2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版》

The world uses about a thousand million tons of water a day. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.
Treating wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of wastewater around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the wastewater.
While 75% of our planet is covered with water, only about 2% is fresh water—that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19,000 factories have been built around the world, mostly in coastal countries. They process(加工) more than 92 million tons of water every day. But the technology they use requires a lot of energy.
Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.
(
C
)1. Treating wastewater helps the environment by ______.
A. storing waste in ice and snow
B. letting waste run into oceans
C. keeping waste out of rivers and oceans
D. sending waste to coastal countries
(
D
)2. What does the underlined word “desalination” in Paragraph 3 mean in Chinese?
A. 远洋运输
B. 潮汐发电
C. 食盐销售
D. 海水淡化
(
A
)3. At present, the technology to process water ______.
A. needs much energy
B. saves much money
C. satisfies everyone
D. causes pollution
(
B
)4. What can we infer from the last paragraph?
A. Water should be a human right.
B. The water problem is still serious.
C. Our planet is covered with water.
D. Everyone has enough clean water.
答案: 1.C 【解析】细节理解题。根据第二段中的“Treating wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans.”可知,应选C。
2.D 【解析】词义猜测题。根据第三段中的“The rest,98% of the water,is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in.”可知,98%的水含盐量高,无法饮用,因此海水淡化公司应运而生,故选D。
3.A 【解析】细节理解题。根据第三段中的“But the technology they use requires a lot of energy.”可知,应选A。
4.B 【解析】推理判断题。根据最后一段中的“But for now,the world still faces each day with not having enough water for everyone.”可推断,水资源问题的形势仍然很严峻,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭