第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
All over the world, thousands of animals are used for wildlife tourism. People travel to watch monkey shows, hug baby tigers and swim with dolphins. It might look like fun, but there are reports that animals are hurt now and again. The World Animal Protection (WAP) says that up to 550, 000 wild animals are exposed (暴露) to ill treatment around the world; in Cambodia, for example, it’s been reported that elephants have died after carrying tourists for long in hot weather. This is getting attention over 100 travel companies have promised that they will no longer open up such places. However, some people argue that animal tourism isn’t always as bad as it seems. So what do you think?
Group Yes
● Animals weren’t put on this planet for enjoyment. They should be free to live as they choose.
● The way animals are treated is often cruel and causes much pain. Even if treated well, they cannot act in the same way as they would in the wild.
● We don’t need wildlife tourism. We can see animals close up in their natural home in TV programs. There’s no need to disturb (打扰) them in real life.
Group No
● It is enjoyable and educational for people to communicate with the wonderful animals. The more people know about them, the more they want to protect them.
● Wildlife tourism brings money to poor areas and may be the only way for some people to make a living.
● Not all animals are treated badly. Some endangered animals are under the protection of programs that look after rare species (稀有物种).
(
A. foreign travelers
B. sick elephants
C. wildlife protection
D. animal tourism
(
A. Animals can live wherever they like.
B. Wildlife should be protected.
C. Animal tourism supports poor people.
D. Wildlife is well looked after.
(
A. in Cambodia
B. in travel companies
C. in real life
D. in poor areas
(
A. Ways of protecting rare species.
B. Different opinions on wildlife tourism.
C. How to bring tourists enjoyment.
D. Whether to collect information on wildlife.
Group Yes
● Animals weren’t put on this planet for enjoyment. They should be free to live as they choose.
● The way animals are treated is often cruel and causes much pain. Even if treated well, they cannot act in the same way as they would in the wild.
● We don’t need wildlife tourism. We can see animals close up in their natural home in TV programs. There’s no need to disturb (打扰) them in real life.
Group No
● It is enjoyable and educational for people to communicate with the wonderful animals. The more people know about them, the more they want to protect them.
● Wildlife tourism brings money to poor areas and may be the only way for some people to make a living.
● Not all animals are treated badly. Some endangered animals are under the protection of programs that look after rare species (稀有物种).
(
D
)1. The underlined words “such places” refer to the places for ______.A. foreign travelers
B. sick elephants
C. wildlife protection
D. animal tourism
(
B
)2. What opinion do the two groups have in common?A. Animals can live wherever they like.
B. Wildlife should be protected.
C. Animal tourism supports poor people.
D. Wildlife is well looked after.
(
C
)3. “Group Yes” suggests that people should NOT disturb animals ______.A. in Cambodia
B. in travel companies
C. in real life
D. in poor areas
(
B
)4. What is the passage mainly about?A. Ways of protecting rare species.
B. Different opinions on wildlife tourism.
C. How to bring tourists enjoyment.
D. Whether to collect information on wildlife.
答案:
1. D 【解析】细节理解题。根据文意以及第一段中的“However,some people argue that animal tourism isn't always as bad as it seems.”可知“such places”指的是“the places for animal tourism”,故选D。
2. B 【解析】细节理解题。根据文章内容可知两组持有的共同观点是他们都认为应该保护野生动物,故选B。
3. C 【解析】细节理解题。根据“Group Yes”中的“There's no need to disturb them in real life.”可知,应选C。
4. B 【解析】标题概括题。文章主要呈现了对是否发展野生动物旅游业的不同观点,故选B。
2. B 【解析】细节理解题。根据文章内容可知两组持有的共同观点是他们都认为应该保护野生动物,故选B。
3. C 【解析】细节理解题。根据“Group Yes”中的“There's no need to disturb them in real life.”可知,应选C。
4. B 【解析】标题概括题。文章主要呈现了对是否发展野生动物旅游业的不同观点,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看