2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版》

Chinese buyers used to prize foreign brands, thinking that products made by American or European companies are of higher quality(质量) than Chinese ones. Increasingly, that's no longer the case.
Chinese people born before 1985 generally think that foreign brands are better than Chinese ones, billionaire William Li told *Business Insider* during a recent interview. But for those who were born after 1985, it is a different picture.
“When I first went to the United Kingdom in 1997, I thought that the difference between China and Europe was quite big,” Li said. “But for those born in the 1990s, when they visit Europe or the US, they do not think there is a big difference.”
The change in thinking among Chinese buyers is showing up in many markets in China where Western companies used to control. A study by Credit Suisse published in March found that young Chinese buyers are increasingly showing a “home brand bias”.
More than 90% of young Chinese buyers would prefer to buy home appliance brands, according to the study. Meanwhile, home companies producing food, drinks, or personal care products increased their share of the market by 3.3% over the last ten years to nearly 70%.
“Chinese buyers, especially the younger ones, just don't believe that foreign brands are better. Right now, Chinese buyers think China is good and 'Made in China' is not bad at all,” Charlie Chen, head of China buyer research at Credit Suisse, told *South China Morning Post* in March.
The Chinese smartphone market is controlled by home companies. Foreign brands have lost large ground to the home brands in recent years. Their market share is believed to be down to 37% from a 2015 high of 54%.
(
C
)1. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. More and more foreigners go to buy Chinese products.
B. Foreign products are more expensive than Chinese ones.
C. More and more Chinese buyers prefer Chinese products.
D. Older Chinese people don't like foreign products any more.
(
B
)2. Which fact best explains the underlined phrase “home brand bias”?
A. Foreign brands had a market share of 54% in 2015.
B. More than 90% of young Chinese buyers prefer home brands.
C. Chinese people born before 1985 think that foreign brands are better.
D. William Li found a big difference between China and Europe in 1997.
(
A
)3. Who did most of the research for this report?
A. Credit Suisse.
B. William Li.
C. *South China Morning Post*.
D. *Business Insider*.
(
A
)4. Which is the best title for this passage?
A. Chinese Products Get More Popular at Home
B. Young Chinese Are Crazy for Foreign Brands
C. “Made in China” Is Welcomed All over the World
D. Foreign Brands Have Lost Large Ground to the Home Brands in China
答案: 1.C 【解析】推理判断题。根据第五段内容可知,90%以上的中国年轻人喜欢购买国产商品。在过去的十多年里,很多国产商品在国内市场的占有率一直在提高,达到了70%左右。由此可推知,越来越多的中国人喜欢购买国产商品。
2.B 【解析】推理判断题。根据第四段第二句中的“young Chinese buyers are increasingly showing a‘home brand bias’”可知,中国的年轻人越来越偏爱国产货。由此可推知,B项“在中国,超过90%的年轻消费者更喜欢国内品牌”这一事实很好地解释了“home brand bias”的含义。
3.A 【解析】推理判断题。根据第四段第二句中的“A study by Credit Suisse published in March”和全文内容可知,文中所提到的研究报告主要是Credit Suisse完成的。
4.A 【解析】标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了国产商品在国内越来越受欢迎这一现象。A项概括了本文的主旨,适合做标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭