跑完200米。故推知,刘易斯的工作要求高,可用demanding来描述他的工作。故选B。
4.A 推理判断题。根据第四段提到的刘易斯成功营救姐弟三人的事例可推知,第四段主要讲的是一个实际的例子。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看