2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
B
(2024·四川成都高二检测)Dreams of world peace are as old as wars. But as the women of Wales were recovering from World War I, they demanded peace in droves.
Still sorrowing the husbands, sons, and loved ones who fought in the war, in 1923 the Welsh League of Nations United (WLNU) drafted a petition(请愿书) at Aberystwyth University calling for a warless world.
The petition was signed by roughly three quarters of all the women in Wales and was said to be seven miles long. The document was then packed in a large oak chest and sent across the Atlantic.
It was the WLNU's hope that America would join in their mission for peace, and so they toured with the petition across the country before President Calvin Coolidge gave it to the Smithsonian for preservation.
As the centennial anniversary of World War I approached, a plaque was found in the archives at the Temple of Peace in Cardiff mentioning the petition, but nobody knew what it was, says Mererid Hopwood, chair of the Women's Peace Petition Partnership.
So in 2017, an email was sent to the Smithsonian inquiring about the status, and location of the chest and its petition.
Having arrived at the National Library of Wales on 29 March this year, Hopwood received it along with other members of the Peace Petition Partnership and described opening the chest and finally getting to see its contents(内容) as an emotional moment.
Hopwood is hoping more Welsh citizens will have similar experiences now that the petition has returned to its original home. The petition will be digitised, along with all signatures and addresses, so the public can view it online and see if their grandmothers or previous tenants of their homes signed 100 years ago.
Clearly the world has not yet achieved the petition's great goals, but Hopwood said the signatures gave her hope.
5.What was the petition meant for?
A.A thirst for peace.
B.An end to WWI.
C.A fight for Wales.
D.A call for apology.
6.What can we infer about the petition from Paragraph 3?
A.Most Welsh signed on the petition.
B.Welsh asked for Americans' help.
C.Welsh women wished for peace.
D.Welsh women honoured the war.
7.How did Hopwood like the reappearance of the petition?
A.She could lead the petition.
B.Her hope for peace is on fire.
C.Welsh could be free of wars.
D.It would cause a big storm.
8.What is the author's purpose in writing the passage?
A.To memorise World War I.
B.To remind to value peace.
C.To prove Welsh bravery.
D.To inform reappearance of a petition.
(2024·四川成都高二检测)Dreams of world peace are as old as wars. But as the women of Wales were recovering from World War I, they demanded peace in droves.
Still sorrowing the husbands, sons, and loved ones who fought in the war, in 1923 the Welsh League of Nations United (WLNU) drafted a petition(请愿书) at Aberystwyth University calling for a warless world.
The petition was signed by roughly three quarters of all the women in Wales and was said to be seven miles long. The document was then packed in a large oak chest and sent across the Atlantic.
It was the WLNU's hope that America would join in their mission for peace, and so they toured with the petition across the country before President Calvin Coolidge gave it to the Smithsonian for preservation.
As the centennial anniversary of World War I approached, a plaque was found in the archives at the Temple of Peace in Cardiff mentioning the petition, but nobody knew what it was, says Mererid Hopwood, chair of the Women's Peace Petition Partnership.
So in 2017, an email was sent to the Smithsonian inquiring about the status, and location of the chest and its petition.
Having arrived at the National Library of Wales on 29 March this year, Hopwood received it along with other members of the Peace Petition Partnership and described opening the chest and finally getting to see its contents(内容) as an emotional moment.
Hopwood is hoping more Welsh citizens will have similar experiences now that the petition has returned to its original home. The petition will be digitised, along with all signatures and addresses, so the public can view it online and see if their grandmothers or previous tenants of their homes signed 100 years ago.
Clearly the world has not yet achieved the petition's great goals, but Hopwood said the signatures gave her hope.
5.What was the petition meant for?
A.A thirst for peace.
B.An end to WWI.
C.A fight for Wales.
D.A call for apology.
6.What can we infer about the petition from Paragraph 3?
A.Most Welsh signed on the petition.
B.Welsh asked for Americans' help.
C.Welsh women wished for peace.
D.Welsh women honoured the war.
7.How did Hopwood like the reappearance of the petition?
A.She could lead the petition.
B.Her hope for peace is on fire.
C.Welsh could be free of wars.
D.It would cause a big storm.
8.What is the author's purpose in writing the passage?
A.To memorise World War I.
B.To remind to value peace.
C.To prove Welsh bravery.
D.To inform reappearance of a petition.
答案:
5.A 细节理解题。根据第二段“Still sorrowing the husbands, sons, and loved ones who fought in the war, in 1923 the Welsh League of Nations United (WLNU) drafted a petition(请愿书) at Aberystwyth University calling for a warless world.”可知,这份请愿书是为了呼吁世界和平。故选A。
6.C 推理判断题。根据第三段第一句“这份请愿书有威尔士大约四分之三的女性签名,据说长达七英里”可推知,威尔士女性渴望和平。故选C。
7.B 推理判断题。根据最后一段提到的“显然,世界还没有达到请愿书的伟大目标,但霍普伍德说,请愿书给了她希望”可推知,请愿书的再次出现燃起了她对和平的希望。故选B。
8.D 写作意图题。根据第二段“在为那些在战争中牺牲的丈夫、儿子和亲人感到悲痛之际,1923年,联合国威尔士联盟(WLNU)在阿伯里斯特威斯大学起草了一份请愿书,呼吁建立一个没有战争的世界”并结合下文对这份和平请愿书的详情以及在一战100周年纪念之际再次面世的事实可推知,作者写这篇文章的目的是告知再次出现的请愿书。故选D。
6.C 推理判断题。根据第三段第一句“这份请愿书有威尔士大约四分之三的女性签名,据说长达七英里”可推知,威尔士女性渴望和平。故选C。
7.B 推理判断题。根据最后一段提到的“显然,世界还没有达到请愿书的伟大目标,但霍普伍德说,请愿书给了她希望”可推知,请愿书的再次出现燃起了她对和平的希望。故选B。
8.D 写作意图题。根据第二段“在为那些在战争中牺牲的丈夫、儿子和亲人感到悲痛之际,1923年,联合国威尔士联盟(WLNU)在阿伯里斯特威斯大学起草了一份请愿书,呼吁建立一个没有战争的世界”并结合下文对这份和平请愿书的详情以及在一战100周年纪念之际再次面世的事实可推知,作者写这篇文章的目的是告知再次出现的请愿书。故选D。
Ⅱ.完形填空
(2024·山东青岛高二中期中)I've been working as a UN peacekeeper in the Central African Republic for the past two years. Before this, I was a pilot and I 1 my work. However, I felt it was my duty to help innocent people who are caught in trouble, so I 2 the United Nations. The Central African Republic is a relatively small country. Since it got 3 from France in the 1950s, there have been many violent conflicts between the government and rebels(反叛者). In 2012, a civil war began, due to which over one million people were forced to 4 their homes and there were many deaths and injuries. In 5 , the United Nations launched a peacekeeping 6 in the country.
We peacekeepers 7 cities and villages to 8 that no conflict is occurring and help bring supplies of food and medicine. We are a 9 that can keep people in conflict apart.
As a woman, I am particularly 10 as I can act as a role model for many women and girls in the country. When they see how others respect me, they feel that they also 11 to be respected and treated 12 to man.
My life is not 13 in any way! It's long hours in a very tough environment. I have basic 14 with just a bed in a shared room. Of course, being away from my family and friends is also very hard at times. However, I know that the Central African Republic is safer because of the UN peacekeepers, and that makes it all 15 .
1.A.hated
B.changed
C.guarded
D.enjoyed
2.A.gave in to
B.signed up with
C.kept up with
D.looked up to
3.A.treatment
B.inspiration
C.technology
D.independence
4.A.flee
B.return
C.sweep
D.tend
5.A.turn
B.surprise
C.addition
D.response
6.A.measure
B.reputation
C.mission
D.business
7.A.monitor
B.expand
C.follow
D.block
8.A.report
B.prove
C.ensure
D.predict
9.A.bridge
B.castle
C.barrier
D.shelter
10.A.protected
B.valued
C.trusted
D.doubted
11.A.deserve
B.prefer
C.plan
D.fail
12.A.gently
B.equally
C.intimately
D.honestly
13.A.boring
B.rewarding
C.difficult
D.fancy
14.A.association
B.administration
C.accommodation
D.adaptation
15.A.available
B.worthwhile
C.ambitious
D.educational
(2024·山东青岛高二中期中)I've been working as a UN peacekeeper in the Central African Republic for the past two years. Before this, I was a pilot and I 1 my work. However, I felt it was my duty to help innocent people who are caught in trouble, so I 2 the United Nations. The Central African Republic is a relatively small country. Since it got 3 from France in the 1950s, there have been many violent conflicts between the government and rebels(反叛者). In 2012, a civil war began, due to which over one million people were forced to 4 their homes and there were many deaths and injuries. In 5 , the United Nations launched a peacekeeping 6 in the country.
We peacekeepers 7 cities and villages to 8 that no conflict is occurring and help bring supplies of food and medicine. We are a 9 that can keep people in conflict apart.
As a woman, I am particularly 10 as I can act as a role model for many women and girls in the country. When they see how others respect me, they feel that they also 11 to be respected and treated 12 to man.
My life is not 13 in any way! It's long hours in a very tough environment. I have basic 14 with just a bed in a shared room. Of course, being away from my family and friends is also very hard at times. However, I know that the Central African Republic is safer because of the UN peacekeepers, and that makes it all 15 .
1.A.hated
B.changed
C.guarded
D.enjoyed
2.A.gave in to
B.signed up with
C.kept up with
D.looked up to
3.A.treatment
B.inspiration
C.technology
D.independence
4.A.flee
B.return
C.sweep
D.tend
5.A.turn
B.surprise
C.addition
D.response
6.A.measure
B.reputation
C.mission
D.business
7.A.monitor
B.expand
C.follow
D.block
8.A.report
B.prove
C.ensure
D.predict
9.A.bridge
B.castle
C.barrier
D.shelter
10.A.protected
B.valued
C.trusted
D.doubted
11.A.deserve
B.prefer
C.plan
D.fail
12.A.gently
B.equally
C.intimately
D.honestly
13.A.boring
B.rewarding
C.difficult
D.fancy
14.A.association
B.administration
C.accommodation
D.adaptation
15.A.available
B.worthwhile
C.ambitious
D.educational
答案:
1.D 根据下文“However,I felt it was my duty to help innocent people”可知,作者之前是一名飞行员,虽然喜欢这份工作,但是觉得自己有责任去帮助别人,所以成了联合国维和人员。hate“憎恨;厌恶”;change“改变”;guard“保卫”;enjoy“享受;喜欢”。故选D。
2.B 根据上文“I’ve been working as a UN peacekeeper in the Central African Republic for the past two years.”和“I felt it was my duty to help”可知,作者觉得有责任帮助陷入困境的人,所以和联合国签约,成了维和人员。give in to“让步于”;sign up with“签约”;keep up with“跟上”;look up to“敬仰;崇拜”。故选B。
3.D 根据下文“from France in the 1950s...between the government and rebels(反叛者)”可推知,中非共和国获得独立以后内乱不断。treatment“对待;治疗”;inspiration“灵感”;technology“技术”;independence“独立”。故选D。
4.A 根据上文a civil war began可推知,内战爆发,人民被迫背井离乡。flee“逃跑;逃离”;return“返回”;sweep“打扫”;tend“照顾;倾向”。故选A。
5.D 根据语境及下文“the United Nations launched a peacekeeping 6 in the country”可知,作为对中非共和国内战的回应,联合国成立了一个维和团。in response为固定搭配,意为“作为回应”。turn“转动”;surprise“惊讶”;addition“增加”;response“回应”。故选D。
6.C 根据上文launched a peacekeeping可推知,联合国在中非共和国成立了一个维和团。measure“措施”;reputation“名声”;mission“官方使团;代表团”;business“生意”。故选C。
7.A 根据下文“cities and villages to 8 that no conflict is occurring”可推知,维和人员的职责是防止冲突发生,所以此处指监测各个城市和村庄。monitor“监视”;expand“扩大”;follow“跟随”;block“阻碍”。故选A。
8.C 根据下文no conflict is occurring and help bring supplies of food and medicine可知,维和人员的任务是确保没有冲突发生,并帮助运送食品和药品。report“报道”;prove“证明”;ensure“确保”;predict“预测”。故选C。
9.C 根据下文that can keep people in conflict apart可推知,维和人员是把冲突中的人们隔离开来的屏障。bridge“桥梁”;castle“城堡”;barrier“屏障”;shelter“避难所”。故选C。
10.B 根据下文“When they see how others respect me可知,作者身为女性受到尊重,得到重视。protect“保护”;value“重视;珍视”;trust“信任”;doubt“怀疑”。故选B。
11.A 根据上文I can act as a role model for many women and girls in the country可推知,当地女性看到作者备受尊重,她们觉得自己也应得到尊重。deserve“应得”;prefer“更喜欢”;plan“计划”;fail“失败”。故选A。
12.B 根据上文to be respected and treated可知,她们认为自己也应该得到尊重和平等对待。gently“温柔地”;equally“平等地”;intimately“密切地”;honestly“诚实地”。故选B。
13.D 根据下文“It’s long hours in a very tough environment.”可知,作者的生活一点也不奢华。boring“令人厌倦的”;rewarding“值得做的”;difficult“困难的”;fancy“精致的”。故选D。
14.C 根据下文with just a bed in a shared room可推知,此处描述的是住宿条件。association“协会;联系”;administration“管理”;accommodation“住宿”;adaptation“适应”。故选C。
15.B 根据上文“However,I know that the Central African Republic is safer because of the UN peacekeepers”可知,当看到中非共和国更加安全了,作者觉得很值得。available“可获得的”;worthwhile“值得的”;ambitious“雄心勃勃的”;educational“有教育意义的”。故选B。
2.B 根据上文“I’ve been working as a UN peacekeeper in the Central African Republic for the past two years.”和“I felt it was my duty to help”可知,作者觉得有责任帮助陷入困境的人,所以和联合国签约,成了维和人员。give in to“让步于”;sign up with“签约”;keep up with“跟上”;look up to“敬仰;崇拜”。故选B。
3.D 根据下文“from France in the 1950s...between the government and rebels(反叛者)”可推知,中非共和国获得独立以后内乱不断。treatment“对待;治疗”;inspiration“灵感”;technology“技术”;independence“独立”。故选D。
4.A 根据上文a civil war began可推知,内战爆发,人民被迫背井离乡。flee“逃跑;逃离”;return“返回”;sweep“打扫”;tend“照顾;倾向”。故选A。
5.D 根据语境及下文“the United Nations launched a peacekeeping 6 in the country”可知,作为对中非共和国内战的回应,联合国成立了一个维和团。in response为固定搭配,意为“作为回应”。turn“转动”;surprise“惊讶”;addition“增加”;response“回应”。故选D。
6.C 根据上文launched a peacekeeping可推知,联合国在中非共和国成立了一个维和团。measure“措施”;reputation“名声”;mission“官方使团;代表团”;business“生意”。故选C。
7.A 根据下文“cities and villages to 8 that no conflict is occurring”可推知,维和人员的职责是防止冲突发生,所以此处指监测各个城市和村庄。monitor“监视”;expand“扩大”;follow“跟随”;block“阻碍”。故选A。
8.C 根据下文no conflict is occurring and help bring supplies of food and medicine可知,维和人员的任务是确保没有冲突发生,并帮助运送食品和药品。report“报道”;prove“证明”;ensure“确保”;predict“预测”。故选C。
9.C 根据下文that can keep people in conflict apart可推知,维和人员是把冲突中的人们隔离开来的屏障。bridge“桥梁”;castle“城堡”;barrier“屏障”;shelter“避难所”。故选C。
10.B 根据下文“When they see how others respect me可知,作者身为女性受到尊重,得到重视。protect“保护”;value“重视;珍视”;trust“信任”;doubt“怀疑”。故选B。
11.A 根据上文I can act as a role model for many women and girls in the country可推知,当地女性看到作者备受尊重,她们觉得自己也应得到尊重。deserve“应得”;prefer“更喜欢”;plan“计划”;fail“失败”。故选A。
12.B 根据上文to be respected and treated可知,她们认为自己也应该得到尊重和平等对待。gently“温柔地”;equally“平等地”;intimately“密切地”;honestly“诚实地”。故选B。
13.D 根据下文“It’s long hours in a very tough environment.”可知,作者的生活一点也不奢华。boring“令人厌倦的”;rewarding“值得做的”;difficult“困难的”;fancy“精致的”。故选D。
14.C 根据下文with just a bed in a shared room可推知,此处描述的是住宿条件。association“协会;联系”;administration“管理”;accommodation“住宿”;adaptation“适应”。故选C。
15.B 根据上文“However,I know that the Central African Republic is safer because of the UN peacekeepers”可知,当看到中非共和国更加安全了,作者觉得很值得。available“可获得的”;worthwhile“值得的”;ambitious“雄心勃勃的”;educational“有教育意义的”。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看