2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅰ. 阅读理解
(2024·贵州贵阳高二期末) When I needed a new jacket and my mother asked what kind I wanted, I described something like bikers wear: black leather and silver studs(饰钉). She listened so long while stirring dinner that I thought she understood for sure about what I wanted.
The next day when I got home from school, I discovered a jacket the colour of out-of-date guacamole(鳄梨色拉酱) on my bed. I threw my books on the bed and approached the jacket slowly, as if it were a stranger whose hand I had to shake. From the kitchen my mother yelled that my jacket was in the closet. I closed the door to her voice, hoping the jacket on the bed wasn't for me. No luck. I wanted to cry because it was so monstrous and so big that I knew I'd have to wear it a long time. I was a small kid, thin as a young tree, and it would be years before I'd have a new one.
The next day I wore it to sixth grade. During the morning recess(课间休息) Frankie, the playground terrorist, pushed me to the ground and told me to stay there until recess was over. My best friend, Steve, ate an apple while looking at me, and the girls turned away to whisper on the monkey bars. Everybody saw me. Although they didn't say out loud, “Man, that's ugly,” I heard the buzz-buzz of gossip(闲言碎语) and even laughter that I knew was meant for me. So embarrassed, so hurt, I wouldn't even do my homework. I received Cs on quizzes.
I wore that thing for three years. Although I blame my mother for her bad taste and her cheap ways, that jacket became my ugly brother who tagged along wherever I went. And it was about that time that I began to grow. In rain or cold weather the elbows began to crack and whole chunks of green began to fall off. I showed the cracks to my mother and she said you would love that jacket.
I ran outside, ready to climb the tree by the alley to think bad thoughts. Later, I was called to dinner: steam fogged my mother's glasses. After the dinner, I went outside with my jacket across my arm because it was a cold sky. Soon I put on the jacket in a hurry, and that green ugly brother warmed my shoulder that day and ever since. Now, it has accompanied me for many years. Even though it is nothing to others, it is a treasure to me.
1. Why did the author think his mother understood what he wanted?
A. She got it from other people.
B. She asked him what he wanted.
C. He gave her a very specific description.
D. She listened to his description all the time.
2. What was the author's response to the new jacket?
A. He felt disappointed with the new jacket.
B. He accepted it with pleasure.
C. He quarrelled with his mother violently.
D. He loved it because it was what he wanted.
3. Which of the following best represents the common thing in schools at the time?
A. School bullying was serious.
B. Many students liked to gossip.
C. Students put PE first and study second.
D. Students attached great importance to dressing up.
4. What did the jacket finally teach the author?
A. Clothes are only used to keep warm.
B. Keep the old, and you get nothing new.
C. Treat your broken one like a treasure.
D. An ugly duckling doesn't turn into a white swan.
(2024·贵州贵阳高二期末) When I needed a new jacket and my mother asked what kind I wanted, I described something like bikers wear: black leather and silver studs(饰钉). She listened so long while stirring dinner that I thought she understood for sure about what I wanted.
The next day when I got home from school, I discovered a jacket the colour of out-of-date guacamole(鳄梨色拉酱) on my bed. I threw my books on the bed and approached the jacket slowly, as if it were a stranger whose hand I had to shake. From the kitchen my mother yelled that my jacket was in the closet. I closed the door to her voice, hoping the jacket on the bed wasn't for me. No luck. I wanted to cry because it was so monstrous and so big that I knew I'd have to wear it a long time. I was a small kid, thin as a young tree, and it would be years before I'd have a new one.
The next day I wore it to sixth grade. During the morning recess(课间休息) Frankie, the playground terrorist, pushed me to the ground and told me to stay there until recess was over. My best friend, Steve, ate an apple while looking at me, and the girls turned away to whisper on the monkey bars. Everybody saw me. Although they didn't say out loud, “Man, that's ugly,” I heard the buzz-buzz of gossip(闲言碎语) and even laughter that I knew was meant for me. So embarrassed, so hurt, I wouldn't even do my homework. I received Cs on quizzes.
I wore that thing for three years. Although I blame my mother for her bad taste and her cheap ways, that jacket became my ugly brother who tagged along wherever I went. And it was about that time that I began to grow. In rain or cold weather the elbows began to crack and whole chunks of green began to fall off. I showed the cracks to my mother and she said you would love that jacket.
I ran outside, ready to climb the tree by the alley to think bad thoughts. Later, I was called to dinner: steam fogged my mother's glasses. After the dinner, I went outside with my jacket across my arm because it was a cold sky. Soon I put on the jacket in a hurry, and that green ugly brother warmed my shoulder that day and ever since. Now, it has accompanied me for many years. Even though it is nothing to others, it is a treasure to me.
1. Why did the author think his mother understood what he wanted?
A. She got it from other people.
B. She asked him what he wanted.
C. He gave her a very specific description.
D. She listened to his description all the time.
2. What was the author's response to the new jacket?
A. He felt disappointed with the new jacket.
B. He accepted it with pleasure.
C. He quarrelled with his mother violently.
D. He loved it because it was what he wanted.
3. Which of the following best represents the common thing in schools at the time?
A. School bullying was serious.
B. Many students liked to gossip.
C. Students put PE first and study second.
D. Students attached great importance to dressing up.
4. What did the jacket finally teach the author?
A. Clothes are only used to keep warm.
B. Keep the old, and you get nothing new.
C. Treat your broken one like a treasure.
D. An ugly duckling doesn't turn into a white swan.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候收到一件不喜欢的夹克的故事。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“She listened so long while stirring dinner that I thought she understood for sure about what I wanted.”可知,因为母亲一直在听作者的描述,所以作者以为她明白自己想要什么。故选D。
2.A 细节理解题。根据第二段第四至六句“I closed the door to her voice, hoping the jacket on the bed wasn’t for me. No luck. I wanted to cry because it was so monstrous and so big that I knew I’d have to wear it a long time.”可知,作者对新夹克感到失望,觉得它太丑太大。故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段前五句“The next day I wore it to sixth grade... that I knew was meant for me.”可知,周围的同学对作者穿的新夹克指指点点,觉得它非常丑。故推知,在当时的学校里,常见的事情是学生们非常重视穿衣打扮。故选D。
4.C 推理判断题。根据最后一段最后四句“After the dinner, I went outside with my jacket across my arm because it was a cold sky. Soon I put on the jacket in a hurry, and that green ugly brother warmed my shoulder that day and ever since. Now, it has accompanied me for many years. Even though it is nothing to others, it is a treasure to me.”可知,作者不再嫌弃自己的破夹克,而是感谢它温暖了自己,陪伴着自己,并将其视若珍宝。故推知,这件夹克最终教会了作者像对待珍宝一样对待破旧的东西。故选C。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“She listened so long while stirring dinner that I thought she understood for sure about what I wanted.”可知,因为母亲一直在听作者的描述,所以作者以为她明白自己想要什么。故选D。
2.A 细节理解题。根据第二段第四至六句“I closed the door to her voice, hoping the jacket on the bed wasn’t for me. No luck. I wanted to cry because it was so monstrous and so big that I knew I’d have to wear it a long time.”可知,作者对新夹克感到失望,觉得它太丑太大。故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段前五句“The next day I wore it to sixth grade... that I knew was meant for me.”可知,周围的同学对作者穿的新夹克指指点点,觉得它非常丑。故推知,在当时的学校里,常见的事情是学生们非常重视穿衣打扮。故选D。
4.C 推理判断题。根据最后一段最后四句“After the dinner, I went outside with my jacket across my arm because it was a cold sky. Soon I put on the jacket in a hurry, and that green ugly brother warmed my shoulder that day and ever since. Now, it has accompanied me for many years. Even though it is nothing to others, it is a treasure to me.”可知,作者不再嫌弃自己的破夹克,而是感谢它温暖了自己,陪伴着自己,并将其视若珍宝。故推知,这件夹克最终教会了作者像对待珍宝一样对待破旧的东西。故选C。
(2024·山东枣庄高二期末) Fashion designers have a big say in what's considered beautiful. They pick who's in their shows and ads, shaping what's celebrated as beauty. But this power also means responsibility—it can be used to leave people out or lift them up.
When I was young, fashion was my world. I pored over various fashion magazines at my local bookstore, desiring to be tall, thin, and have long, shiny hair to fit the ideal. I wanted to be like those models, so I stopped eating. It was a tough time; my eating disorder consumed me. It took years to break free from its control, allowing me to focus on my true passions.
For so long, the fashion industry has worked hard to set an ideal of beauty that celebrates thin, young, white, and able-bodied models as the ideal. It's impossible not to be exposed to images of models that have been photoshopped to where there's not a single spot in sight. This idea is everywhere, and it hurts people. Shockingly, around 91% of women are unhappy with their appearance. It's sad that teens grow up in a society where they deny themselves.
There's progress—models and musicians promote body positivity. However, the pressure to meet unrealistic standards remains. Changing these standards involves bravely celebrating diverse beauty. True inclusivity goes beyond appearances. It requires diverse decision-makers, photographers, and casting directors cooperating. Young designers often overlook this crucial aspect. Hiring plus-size or transgender photographers, diverse casting directors, or makeover artists who understand the importance of accommodating to various skin tones, is vital for an overall approach.
We aimed to redefine the “bikini body” standards. However, the goal isn't for the consumer's body to change but for clothes to accommodate all sizes. We need more fashion for everyone, no matter their size or where they shop. It's our responsibility as designers to challenge this narrow beauty definition. My hope is for future teens to escape the pressures I faced, developing a fashion industry celebrating diverse identities.
5. What does the underlined phrase “pored over” in Paragraph 2 probably mean?
A. Classified carefully.
B. Read attentively.
C. Compared thoroughly.
D. Recommended sincerely.
6. What is the impact of the initial beauty ideals set by the fashion industry?
A. Causing self-denial.
B. Generating individuality.
C. Focusing on true passions.
D. Contributing to self-confidence.
7. What can be inferred about true inclusivity?
A. It encourages personal effort.
B. It satisfies traditional standards.
C. It focuses on physical appearances.
D. It calls for diversity and cooperation.
8. Which of the following will the author probably agree with?
A. Customers will change their body shapes.
B. Future teens will redefine fashion standards.
C. Fashion should celebrate everyone's uniqueness.
D. “Bikini body” standards should be strengthened.
When I was young, fashion was my world. I pored over various fashion magazines at my local bookstore, desiring to be tall, thin, and have long, shiny hair to fit the ideal. I wanted to be like those models, so I stopped eating. It was a tough time; my eating disorder consumed me. It took years to break free from its control, allowing me to focus on my true passions.
For so long, the fashion industry has worked hard to set an ideal of beauty that celebrates thin, young, white, and able-bodied models as the ideal. It's impossible not to be exposed to images of models that have been photoshopped to where there's not a single spot in sight. This idea is everywhere, and it hurts people. Shockingly, around 91% of women are unhappy with their appearance. It's sad that teens grow up in a society where they deny themselves.
There's progress—models and musicians promote body positivity. However, the pressure to meet unrealistic standards remains. Changing these standards involves bravely celebrating diverse beauty. True inclusivity goes beyond appearances. It requires diverse decision-makers, photographers, and casting directors cooperating. Young designers often overlook this crucial aspect. Hiring plus-size or transgender photographers, diverse casting directors, or makeover artists who understand the importance of accommodating to various skin tones, is vital for an overall approach.
We aimed to redefine the “bikini body” standards. However, the goal isn't for the consumer's body to change but for clothes to accommodate all sizes. We need more fashion for everyone, no matter their size or where they shop. It's our responsibility as designers to challenge this narrow beauty definition. My hope is for future teens to escape the pressures I faced, developing a fashion industry celebrating diverse identities.
5. What does the underlined phrase “pored over” in Paragraph 2 probably mean?
A. Classified carefully.
B. Read attentively.
C. Compared thoroughly.
D. Recommended sincerely.
6. What is the impact of the initial beauty ideals set by the fashion industry?
A. Causing self-denial.
B. Generating individuality.
C. Focusing on true passions.
D. Contributing to self-confidence.
7. What can be inferred about true inclusivity?
A. It encourages personal effort.
B. It satisfies traditional standards.
C. It focuses on physical appearances.
D. It calls for diversity and cooperation.
8. Which of the following will the author probably agree with?
A. Customers will change their body shapes.
B. Future teens will redefine fashion standards.
C. Fashion should celebrate everyone's uniqueness.
D. “Bikini body” standards should be strengthened.
答案:
语篇导读 本文是一篇议论文。文章通过对时尚标准的讨论,表达了人们应该打破传统观念、建立多样性的时尚标准的观点。
5.B 词义猜测题。根据画线短语所在句上一句“When I was young, fashion was my world.”可知,当作者年轻的时候,时尚就是作者的世界。再根据画线短语所在句“I pored over various fashion magazines at my local bookstore”可知,作者在当地的书店里pored over各种时尚杂志。故可推知,画线短语pored over表示“仔细阅读”。故选B。
6.A 细节理解题。根据第三段最后三句“This idea is everywhere, and it hurts people. Shockingly, around 91% of women are unhappy with their appearance. It’s sad that teens grow up in a society where they deny themselves.”可知,时尚界设立的美的标准致使多数女性不满意自己的容貌,从而否定自己。故选A。
7.D 推理判断题。根据第四段第四、五句“True inclusivity goes beyond appearances. It requires diverse decision-makers, photographers, and casting directors cooperating.”可知,真正的包容超越表象。这需要不同的决策者、摄影师和选角导演的合作。故推知,真正的包容要求有多样性和合作,它呼吁不同时尚行业的从业者进行合作。故选D。
8.C 推理判断题。根据最后一段第三句“We need to provide more for everyone, not just those who fit the current standard of beauty, and not just in places where people shop”以及最后一句“I hope that the next generation of teens can grow up without the pressure I faced, and that they can develop a fashion industry that values diversity”可推知,作者希望未来的青少年能够摆脱自己所面临的压力,发展一个崇尚多元化身份的时尚产业可能会赞同“时尚界应该崇尚个人的独特性”的观点。故选C。
5.B 词义猜测题。根据画线短语所在句上一句“When I was young, fashion was my world.”可知,当作者年轻的时候,时尚就是作者的世界。再根据画线短语所在句“I pored over various fashion magazines at my local bookstore”可知,作者在当地的书店里pored over各种时尚杂志。故可推知,画线短语pored over表示“仔细阅读”。故选B。
6.A 细节理解题。根据第三段最后三句“This idea is everywhere, and it hurts people. Shockingly, around 91% of women are unhappy with their appearance. It’s sad that teens grow up in a society where they deny themselves.”可知,时尚界设立的美的标准致使多数女性不满意自己的容貌,从而否定自己。故选A。
7.D 推理判断题。根据第四段第四、五句“True inclusivity goes beyond appearances. It requires diverse decision-makers, photographers, and casting directors cooperating.”可知,真正的包容超越表象。这需要不同的决策者、摄影师和选角导演的合作。故推知,真正的包容要求有多样性和合作,它呼吁不同时尚行业的从业者进行合作。故选D。
8.C 推理判断题。根据最后一段第三句“We need to provide more for everyone, not just those who fit the current standard of beauty, and not just in places where people shop”以及最后一句“I hope that the next generation of teens can grow up without the pressure I faced, and that they can develop a fashion industry that values diversity”可推知,作者希望未来的青少年能够摆脱自己所面临的压力,发展一个崇尚多元化身份的时尚产业可能会赞同“时尚界应该崇尚个人的独特性”的观点。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看