2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版》

Ⅱ. 七选五
(2025·湖北襄阳高二检测)I have collected some examples that should be an inspiration to anyone who desires to be successful. They show that if you want to succeed you should expect failure along the way. I actually believe that failure can encourage you on and make you try even harder. _1_ The truly successful things won't be beaten; they take responsibility for failure, learn from it and start all over from a stronger position.
Walt Disney, one of the greatest business leaders who created the global Disney empire of film studios, theme parks and consumer products didn't start off successful. _2_ Believe it or not, Walt was fired from an early job at the Kansas City Star Newspaper because he was not creative enough! In 1922 he started his first company called Laugh-O-Gram. The Kansas-based business would produce cartoons and short advertising films. _3_ Walt didn't back down. Instead, he packed up, went to Hollywood and started The Walt Disney Company.
Bill Gates, co-founder and chairman of Microsoft set up a business called Traf-O-Data. The partnership between him, Paul Allen and Paul Gilbert was based on a good idea but a flawed business model that left the company with few customers. _4_ However, Bill Gates and Paul Allen took what they learnt and avoided those mistakes when they created the Microsoft empire.
_5_ I hope that these are inspiration and motivation for everyone who aspires to be successful in whatever way they choose. Do you agree or disagree with me?

A.He was greatly depressed.
B.In 1923, the business went bankrupt.
C.Many factors may affect your success.
D.Before the great success came a number of failures.
E.So, the one thing successful people never do is: give up!
F.Every experience of failure increases the hunger for success.
G. The company ran up losses between 1974 and 1980 before it was closed.
答案: 语篇导读 本文是一篇议论文。文章通过举例成功人士在成功之前经历过的失败,论证了失败是成功的垫脚石。
1.F 根据上文“它们表明,如果你想成功,你应该预料到一路上会有失败。我实际上相信失败可以鼓励你继续努力”以及下文“真正成功的人不会被打败,他们对失败负责,从中吸取教训,从一个更强大的位置重新开始”可推知,空处应承上启下,涉及失败和成功的关系,说明失败对成功的影响。F选项“每一次失败的经历都会增加对成功的渴望”符合语境。故选F。
2.D 根据上文“Walt Disney, one of the greatest business leaders who created the global Disney empire of film studios, theme parks and consumer products didn’t start off successful.”可知,沃尔特·迪士尼一开始并不成功;根据下文“Believe it or not, Walt was fired from an early job at the Kansas City Star Newspaper because he was not creative enough!”可知,沃尔特在取得巨大成功之前经历了许多失败,下文列举了他失败的一些例子。D选项“在取得巨大成功之前经历了许多失败”符合语境。故选D。
3.B 根据上文“In 1922 he started his first company called Laugh-O-Gram. The Kansas-based business would produce cartoons and short advertising films.”可知,1922年,他创办了第一家公司,名为Laugh-O-Gram。这家位于堪萨斯的公司将制作卡通片和短广告片;再根据下文“Walt didn’t back down. Instead, he packed up, went to Hollywood and started The Walt Disney Company.”可知,期间发生了变故,导致沃尔特收拾行李,去了好莱坞,创办了华特迪士尼公司。所以空处应承上启下,说明第一家公司的情况。B选项“1923年,公司破产了”从时间上承接1922年,从内容上呼应下文,符合语境。故选B。
4.G 根据上文“微软联合创始人兼董事长比尔·盖茨(Bill Gates)创办了一家名为Traf-O-Data的公司。他与保罗·艾伦(Paul Allen)和保罗·吉尔伯特(Paul Gilbert)的合作基于一个好主意,但由于商业模式存在缺陷,公司客户很少”以及下文“然而,比尔·盖茨和保罗·艾伦吸取了他们从中得到的教训,并在创建微软帝国时避免了那些错误”可知,空处与下文有转折关系,应描述这家公司不好的状态。G选项“公司在1974年至1980年间亏损后关闭”符合语境。故选G。
5.E 空处是最后一段第一句,应起到总结全文的作用。根据下文“I hope that these are inspiration and motivation for everyone who aspires to be successful in whatever way they choose.”可知,作者希望这些能启发和激励每一个渴望成功的人。所以空处应总结全文列举的成功人士从不放弃的例子,发出呼吁。E选项“所以,成功人士从不做的一件事就是:放弃!”符合语境。故选E。
Ⅲ. 语法填空
(2025·山东枣庄高二检测)Zheng Qinwen, a 21-year-old tennis player, carved her name in the Olympic history. She made the 1.
remarkable
_(remark)achievement of becoming the first player born in Asia 2.
to win
_(win)a gold medal in a tennis singles event at the Olympics.
Zheng's journey to the championship was nothing short of extraordinary. Her path was paved(铺路)with 3.
determination
_(determine), skill, and an unwavering(不动摇的)spirit that attracted audiences and tennis enthusiasts around the world. The final match 4.
itself
_(it)was a display of masterful tennis. 5.
Facing
_(face)Vekic, a horrible player in her own right, Zheng performed better than usual, maintaining her calm and delivering shot after shot with great accuracy.
After Zheng's victory, terms like “Zheng Qinwen tennis racket” and “Zheng Qinwen tennis shoes” 6.
became
_(become)popular search terms. The tennis event, 7.
which
_ saw its first Olympic women's singles champion, started 8.
a
_ “beginner's wave”, with some stores seeing a 300% increase in sales on the day when Zheng won, compared to the previous day. Court bookings, training inquiries, and equipment sales increased 9.
sharply
_(sharp), with some courts raising prices by 20%.
More women are getting into tennis, and social media discussion around tennis fashion is 10.
on
_ the rise, reflecting the growing trend.
答案: 语篇导读 本文是一篇新闻报道。文章讲述了21岁的网球选手郑钦文在奥运会上取得了显著成就,成为首位在奥运会网球单打项目中获得金牌的亚洲选手。她的夺冠之路展现了决心、技能和坚定不移的精神,吸引了全球观众和网球爱好者的关注。
1.remarkable 考查形容词。空处作定语,修饰名词achievement,意为“卓越的,引人注目的”,应用形容词形式。故填remarkable。
2.to win 考查非谓语动词。句中谓语动词是made,空处用非谓语动词。“the+序数词+名词+to do”为固定结构,意为“第……个做某事的人”,所以空处用不定式形式作后置定语。故填to win。
3.determination 考查名词。空处与空后的skill和spirit并列作介词with的宾语,应用determine的名词形式;determination意为“决心”,表示抽象概念,为不可数名词。故填determination。
4.itself 考查代词。此处表示“最后一场比赛本身是……展示”,The final match与it为同一事物,故空处用it的反身代词形式。故填itself。
5.Facing 考查非谓语动词。句中performed是谓语动词,故空处用非谓语动词形式作状语;动词face与主语Zheng之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词形式;位于句首,单词首字母大写。故填Facing。
6.became 考查动词的时态。空处作句子的谓语,本句表述过去的事实,故用一般过去时。故填became。
7.which 考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词为The tennis event,指物,关系词在从句中作主语,应用关系代词which。故填which。
8.a 考查冠词。空后的beginner’s wave为可数名词,意为“一股新手潮”,表示泛指,用不定冠词修饰,且beginner的发音以辅音音素开头,应用a。故填a。
9.sharply 考查副词。空处修饰动词increased,作状语,应用sharp的副词形式。故填sharply。
10.on 考查介词。on the rise为固定短语,意为“在增加”。故填on。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭