2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅰ.阅读理解
A
(2024·江苏南京高二期末)The United Nations food agency is unable to feed most civilians in Rafah, its local director warned on Friday, with most border crossings closed amid what he described as "apocalyptic(大灾难的) conditions" and the Israeli military pushing further into Gaza's(加沙) southernmost city.
The World Food Programme (WFP) is currently serving only 27,000 people in Rafah, according to Matthew Hollingworth, the organisation's country director in Gaza. That's a tiny proportion of the roughly one million Gazans who have been displaced from the area.
"The sounds, the smells, the everyday life are horrific and apocalyptic," Hollingworth told journalists on Friday after returning from a trip to Gaza. "People sleep to the sounds of bombing, they sleep to the sounds of drones, they sleep to the sounds of war, as now tanks roll into parts of central Rafah, which is only kilometres away."
Rafah had previously been the central artery(干线) for aid to flow into Gaza, as the only border crossing not controlled by Israel. But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on 7 May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt and the critical path falling close to famine. "From the 7th of May to the 20th, not a single WFP truck crossed from the southern corridors of Egypt into Rafah," he said.
Israel's military has continued to push further into Rafah, defying international concern and anger over its operations in the city. The Israel Defense Forces (IDF) said on Friday that its troops were in central Rafah—confirming what eyewitnesses told earlier this week, when tanks were spotted there for the first time since it entered the city in May.
The IDF's operations in Rafah have prompted a 67% drop in the amount of humanitarian aid getting through, according to the UN.
Gaza is now receiving a daily average of 58 aid trucks—down from the daily average of 176 trucks between April and May, which itself is far from the 500 trucks that used to enter Gaza each day before the war broke out in October.
Hollingworth added that the WFP's warehouse in Rafah, which was once capable of storing 2,700 tons of food, is no longer operational.
"We do not have the supplies available to provide significant numbers of ready-to-eat ration boxes. We don't have significant supplies of wheat flour to hand out to those families that have a stove to cook on," Hollingworth said—but added they are providing around 400,000 hot meals to families in central Rafah.
1.What are the primary challenges faced by the World Food Programme (WFP) in providing aid to Rafah?
A.The tiny proportion of the roughly one million displaced Gazans.
B.Inaccessibility due to closed border crossings and military operations.
C.Insufficient food supplies and international attention.
D.Intense local conflicts and transportation difficulties.
2.Which word is close to the underlined word "famine" in Paragraph 4?
A.Poverty.
B.Starvation.
C.Conflict.
D.Death.
3.What specific impact has the closure of the Rafah border crossing had on humanitarian aid delivery?
A.International concern and anger arise over Israel's operations in the city.
B.It has solved the 67% drop in the amount of humanitarian aid getting through.
C.Aid supplies are accumulating in Egypt and cannot reach Gaza.
D.WFP is providing around 400,000 hot meals to families in central Rafah now.
4.What attitude and mood does Matthew Hollingworth possess?
A.Supportive and peaceful.
B.Objective and indifferent.
C.Critical and sorrowful.
D.Concerned and urgent.
A
(2024·江苏南京高二期末)The United Nations food agency is unable to feed most civilians in Rafah, its local director warned on Friday, with most border crossings closed amid what he described as "apocalyptic(大灾难的) conditions" and the Israeli military pushing further into Gaza's(加沙) southernmost city.
The World Food Programme (WFP) is currently serving only 27,000 people in Rafah, according to Matthew Hollingworth, the organisation's country director in Gaza. That's a tiny proportion of the roughly one million Gazans who have been displaced from the area.
"The sounds, the smells, the everyday life are horrific and apocalyptic," Hollingworth told journalists on Friday after returning from a trip to Gaza. "People sleep to the sounds of bombing, they sleep to the sounds of drones, they sleep to the sounds of war, as now tanks roll into parts of central Rafah, which is only kilometres away."
Rafah had previously been the central artery(干线) for aid to flow into Gaza, as the only border crossing not controlled by Israel. But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on 7 May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt and the critical path falling close to famine. "From the 7th of May to the 20th, not a single WFP truck crossed from the southern corridors of Egypt into Rafah," he said.
Israel's military has continued to push further into Rafah, defying international concern and anger over its operations in the city. The Israel Defense Forces (IDF) said on Friday that its troops were in central Rafah—confirming what eyewitnesses told earlier this week, when tanks were spotted there for the first time since it entered the city in May.
The IDF's operations in Rafah have prompted a 67% drop in the amount of humanitarian aid getting through, according to the UN.
Gaza is now receiving a daily average of 58 aid trucks—down from the daily average of 176 trucks between April and May, which itself is far from the 500 trucks that used to enter Gaza each day before the war broke out in October.
Hollingworth added that the WFP's warehouse in Rafah, which was once capable of storing 2,700 tons of food, is no longer operational.
"We do not have the supplies available to provide significant numbers of ready-to-eat ration boxes. We don't have significant supplies of wheat flour to hand out to those families that have a stove to cook on," Hollingworth said—but added they are providing around 400,000 hot meals to families in central Rafah.
1.What are the primary challenges faced by the World Food Programme (WFP) in providing aid to Rafah?
A.The tiny proportion of the roughly one million displaced Gazans.
B.Inaccessibility due to closed border crossings and military operations.
C.Insufficient food supplies and international attention.
D.Intense local conflicts and transportation difficulties.
2.Which word is close to the underlined word "famine" in Paragraph 4?
A.Poverty.
B.Starvation.
C.Conflict.
D.Death.
3.What specific impact has the closure of the Rafah border crossing had on humanitarian aid delivery?
A.International concern and anger arise over Israel's operations in the city.
B.It has solved the 67% drop in the amount of humanitarian aid getting through.
C.Aid supplies are accumulating in Egypt and cannot reach Gaza.
D.WFP is providing around 400,000 hot meals to families in central Rafah now.
4.What attitude and mood does Matthew Hollingworth possess?
A.Supportive and peaceful.
B.Objective and indifferent.
C.Critical and sorrowful.
D.Concerned and urgent.
答案:
1.B 细节理解题。根据第一段“The United Nations food agency is unable to feed most civilians in Rafah, its local director warned on Friday, with most border crossings closed amid what he described as‘apocalyptic(大灾难的)conditions’and the Israeli military pushing further into Gaza’s(加沙)southernmost city.”可知,WFP在向拉法提供援助时面临的主要挑战是边境口岸的关闭和军事行动。故选B。
2.B 词义猜测题。根据第四段画线词前的“But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt...”可知,援助已经被封锁,埃及的物资堆积如山。故推知,物资不能及时运达,所以关键道路濒临饥荒。故选B。
3.C 细节理解题。根据第四段第二句“But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on 7 May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt and the critical path falling close to famine.”可知,拉法边境口岸的关闭对人道援助的影响是物资在埃及堆积,无法到达加沙。故选C。
4.D 推理判断题。根据第三段“‘The sounds, the smells, the everyday life are horrific and apocalyptic,’Hollingworth told journalists on Friday after returning from a trip to Gaza.‘People sleep to the sounds of bombing, they sleep to the sounds of drones, they sleep to the sounds of war, as tanks roll into parts of central Rafah, which is only kilometres away.’”可知,霍林沃思感觉那里是末日般的,战争离人们很近。故推知,霍林沃思感到担忧和急迫。故选D。
2.B 词义猜测题。根据第四段画线词前的“But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt...”可知,援助已经被封锁,埃及的物资堆积如山。故推知,物资不能及时运达,所以关键道路濒临饥荒。故选B。
3.C 细节理解题。根据第四段第二句“But since Israel seized control of the Gazan side of the Rafah crossing on 7 May, aid has been blocked, with supplies piling up in Egypt and the critical path falling close to famine.”可知,拉法边境口岸的关闭对人道援助的影响是物资在埃及堆积,无法到达加沙。故选C。
4.D 推理判断题。根据第三段“‘The sounds, the smells, the everyday life are horrific and apocalyptic,’Hollingworth told journalists on Friday after returning from a trip to Gaza.‘People sleep to the sounds of bombing, they sleep to the sounds of drones, they sleep to the sounds of war, as tanks roll into parts of central Rafah, which is only kilometres away.’”可知,霍林沃思感觉那里是末日般的,战争离人们很近。故推知,霍林沃思感到担忧和急迫。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看