2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版》

A bird went to look for its happiness in the distance. It flew and flew when it suddenly saw a little wilting(凋谢的) flower,whose face was full of smile. Not knowing why,the bird asked the little flower,“You’re going to die. Why are you still so happy?”
“Because my dream will come true,”said the little flower.
“What kind of dream do you have?”
“To bear delicious fruit.”
Then the little bird saw it:happiness is a hope in the heart.
The little bird kept flying. It flew and flew when it suddenly saw a lame(跛的) duck which was singing a song. Not knowing why,it asked the duck,“The fate(命运) treats you so unfairly. Why are you still so happy with yourself?”
“Because I saw a little duck fall,”said the duck.
“So are you happy because you saw it trip over itself?”
“No,I’m happy because I helped it stand up again.”
Then the little bird saw it:happiness is a love in the heart.
The bird kept flying. It flew and flew when it suddenly saw a spider climbing up a slippery(湿滑的) wall. The spider fell off the wall midway,but it kept climbing again and fell off again. This didn’t discourage the spider. It kept climbing over and over again. Not knowing why,the little bird asked the spider,“You failed again and again. Why don’t you have pain but happiness on your face?”
“As long as I keep making my efforts,there is still hope to climb up it. Because of this,I’m so happy,”said the spider.
The little bird saw it:happiness is a faith in the heart.
So the little bird pursued happiness no longer because it had seen the truth:happiness is not in the distance but in your own heart.
(
A
)1. What is the flower’s dream?
A. To turn into fruit.
B. To eat delicious fruit.
C. To have a happy life.
D. To smile at everything.
(
C
)2. Why did the lame duck sing a song?
A. Because he saw a little duck fall.
B. Because he enjoyed singing.
C. Because he offered his help to others.
D. Because he saw a bird flying in the sky.
(
D
)3. What can the underlined word “faith” probably mean?
A. Idea.
B. Confidence.
C. Trust.
D. Belief.
(
C
)4. What can you learn from the passage?
A. Happiness begins with a smile.
B. Happiness is everywhere.
C. Happiness is in our own heart.
D. Happiness is not easy to find.
答案: 1. A【解析】细节理解题。由文章第三段中“To bear delicious fruit.”可知,花的梦想是结出美味的果实。句中的“bear”是“结果”的意思。
2. C【解析】细节理解题。根据文章第八段中的“No, I'm happy because I helped it stand up again.”可知,鸭子的快乐是助人为乐。
3. D【解析】词义猜测题。蜘蛛不断地从湿滑的墙上掉下来,但依然快乐地朝上爬,说明快乐是心中的一个信念。idea“主意”;confidence“自信”;trust“信任”;belief“信念”。
4. C【解析】主旨概括题。文章从快乐是希望、爱和信念三个层面说明了快乐就在我们身边,在我们心里,我们要不断追寻快乐的道理。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭