第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
C
One day, as two little boys were walking along the road, they passed a woman carrying a large basket of apples.
The boys thought the woman looked very pale and tired, so they said, “Are you going to the town? If you are, we will carry your basket.” “Thank you,” replied the woman. Then she told them that she had a disabled son. She lived in a small house three miles away, and was now going to the market to sell the apples which grew on the only tree in her little garden. She needed the money for their living.
“We are going the same way you are,” said the boys and they took hold of the basket, one on each side, and trudged along with merry hearts. The poor woman looked glad, and said that she hoped their mother would not be angry with them. “Oh, no,” they replied, “our mother has taught us to be kind to others, and to be useful in any way that we can.”
The woman then offered to give them a few apples for their help. “No, thank you. We want nothing for what we have done,” said the boys. When the woman got home, she told her son what had happened on the road, and they were both made happier that day by the kindness of the two boys.
Another day, the woman saw his son stop and pick up a piece of orange peel which he threw into the dustbin. “I wish people would not throw orange peel on the sidewalk,” said the son. “Someone may walk upon it, and fall.” “That is right, my dear,” she said. “It is a little thing for you to do what you have done, but it shows that you're thoughtful and considerate.”
(
A. Because they wanted to eat some apples.
B. Because their teacher told them to do that.
C. Because their mother taught them to be helpful.
D. Because they were asked by the woman to help her.
(
A. The woman had a lot of apple trees in her garden.
B. Everyone can begin with small things to help others.
C. The woman didn't have money to send her son to school.
D. Poor people were in need of more help than rich people.
(
A. walked B. danced C. jumped D. climbed
(
A. A Basket of Apples
B. Mother and Her Son
C. Small Act of Kindness
D. On the Way to the Town
One day, as two little boys were walking along the road, they passed a woman carrying a large basket of apples.
The boys thought the woman looked very pale and tired, so they said, “Are you going to the town? If you are, we will carry your basket.” “Thank you,” replied the woman. Then she told them that she had a disabled son. She lived in a small house three miles away, and was now going to the market to sell the apples which grew on the only tree in her little garden. She needed the money for their living.
“We are going the same way you are,” said the boys and they took hold of the basket, one on each side, and trudged along with merry hearts. The poor woman looked glad, and said that she hoped their mother would not be angry with them. “Oh, no,” they replied, “our mother has taught us to be kind to others, and to be useful in any way that we can.”
The woman then offered to give them a few apples for their help. “No, thank you. We want nothing for what we have done,” said the boys. When the woman got home, she told her son what had happened on the road, and they were both made happier that day by the kindness of the two boys.
Another day, the woman saw his son stop and pick up a piece of orange peel which he threw into the dustbin. “I wish people would not throw orange peel on the sidewalk,” said the son. “Someone may walk upon it, and fall.” “That is right, my dear,” she said. “It is a little thing for you to do what you have done, but it shows that you're thoughtful and considerate.”
(
C
)1. Why did the two boys help the woman carry the basket?A. Because they wanted to eat some apples.
B. Because their teacher told them to do that.
C. Because their mother taught them to be helpful.
D. Because they were asked by the woman to help her.
(
B
)2. Which of the following sentences is TRUE?A. The woman had a lot of apple trees in her garden.
B. Everyone can begin with small things to help others.
C. The woman didn't have money to send her son to school.
D. Poor people were in need of more help than rich people.
(
A
)3. In the third paragraph, the underlined word “trudged” is close in meaning to “______”.A. walked B. danced C. jumped D. climbed
(
C
)4. Which is the best title for the passage?A. A Basket of Apples
B. Mother and Her Son
C. Small Act of Kindness
D. On the Way to the Town
答案:
1. C 【解析】细节理解题。根据第三段最后一句中的“our mother has taught us to be kind to others,and to be useful in any way that we can”可知,男孩们的妈妈告诉他们要友善待人,所以他们帮助这位女士提篮子。故选C。
2. B 【解析】推理判断题。通读全文内容可知,文章讲述了两个男孩帮助一位女士提篮子和女士的儿子捡橘皮以防他人滑倒的故事。由此可知,每个人都可以通过做一些小事来帮助别人。故选B。
3. A 【解析】词义猜测题。根据第三段第一句中的“they took hold of the basket,one on each side”以及第一段第一句中的“two little boys were walking along the road”可知,此处指他们俩分别提着篮子的一边,开心地向前走。因此,trudged在此处意为“走,步行”。故选A。
4. C 【解析】标题概括题。通读全文可知,文章通过讲述两个男孩帮助一位女士提篮子以及女士的儿子捡橘皮以防他人滑倒的故事,说明了“小事也能体现善意”的道理。因此,最佳标题为“Small Act of Kindness”。故选C。
2. B 【解析】推理判断题。通读全文内容可知,文章讲述了两个男孩帮助一位女士提篮子和女士的儿子捡橘皮以防他人滑倒的故事。由此可知,每个人都可以通过做一些小事来帮助别人。故选B。
3. A 【解析】词义猜测题。根据第三段第一句中的“they took hold of the basket,one on each side”以及第一段第一句中的“two little boys were walking along the road”可知,此处指他们俩分别提着篮子的一边,开心地向前走。因此,trudged在此处意为“走,步行”。故选A。
4. C 【解析】标题概括题。通读全文可知,文章通过讲述两个男孩帮助一位女士提篮子以及女士的儿子捡橘皮以防他人滑倒的故事,说明了“小事也能体现善意”的道理。因此,最佳标题为“Small Act of Kindness”。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看