第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
I was walking home from work on a busy city street. I wasn't looking forward to going home and my friends weren't able to hang out with me. Then I walked past a homeless person that I hadn't seen before. He was moving back and forth to keep warm and asking for change very gently. He spoke so quietly that I could hardly hear him.
Something made me stop, turn around and walk up to him. At the same time, anxious thoughts appeared in my head like, “What do you think you're doing?” “You're alone;it's dark outside and you're a woman.”
With these thoughts, I came up to him and asked him if he had had dinner yet and if he would like to join me at a nearby restaurant. He said he hadn't eaten and he'd like to. So, he walked with me to the restaurant and held the door open for me as we entered.
We had a good dinner and a pleasant conversation about everyday stuff like where we grew up and what kind of music we liked. During the whole time, I tried to say the right thing and give him the dignity(尊严) everyone has. I didn't want to show that I was better than anyone.
I was so grateful for this experience. It changed my life. It'll make me think twice in the future before I complain about something I think I lack(缺乏).
(
A. Because he was looking for money.
B. Because he wanted to keep warm.
C. Because he wanted to make the author notice him.
D. Because he was waiting for friends.
(
A. Sad.
B. Happy.
C. Anxious.
D. Tired.
(
A. the author is the homeless man's friend
B. the author was in a low mood at that time
C. it was hot at that time
D. there were few people in that street
(
A. Because she wanted to make the homeless man feel good about himself.
B. Because she wanted to sing along with the homeless man.
C. Because she wanted to dance with the homeless man.
D. Because she wanted to make friends with the homeless man.
Something made me stop, turn around and walk up to him. At the same time, anxious thoughts appeared in my head like, “What do you think you're doing?” “You're alone;it's dark outside and you're a woman.”
With these thoughts, I came up to him and asked him if he had had dinner yet and if he would like to join me at a nearby restaurant. He said he hadn't eaten and he'd like to. So, he walked with me to the restaurant and held the door open for me as we entered.
We had a good dinner and a pleasant conversation about everyday stuff like where we grew up and what kind of music we liked. During the whole time, I tried to say the right thing and give him the dignity(尊严) everyone has. I didn't want to show that I was better than anyone.
I was so grateful for this experience. It changed my life. It'll make me think twice in the future before I complain about something I think I lack(缺乏).
(
B
)1. Why was the homeless man moving back and forth?A. Because he was looking for money.
B. Because he wanted to keep warm.
C. Because he wanted to make the author notice him.
D. Because he was waiting for friends.
(
C
)2. How was the author when she walked to the homeless man?A. Sad.
B. Happy.
C. Anxious.
D. Tired.
(
B
)3. From the passage we can infer that ______.A. the author is the homeless man's friend
B. the author was in a low mood at that time
C. it was hot at that time
D. there were few people in that street
(
A
)4. Why did the author talk to the homeless man about the music they like?A. Because she wanted to make the homeless man feel good about himself.
B. Because she wanted to sing along with the homeless man.
C. Because she wanted to dance with the homeless man.
D. Because she wanted to make friends with the homeless man.
答案:
1.B 【解析】细节理解题。根据第一段的“He was moving back and forth to keep warm...”可知,这个无家可归的人来回走动是为了取暖。
2.C 【解析】细节理解题。根据第二段的“At the same time,anxious thoughts appeared in my head like...”可知,作者走向那个无家可归的人的时候非常焦虑。
3.B 【解析】推理判断题。根据全文内容尤其是第一段第二句可知,作者当时情绪低落。
4.A 【解析】推理判断题。根据倒数第二段的“I tried to say the right thing and give him the dignity everyone has.”可知,作者之所以和这个无家可归的人谈论音乐及其他话题是因为她想给他人人都有的尊严。
2.C 【解析】细节理解题。根据第二段的“At the same time,anxious thoughts appeared in my head like...”可知,作者走向那个无家可归的人的时候非常焦虑。
3.B 【解析】推理判断题。根据全文内容尤其是第一段第二句可知,作者当时情绪低落。
4.A 【解析】推理判断题。根据倒数第二段的“I tried to say the right thing and give him the dignity everyone has.”可知,作者之所以和这个无家可归的人谈论音乐及其他话题是因为她想给他人人都有的尊严。
查看更多完整答案,请扫码查看