2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版》

Ⅳ. 根据汉语提示写出适当的短语
1. She loves nature, so she feels
at ease with
_ (放松) life in the countryside.
2. I wish I could do something
in return for
_ (作为对……的报答) the kindness I have received from him.
3. Tom is always quiet and reserved
in contrast to
_
(与……相比) his brother who is outgoing and talkative.
4. To better tell the story,
she
takes/took inspiration from
_ (从……中获取灵感) her several visits to sites of ancient battles.
5. At the press conference, the manager conveyed the message that the company is trying to
seek solutions to
_ (寻求……的解决办法) the problem.
答案: Ⅳ.根据汉语提示写出适当的短语
1.at ease with 2.in return for 3.in contrast to
4.takes/took inspiration from 5.seek solutions to
Ⅴ. 完成句子
1. 一些学生喜欢在图书馆学习,而另一些学生喜欢在宿舍学习。(while 连接并列句,表对比) Some students prefer to study in the library
while others like to study in the dormitory
_ .
2. 正如所料,通过这次活动,我们认识到锻炼身体的重要性。(as 引导定语从句)
As is expected
_ , from this activity, we have realised that building up our bodies is of great significance.
3. 你最好按照教授的指导做实验,否则你有可能无法完成它。(as 引导方式状语从句) You'd better conduct the experiment
as
_
the professor has instructed you
, otherwise you may fail to complete it.
4. 说一门流利的外语需要努力和毅力。(It takes... to do sth. ) It
takes hard work and persistence to be fluent
_ in a foreign language.
5. 由于孩子们在上学,所以当我们想度假时却不能去。(with 复合结构) With
the children at school
_ , we can't take our vacation when we want to.
答案: Ⅴ.完成句子
1.while others like to study in the dormitory
2.As is expected
3.as the professor has instructed you
4.takes hard work and persistence to be fluent
5.the children at school
Ⅰ. 阅读理解
(2025·湖北十堰高二检测) Shortly before Christmas last year, one of Brazilian pianists Joao Carlos Martins invited his friends to a bar near his home. He wanted to show them the best gift he had attained: a new pair of gloves. They are not just any gloves, however. The special bionic devices let the 79 - year - old pianist play with both hands for the first time in more than 20 years.
By his retirement last March, Martins had received 24 medical operations to try to reduce pain caused by a disease and from a series of accidents. Before the gloves, which were especially developed for him, Martins could only play songs slowly with his thumbs and, sometimes, his pointer fingers.
However, one designer believed Martins' retirement had come too early. The designer, Ubirata Bizarro Costa, created special bionic gloves for Martins' hands. The gloves help move his fingers up after they press on the piano keys. Costa said he created early models based on images of Martins' hands, but he said those models were not good. He then decided to tell Martins about his work. Costa and Martins then spent several months testing different models. Finally, the perfect model came in December, and cost only 125.
These days, Martins never takes off his new gloves, even when he goes to sleep. Martins said, “I have received more than 100 devices in the last 50 years. None of those devices worked well or long enough, but these gloves do. ”
The new gloves have given Martins a new goal. He hopes to play the piano at New York's Carnegie Hall in October. He is already set to conduct a concert celebrating the 60th anniversary of his first appearance there.
1. What can we know about Joao Carlos Martins?
A. He enjoys playing the piano in a bar.
B. He has received the best gift in his life.
C. He has just retired from a music company.
D. He often discusses with his friends about music.
2. What caused the pianist's pain?
A. A failed operation.
B. His friend's death.
C. The new pair of gloves.
D. A disease and some accidents.
3. How did Costa and Martins create the perfect bionic gloves?
A. By testing different models.
B. By pressing Martins' fingers.
C. By examining Martins' hands.
D. By working with other companies.
4. What does Martins think of the special pair of gloves?
A. They are useless.
B. They are strange.
C. They are satisfying.
D. They are frightening.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了巴西钢琴家若昂·卡洛斯·马丁斯(Joao Carlos Martins)收到了一双特殊的仿真手套,这种特殊的仿生装置让这位79岁的钢琴家20多年来第一次用双手演奏。
1.B 细节理解题。根据第一段第二句“He wanted to let them see what he’d received: a new pair of hands”可知,若昂·卡洛斯·马丁斯收到了他人生中最好的礼物:一双新手套。故选B。
2.D 细节理解题。根据第二段第一句“By his retirement last March, Martins had received 24 medical operations to try to reduce pain caused by a disease and from a series of accidents.”可知,疾病和一些事故导致了这位钢琴家的痛苦。故选D。
3.A 细节理解题。根据第三段最后两句“Costa and Martins then spent several months testing different models. Finally, the perfect model came in December, and cost only 125.”可知,科斯塔和马丁斯通过测试不同的模型,创造出了完美的仿生手套。故选A。
4.C 推理判断题。根据倒数第二段“这些天,马丁斯从来不脱掉他的新手套,即使在他睡觉的时候。马丁斯说:‘在过去的50年里,我已经收到了100多种设备。这些设备都不够好,也不够长,但这些手套可以。’”可推知,马丁斯对这副特殊的手套很满意。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭