2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅰ. 阅读理解
A
(2024·山东枣庄高二检测) Bertha von Suttner received the Nobel Peace Prize in 1905—she was the first woman to receive it, and also the inspiration for the creation of the Nobel Prize.
She met Alfred Nobel, a rich millionaire, by answering his newspaper ad for a secretary. Although she only worked for him for a few weeks, she remained good friends with Alfred Nobel for the next 20 years. When she became involved in the peace movement in Europe, she promised to keep Nobel informed of its progress. When Alfred Nobel died in 1896, his will included the establishment of a peace prize, thanks to Bertha von Suttner's influence.
Bertha von Suttner was born in an aristocratic military family, but she spent the second half of her life working for peace. She wrote books, attended peace conferences, gave lectures and helped organise peace societies in Austria, Germany and Hungary, as well as the International Peace Bureau in Switzerland. Her novel, *Lay down Your Arms*, was one of the most influential anti-war books of all time, and helped to make her a leader of the peace movement in Europe. Its end to war theme was both the ambition and the most important goal in the life of this great outstanding woman.
Bertha von Suttner worked so hard for peacekeeping because she believed that a terrible war would break out in Europe if nations didn't work hard to establish lasting peace institutions. She made many major achievements for a more peaceful world, but two months after she died, World War Ⅰ broke out. A hundred years after she won the Nobel Peace Prize, nations still seem to view war as a choice to work out their problems. But like Bertha von Suttner did, many today are working hard around the world to help strengthen peace institutions and spread the idea that it's time to put an end to war.
1. What do we know about Bertha von Suttner?
A. She worked for Alfred Nobel for 20 years.
B. She helped Alfred Nobel draw up his will.
C. She persuaded Alfred Nobel to join the peace movement.
D. She inspired Alfred Nobel to establish the Nobel Peace Prize.
2. What's the Paragraph 3 mainly about Bertha von Suttner?
A. Efforts and contributions to the peace movement.
B. Family background and work experiences.
C. Writing career and life experiences.
D. Ambition and goals in life.
3. What do we know about *Lay down Your Arms*?
A. It was based on a true story.
B. It recorded Bertha von Suttner's daily life.
C. It was about an aristocratic military family.
D. It showed Bertha von Suttner's wish for peace.
4. What can we infer from the last paragraph?
A. Bertha von Suttner's fight for peace is still shared by many.
B. Bertha von Suttner failed to found peace institutions.
C. Bertha von Suttner successfully predicted a war.
D. Bertha von Suttner lost her life in World War Ⅰ.
A
(2024·山东枣庄高二检测) Bertha von Suttner received the Nobel Peace Prize in 1905—she was the first woman to receive it, and also the inspiration for the creation of the Nobel Prize.
She met Alfred Nobel, a rich millionaire, by answering his newspaper ad for a secretary. Although she only worked for him for a few weeks, she remained good friends with Alfred Nobel for the next 20 years. When she became involved in the peace movement in Europe, she promised to keep Nobel informed of its progress. When Alfred Nobel died in 1896, his will included the establishment of a peace prize, thanks to Bertha von Suttner's influence.
Bertha von Suttner was born in an aristocratic military family, but she spent the second half of her life working for peace. She wrote books, attended peace conferences, gave lectures and helped organise peace societies in Austria, Germany and Hungary, as well as the International Peace Bureau in Switzerland. Her novel, *Lay down Your Arms*, was one of the most influential anti-war books of all time, and helped to make her a leader of the peace movement in Europe. Its end to war theme was both the ambition and the most important goal in the life of this great outstanding woman.
Bertha von Suttner worked so hard for peacekeeping because she believed that a terrible war would break out in Europe if nations didn't work hard to establish lasting peace institutions. She made many major achievements for a more peaceful world, but two months after she died, World War Ⅰ broke out. A hundred years after she won the Nobel Peace Prize, nations still seem to view war as a choice to work out their problems. But like Bertha von Suttner did, many today are working hard around the world to help strengthen peace institutions and spread the idea that it's time to put an end to war.
1. What do we know about Bertha von Suttner?
A. She worked for Alfred Nobel for 20 years.
B. She helped Alfred Nobel draw up his will.
C. She persuaded Alfred Nobel to join the peace movement.
D. She inspired Alfred Nobel to establish the Nobel Peace Prize.
2. What's the Paragraph 3 mainly about Bertha von Suttner?
A. Efforts and contributions to the peace movement.
B. Family background and work experiences.
C. Writing career and life experiences.
D. Ambition and goals in life.
3. What do we know about *Lay down Your Arms*?
A. It was based on a true story.
B. It recorded Bertha von Suttner's daily life.
C. It was about an aristocratic military family.
D. It showed Bertha von Suttner's wish for peace.
4. What can we infer from the last paragraph?
A. Bertha von Suttner's fight for peace is still shared by many.
B. Bertha von Suttner failed to found peace institutions.
C. Bertha von Suttner successfully predicted a war.
D. Bertha von Suttner lost her life in World War Ⅰ.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。文章介绍了第一位女性
诺贝尔和平奖获得者伯莎·冯·苏特纳(Bertha von Suttner)
的事迹。
1.D 细节理解题。根据第一段“Bertha von Suttner received
the Nobel Peace Prize in 1905—she was the first woman to
receive it, and also the inspiration for the creation of the
Nobel Prize.”以及第二段最后一句“When Alfred Nobel died
in 1896, his will included the establishment of a peace prize,
thanks to Bertha von Suttner’s influence.”可知,伯莎·冯·苏特纳启发阿尔弗雷德·诺贝尔(Alfred Nobel)设立诺贝尔
和平奖。故选D。
2.A 段落大意题。根据第三段的“but she spent the... in
Europe”可推知,第三段主要是关于伯莎·冯·苏特纳对和平运动的努力和贡献。故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段最后一句“结束战争的主题既是这位伟大女性的抱负,也是她一生中最重要的目标”可推知,《放下武器》这部小说反映了伯莎·冯·苏特纳对世界和平的渴望。故选D。
4.A 推理判断题。根据最后一段最后一句“就像伯莎·冯·苏特纳所做的那样,如今也有许多人在世界各地努力工作,致力于巩固和平机构,传播结束战争的时候到了的理念”可推知,伯莎·冯·苏特纳为和平而战的信念仍然被许多人
所认同。故选A。
诺贝尔和平奖获得者伯莎·冯·苏特纳(Bertha von Suttner)
的事迹。
1.D 细节理解题。根据第一段“Bertha von Suttner received
the Nobel Peace Prize in 1905—she was the first woman to
receive it, and also the inspiration for the creation of the
Nobel Prize.”以及第二段最后一句“When Alfred Nobel died
in 1896, his will included the establishment of a peace prize,
thanks to Bertha von Suttner’s influence.”可知,伯莎·冯·苏特纳启发阿尔弗雷德·诺贝尔(Alfred Nobel)设立诺贝尔
和平奖。故选D。
2.A 段落大意题。根据第三段的“but she spent the... in
Europe”可推知,第三段主要是关于伯莎·冯·苏特纳对和平运动的努力和贡献。故选A。
3.D 推理判断题。根据第三段最后一句“结束战争的主题既是这位伟大女性的抱负,也是她一生中最重要的目标”可推知,《放下武器》这部小说反映了伯莎·冯·苏特纳对世界和平的渴望。故选D。
4.A 推理判断题。根据最后一段最后一句“就像伯莎·冯·苏特纳所做的那样,如今也有许多人在世界各地努力工作,致力于巩固和平机构,传播结束战争的时候到了的理念”可推知,伯莎·冯·苏特纳为和平而战的信念仍然被许多人
所认同。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看