2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版》

二、阅读理解
A very wealthy man was standing thoughtfully on a bridge. He was very rich;he could feel none of happiness but sadness and emptiness in his heart. He wanted to kill himself by jumping into the fast - flowing water.
When he was about to do it, an old beggar moved toward him. “Sir, please give me some money. I am hungry. I will pray for your health and long life.”
Hearing this, he took out his wallet from his pocket and gave all the money inside to the beggar. “Take all of this,” he said.
“All of this?” the beggar repeated. He could not believe his good luck.
“Yes, take it all. I am going to a place where I won't need it any more,” said the man. He looked back at the river below.
The beggar became doubtful of the man's attitude. Looking at the money, and holding it for a while, he hurriedly returned it and said, “No, thank you. I won't take it! I may be a beggar but I'm not a coward(懦夫)! Take that money with you to the river, Sir!”
Hearing his reply, the wealthy man was shocked. The satisfaction and happiness of him giving his money to the beggar disappeared immediately. He was not even able to make the beggar receive his sincere soon - to - be - useless money.
At that moment, he suddenly realized the feeling that he felt just now, that good feeling and satisfaction from giving others happiness, had indeed in turn become his own true happiness. By this he was encouraged, and had found what would make his life worth living.
(
C
)1. Why did the beggar refuse to take the money?
A. Because he understood the man's purpose.
B. Because the money the man gave him was too much.
C. Because he thought the money wasn't worth taking.
D. Because he didn't need the money any more.
(
A
)2. How did the wealthy man feel by giving the money to the beggar?
A. Satisfied. B. Shocked. C. Surprised. D. Excited.
(
D
)3. Which is the best title for the passage?
A. I Am Not a Loser
B. I Am Not a Beggar
C. I Am Not a Winner
D. I Am Not a Coward
答案: 1. C 【解析】细节理解题。由文中可知,当该乞讨者意识到这个有钱人的自杀动机后,他认为这个有钱人是生活的弱者,他的钱不值得拥有。
2. A 【解析】细节理解题。根据文章倒数第二段中“The satisfaction and happiness of him giving his money to the beggar...”可知,答案为A。
3. D 【解析】标题概括题。通篇阅读文章可知,这个有钱人从帮助别人的过程中受到鼓舞,重新找到生存的价值,不再是生活的懦夫。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭