第109页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
Mobile phones are becoming more and more important in our life. It's hard to imagine our life without mobile phones. A lot of people spend too much time on their phones. This stops them from real relationships and real life. One study found that people use their phones up to five hours a day.
Luckily, some big technology companies are trying their best to do with people's reliance on mobile phones. As we all know, there are many very famous companies, and they have changed our lives in many ways. It's said that they have designed some ways for people to limit the time they spend on their mobile phones. With their latest software, you can see how much time you spend on your phone and which apps you use. With the software, you can decide to use your phone less. If you need extra help, your phone will tell you when to stop using it and to do something else.
(
A. People shouldn't use mobile phones any more.
B. Mobile phones stop people from real relationships.
C. People are increasingly dependent on mobile phones.
D. More and more people will own more mobile phones.
(
A. 依赖
B. 坚持
C. 推脱
D. 放弃
(
A. It can make people think of more and more ways.
B. It can make people use their phones up to five hours a day.
C. It can limit the time people spend on their mobile phones.
D. It can make more people know about knowledge about phones.
(
A. We can't live without mobile phones.
B. The lastest software can help people use their phone less.
C. We should spend much time on phones.
D. Technology companies solve all the people's problems.
Luckily, some big technology companies are trying their best to do with people's reliance on mobile phones. As we all know, there are many very famous companies, and they have changed our lives in many ways. It's said that they have designed some ways for people to limit the time they spend on their mobile phones. With their latest software, you can see how much time you spend on your phone and which apps you use. With the software, you can decide to use your phone less. If you need extra help, your phone will tell you when to stop using it and to do something else.
(
C
)1. What's the main idea of the first paragraph?A. People shouldn't use mobile phones any more.
B. Mobile phones stop people from real relationships.
C. People are increasingly dependent on mobile phones.
D. More and more people will own more mobile phones.
(
A
)2. What's the Chinese meaning of the underlined word “reliance”?A. 依赖
B. 坚持
C. 推脱
D. 放弃
(
C
)3. What can the latest software mentioned in the passage do?A. It can make people think of more and more ways.
B. It can make people use their phones up to five hours a day.
C. It can limit the time people spend on their mobile phones.
D. It can make more people know about knowledge about phones.
(
B
)4. Which of the following is TRUE?A. We can't live without mobile phones.
B. The lastest software can help people use their phone less.
C. We should spend much time on phones.
D. Technology companies solve all the people's problems.
答案:
1. C 【解析】段落大意题。本段主要讲的是人们对手机越来越依赖,故选 C。
2. A 【解析】词义猜测题。第一段讲的是人们对手机非常依赖,由此推出一些大公司着力解决的应该是如何减少人们对手机的依赖的问题。所以画线单词的意思是“依赖”。故选 A。
3. C 【解析】细节理解题。由第二段中“...some ways for people to limit the time they spend on their mobile phones.”可知,该软件能够限制人们使用手机的时间。
4. B 【解析】细节理解题。由第二段倒数第二句可知,该软件可以帮助我们少用手机。
2. A 【解析】词义猜测题。第一段讲的是人们对手机非常依赖,由此推出一些大公司着力解决的应该是如何减少人们对手机的依赖的问题。所以画线单词的意思是“依赖”。故选 A。
3. C 【解析】细节理解题。由第二段中“...some ways for people to limit the time they spend on their mobile phones.”可知,该软件能够限制人们使用手机的时间。
4. B 【解析】细节理解题。由第二段倒数第二句可知,该软件可以帮助我们少用手机。
查看更多完整答案,请扫码查看